Επαφή της UEFA με την Αγγλία για το EURO

Αποφασισμένη είναι η UEFA να μεταφέρει το EURO του ερχόμενου καλοκαιριού στην Αγγλία, ενώ στο… κόλπο είναι και η Γερμανία.

Επαφή της UEFA με την Αγγλία για το EURO

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο η UEFA να προχωρήσει σε αλλαγές στο EURO. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Daily Mail» η ευρωπαϊκή ομοσπονδία είναι σε επαφές με τους Βρετανούς προκειμένου να αναλάβουν τη διοργάνωση.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με όσα αναφέρει το ρεπορτάζ της αγγλικής εφημερίδας είναι πλέον πολύ πιθανό η διεξαγωγή του EURO να περάσει στα χέρια της Αγγλίας. Το αρχικό πλάνο προέβλεπε τη συνδιοργάνωση 12 χωρών, αλλά πλέον με την πανδημία κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της «Daily Mail» η διοργάνωση αναμένεται να μετακινηθεί στο Νησί, δηλαδή στα γήπεδα της Αγγλίας, της Σκωτίας και της Ουαλίας. Το πιο πιθανό είναι να περιοριστεί στην Αγγλία, διότι έτσι κι αλλιώς εκεί θα γίνονταν οι ημιτελικοί και ο τελικός, αφού ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθούν στο «Γουέμπλεϊ».

Πάντως ένα άλλο σενάριο βάζει στο κόλπο και τη Γερμανία. Η χώρα διοργάνωση με μεγάλη επιτυχία το Final 8 του Europa League και η UEFA εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο να πάει εκεί και το Euro.