La Liga: Ακάθεκτη η Ράγιο Βαγιεκάνο

Ο Ράγιο Βαγιεκάνο επικράτησε με σκορ 3-1 της Μαγιόρκα και πάτησε στην έκτη θέση της βαθμολογίας του ισπανικού πρωταθλήματος.

La Liga: Ακάθεκτη η Ράγιο Βαγιεκάνο

Την εξαιρετική της πορεία συνέχισε η Ράγιο Βαγιεκάνο, η οποία δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα κόντρα στη Μαγιόρκα. Η ομάδα της Μαδρίτης επικράτησε με σκορ 3-1 και βρίσκεται στην έκτη θέση της βαθμολογίας του ισπανικού πρωταθλήματος.

Την Κυριακή

Στην κορυφή της βαθμολογίας της La Liga πέρασε η Ρεάλ Μαδρίτης αφού έκανε ...παρέλαση στο «Λος Κάρμενες» της Γρανάδας, κόντρα στην ομώνυμη ομάδα, την οποία συνέτριψε 4-1.

Έτσι η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι πήρε το τρίτο διαδοχικό της τρίποντο αφήνοντας τους Ανδαλουσιάνους (που από το 67' έπαιζε με 10 λόγω αποβολής του Μόντσου...) τρίτους από το τέλος να μετρούν δύο σερί ήττες.

Οι «μερένγκες» αξιοποίησαν για να βρεθούν επικεφαλής και την βαθμολογική απώλεια της Ρεάλ Σοσιεδάδ που, εντός έδρας, έμεινε στο 0-0 με την Βαλένθια.

Δεύτερο ματς σερί ισόπαλο στο «Ανοέτα» για τους Βάσκους (που έπαιζαν 10 από το 76' λόγω αποβολής του Ελουστόντο), ενώ οι «νυχτερίδες» μετρούν επίσης δύο διαδοχικές ισοπαλίες και τρία ματς αήττητες

Εξάλλου μετά από δύο ήττες δίχως σκόρ η Ρεάλ Μπέτις επικράτησε 3-0 της Έλτσε σκοράροντας όλα τα γκολ της πριν το ημιώρο κόντρα σε μια ομάδα που έχει συγκομιδή 2 πόντων σε έξι αγωνιστικές και μόνο στην ισοβαθμία δεν είναι στις θέσεις του υποβιβασμού.

Πριν απ' όλα αυτά, τη δεύτερη της νίκη στην τρέχουσα La Liga πέτυχε η Χετάφε - όπως και η παρθενική (πριν δύο αγωνιστικές) στο «Κολισέουμ Αλφόνσο Πέρεθ» - αλλά το έκανε εντυπωσιακά αφού διέλυσε 4-0 την Κάντιθ και μ' αυτό το αποτέλεσμα δεν είναι πλέον η τελευταία ομάδα του βαθμολογικού πίνακα.

Οι προτελευταίοι Μαδριλένοι, που πέτυχαν τα τρία από τα τέσσερα γκολ τους με κεφαλιές - απέχουν πλέον τρεις πόντους από το να βγουν από την επικίνδυνη ζώνη, αλλά και την αντίπαλο τους που γνώρισε την πρώτη ήττα μετά από τρεις αγωνιστικές (1ν. - 2 ισοπ.).

Τα ματς του Σαββάτου

Μ' ένα πέναλτι του Ντεπάι (το κέρδισε και το εκτέλεσε ο ίδιος), που αμφισβήτησαν, όχι αδικαιολόγητα, οι φιλοξενούμενοι η Μπαρτσελόνα νίκησε 1-0 την Εσπανιόλ στο Καταλανικό ντέρμπι και το ντεμπούτο του Τσάβι στον πάγκο της συνδυάστηκε εκτός από επιστροφή του κόσμου (75.000 θεατές είναι η δεύτερη καλύτερη προσέλευση μετά το κλάσικο) και με τρίποντο.

Ωστόσο τα προβλήματα της Μπαρτσελόνα, που εμφανίστηκε με τον 17χρονο, ντεμπιτάντ, Ιλάις βασικό, δεν λύθηκαν αφού όπως και πριν τη διακοπή στο Βίγκο με την Θέλτα (όταν το 0-3 έγινε 3-3) έμεινε από δυνάμεις μετά το 65' και κινδύνευσε με ισοφάριση.

Ωστόσο τα δοκάρια σταμάτησαν τον Ραούλ ντε Τομάς δις (81', 86') και ο Nτιμιτά έχασε την ευκαιρία του αγώνα.

Μοναδικό κέρδος η νίκη (πρώτη μετά από τέσσερις αγωνιστικές...) για τους «μπλαουγκράνα» που πριν παίξει την ευρωπαϊκή της χρονιά με την Μπενφίκα μεσοβδόμαδα είχε ακόμη δύο τραυματίες.

Τους Νίκο Γκονζάλεθ και Μινγκέθα.

Νωρίτερα, ένα γκολ ήταν αρκετό για να νικήσει την Οσασούνα η Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι «ροχιμπλάνκος» δεν μπορούσαν να αξιοποιήσουν τις τελικές τους ευκαιρίες, ωστόσο ο Φελίπε στο 87' χάρισε τη νίκη στην ομάδα του Σιμεόνε.

Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν η Θέλτα και η Βιγιαρεάλ στη μεταξύ τους αναμέτρηση στο Βίγκο, με την οποία ξεκίνησε η δράση του Σαββάτου για τη 14η αγωνιστική της La Liga.

Το «κίτρινο υποβρύχιο» προηγήθηκε νωρίς με τον Μορένο, όμως οι γηπεδούχοι κατόρθωσαν να σώσουν τον βαθμό στο β' ημίχρονο με τον Μέντεζ να ισοφαρίζει στο τελικό 1-1.

Ισόπαλη αλλά 2-2 αναδείχθηκε κι η Σεβίλλη με την Αλαβές, χάρη σε πέναλτι του Ράκιτιτς στο 90' πιάνοντας στην κορυφή τη Ρεάλ Σοσιεδάδ που παίζει την Κυριακή.

Την Παρασκευή 19/11

Δίχως νικητή και σκορ έληξε το εναρκτήριο ματς της 14ης αγωνιστικής της La Liga μεταξύ Λεβάντε και Αθλέτικ Μπιλμπάο στη Βαλένθια.

To παρθενικό ματς στην κορυφαία κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου μετά τη διακοπή των Εθνικών ομάδων διεξήχθη υπό καταρρακτώδη βροχή, για μεγάλο χρονικό διάστημα, που επηρέασε την αποδόση των δύο ομάδων.

Για τους «βατράχους» - την μοναδική ομάδα χωρίς επιτυχία στο πρωτάθλημα - ο πόντος έφτανε για να μην είναι ουραγοί κι ήταν ο πρώτος τους μετά από δύο σερί ήττες. Όσο για τους Βάσκους έχουν τρεις πόντους συγκομιδής σε τέσσερις αγωνιστικές, αγνοοώντας την επιτυχία...

Το προφίλ της 14ης αγωνιστικής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/11

Λεβάντε - Αθλέτικ Μπιλμπάο 0-0

ΣΑΒΒΑΤΟ 20/11

Θέλτα Βίγκο - Βιγιαρεάλ 1-1
(72' Μέντεζ - 27' Μορένο)

Σεβίλλη - Ντεπορτίβο Αλαβές 2-2

(38' Οκάμπος, 90' Ράκιτιτς - 5' Λαγουάρδια, 45' πεν. Χοσελού)

Ατλέτικο Μαδρίτης - Οσασούνα 1-0

(87' Φελίπε)

Μπαρτσελόνα - Εσπανιόλ 1-0
(48' πεν. Ντεπάι)

ΚΥΡΙΑΚΗ 21/11

Χετάφε - Κάντιθ 4-0
(7' Ολιβέρα, 60' Κουένκα, 81' Ουνιάλ, 94' Χάιμε Μάτα)

Γρανάδα - Ρεάλ Μαδρίτης 1-4
(34’ Σουάρες – 19’ Ασένσιο, 25’ Νάτσο, 56’ Βινίσιους, 76’ Μεντί)

Έλτσε - Ρεάλ Μπέτις 0-3
(12' Χουάνμι, 24' Γουίλιαν Ζοσέ, 27' Φεκίρ)

Ρεάλ Σοσιεδάδ - Βαλένθια 0-0

Δευτέρα 22/11

Ράγιο Βαγιεκάνο-Μαγιόρκα 3-1

16' Γκουαρδιόλα, 20' Γκαρθία, 63' πεν. Τέγιο - Πρατς

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ