Ολυμπιακός: Προφανώς και δεν διαγράφεται ό,τι έχει πετύχει αυτή η ομάδα...

Τα λάθη του Ολυμπιακού κόστισαν τον αποκλεισμό από το Champions League, αλλά η συγκεκριμένη ομάδα υπό τον Πέδρο Μαρτίνς έχει πετύχει πολλά και θα πετύχει κι άλλα. Όποιος διαγράφει κάνει πιο μεγάλο λάθος. 

Ολυμπιακός: Προφανώς και δεν διαγράφεται ό,τι έχει πετύχει αυτή η ομάδα...

Έχει αναλυθεί πλήρως ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού από το Champions League, ο πρώτος χαμένος προκριματικός του καλοκαιριού στη θητεία του Πέδρο Μαρτίνς έπειτα από επτά επιτυχημένες προσπάθειες. Αποκλεισμός που κι αυτός ήρθε χωρίς ήττα σε ροή αγώνα, αλλά στη διαδικασία των πέναλτι.

Η προετοιμασία και τα προβλήματά της (όχι μόνο με τα κρούσματα και τους τραυματισμούς) ήταν ένας πολύ σοβαρός λόγος. Τα μαζεμένα λάθη στον επαναληπτικό με την Λουντογκόρετς επίσης, όπως και ό,τι είχε συμβεί στο πρώτο παιχνίδι εναντίον της βουλγαρικής ομάδας. Η διαχείριση από τον προπονητή και η απόδοση των παικτών στα συγκεκριμένα ματς. Η υπερφόρτωση αυτής της ομάδας μετά από μία διετία συνεχών υποχρεώσεων. Οι κακές εκτελέσεις στα πέναλτι. Κι άλλα πολλά. Προβλήματα που όπως πάντοτε αναδείχθηκαν με βάση το αποτέλεσμα, διότι πολύ καλά ξέρουμε ότι αν ο Βαλμπουενά και ο Χασάν τα είχαν βάλει και ο Τζολάκης απέκρουε (στο τσακ μπήκε) το πρώτο του Σωτηρίου, τώρα όλες αυτές οι αναλύσεις, οι κατηγορίες και οι αφορισμοί σε κάποιες ακραίες περιπτώσεις, δεν θα είχαν δημοσιοποιηθεί. Έτσι γίνεται, όμως, πάντα. Δεν θα αλλάξει τώρα.

Αυτό που επίσης δεν αλλάζει είναι η συνολική επιτυχία αυτής της ομάδας υπό τον Πέδρο Μαρτίνς. Δεν παραγράφονται οι διακρίσεις και οι τίτλοι της, όπως φυσικά και δεν είναι μια ομάδα εκτός κριτικής για τις αδυναμίες της. Ο Ολυμπιακός για κάποιους λόγους έχει κάνει φέτος τέσσερις πολύ δυνατές μεταγραφές όπως των Βατσλίκ, Τικίνιο, Ονιεκούρου και Κούντε, αλλά έχει βοηθήσει μέχρι τώρα (κι αυτός κατά διαστήματα) μόνον ο Καμερουνέζος. Δε σημαίνει, όμως, αυτό ότι πρέπει να γίνουν άλλες τόσες και να αλλάξει όλη η ομάδα, επειδή πράγματι είχε τη σοβαρή αποτυχία στο φετινό Champions League. Αυτό θα είναι ακόμη μεγαλύτερο λάθος.

Ενίσχυση χρειάζεται ο Ολυμπιακός, όχι αποδόμηση. Καλύτερη διαχείριση, όχι «κατάρες». Είναι μία ομάδα σε δρόμο διαρκούς ανόδου και έτσι πρέπει να συνεχίσει, παρά τα εμπόδια και τις παρενθέσεις που σε κάθε καλή ομάδα υπάρχουν. Από κει και πέρα, εάν κάποιοι (που δεν έχουν μπει καν στο Conference League) πήραν θάρρος και ονειρεύονται εκθρονίσεις και κορυφές, αυτό μόνο καλό για τον Ολυμπιακό είναι...

Διαβάστε επίσης:
Ολυμπιακός: Το λάθος του Μπα και οι γκολκίπερ

Ολυμπιακός: Καταδικασμένος να προκριθεί

Οι ευθύνες του Μαρτίνς για τον αποκλεισμό

Περιζήτητος ο Γιαν που κοιτάζει ο Ολυμπιακός

Ολυμπιακός: Έρχονται προτάσεις για Σεμέδο, Σισέ, Χασάν και Καμαρά