Ολυμπιακός: Καταδικασμένος να προκριθεί

Ο Ολυμπιακός είναι έμπειρη ομάδα, ξέρει να ανταποκρίνεται όταν βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, είναι μαθημένος στα δύσκολα.

Ολυμπιακός: Καταδικασμένος να προκριθεί

Κατά τα συνηθισμένα, μετά την όποια αποτυχία του Ολυμπιακού δύο πράγματα συμβαίνουν: πρώτον, έχουμε ανάσταση αντιπάλων οπαδών και, δεύτερον, την ισοπέδωση από τους φίλους της ομάδας. Γράφτηκαν και ειπώθηκαν πολλά βράδυ μετά τον αποκλεισμό από τη Λουντογκόρετς. Όλες οι γνώμες σεβαστές. Όχι και εκείνες που μηδενίζουν τα πάντα. Και σταματάω εδώ για ό,τι έγινε. Κι αυτό γιατί τα παιχνίδια των προκριματικών γύρων στην Ευρώπη είναι απανωτά και δεν υπάρχουν περιθώρια να σκέφτεσαι τι θα γινόταν, αλλά τι θα γίνει στη συνέχεια. Αφήνεις στην άκρη τον αποκλεισμό και προχωράς για μια νέα πρόκριση. Το είπε και ο Πέδρο Μαρτίνς μετά τον αποκλεισμό: «Πρέπει να αντιδράσουμε άμεσα, από την αυριανή προπόνηση κιόλας».

Ο Ολυμπιακός είναι έμπειρη ομάδα, ξέρει να ανταποκρίνεται όταν βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, είναι μαθημένος στα δύσκολα και ξέρει καλύτερα από κάθε άλλη ελληνική ομάδα να διαχειρίζεται τις κρίσεις. Το ίδιο οφείλει να κάνει και τώρα. Αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας την ερχόμενη Πέμπτη στο Καραϊσκάκη. Εκεί όπου καλείται να δείξει χαρακτήρα και να προσπαθήσει να εξασφαλίσει από τώρα την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Αρκεί να παρουσιαστεί σοβαρός. Έστω και χωρίς την ενίσχυση (ακόμα) στα άκρα ή και στο κέντρο της άμυνάς του, λέω εγώ. Αν και για να αποκτηθεί στόπερ, θα πρέπει να πωληθεί κάποιος από Σισέ, Σεμέδο ή Μπα. Όμως, το ζητούμενο είναι να μη σνομπάρει ο Ολυμπιακός τη διοργάνωση εξαιτίας της απογοήτευσης. Το Γιουρόπα Λιγκ περνάει φέτος σε πρότυπα… Τσάμπιονς Λιγκ μετά τις αλλαγές της ΟΥΕΦΑ. Δείτε ομάδες και θα καταλάβετε. Ήδη μεταξύ των 16 από τις 32 που έχουν πάρει θέση στους ομίλους βρίσκονται οι Λέστερ, Γουέστ Χαμ, Ρεάλ Σοσιεδάδ, Μπέτις, Λιόν, Μαρσέιγ, Νάπολι, Λάτσιο, Λεβερκούζεν, Άιντραχτ, Λοκομοτίβ Μόσχας, Σπαρτάκ, Γκενκ, Μπράγκα, Σπάρτα Πράγας, Μίντιλαντ. Κι έρχονται Μονακό ή Σαχτάρ και εκτός απροόπτου Φενέρ, Γαλατά, Σέλτικ, Ρέιντζερς, Μάλμε ή Λουντογκόρετς. Μόνο για απαξίωση δεν είναι η διοργάνωση. Και, στην τελική, μπορεί να μην έχει τα χρήματα του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως γιατί να πετάξεις 5-8 εκατ. ευρώ, ειδικά σε τόσο δύσκολες εποχές;

Όπως και να έχει, μια πρόκριση στους ομίλους θα αλλάξει κατά πολύ το βαρύ κλίμα που υπάρχει τώρα. Θα αλλάξει την ψυχολογία και της ομάδας και του κόσμου. Και μια και ανέφερα τον κόσμο του Ολυμπιακού, την Πέμπτη με τη Σλόβαν κρίνεται και αυτός. Πρέπει να είναι εκεί! Καλό και αστραφτερό το Τσάμπιονς Λιγκ, όμως η ομάδα έχει ανάγκη τον κόσμο της. Να την εμπιστευτεί και να τη στηρίξει. Και η παρουσία του στο Φάληρο την ερχόμενη Πέμπτη είναι το καλύτερο γιατρικό για να ξαναπάρουν τα πάνω τους όλοι. Ομάδα και κόσμος.

Και μια επισήμανση: οι «ερυθρόλευκοι» άργησαν πολύ στις μεταγραφές, ειδικά στις θέσεις όπου έδειξαν από την αρχή της προετοιμασίας ότι πονούν. Στα άκρα, εμπρός και πίσω. Πέρασαν σχεδόν δύο μήνες και ακόμα αναζητούνται ακραίοι μπακ, ενώ από τους εξτρέμ αποκτήθηκε αργά ο Ονιεκούρου, ο οποίος όμως δεν πρόλαβε τα κρίσιμα παιχνίδια με τους Βούλγαρους. Ούτε ο αντι-Φορτούνης ή ο αντι-Βαλμπουενά για το δημιουργικό κομμάτι. Όμως, είπαμε. Προέχει η πρόκριση επί της Σλόβαν…

Διαβάστε επίσης:
Ολυμπιακός: Το λάθος του Μπα και οι γκολκίπερ

Οι ευθύνες του Μαρτίνς για τον αποκλεισμό

Περιζήτητος ο Γιαν που κοιτάζει ο Ολυμπιακός

Προφανώς και δεν διαγράφεται ό,τι έχει πετύχει αυτή η ομάδα...

Ολυμπιακός: Έρχονται προτάσεις για Σεμέδο, Σισέ, Χασάν και Καμαρά