Για αυτά τα ματς πήγε στον Ολυμπιακό η Έλενα Ξενάκη

Η μεταγραφή του καλοκαιριού στη γυναικεία υδατοσφαίριση ήταν η Έλενα Ξενάκη. Άφησε τον Λαιμό και τη Βουλιαγμένη για τον Πειραιά, τον Ολυμπιακό, τον κόσμο του και το Ευρωπαϊκό.  

Για αυτά τα ματς πήγε στον Ολυμπιακό η Έλενα Ξενάκη

Όσοι βρέθηκαν στο «Πέτρος Καπαγέρωφ» και είδαν από κοντά τον ημιτελικό του Ολυμπιακού με την Ουίπεστ, θα συνειδητοποίησαν γιατί η Έλενα Ξενάκη το καλοκαίρι άφησε τη Βουλιαγμένη για τον Ολυμπιακό.

Για ματς σαν αυτό του Σαββάτου (2/4) αλλά και της Κυριακής (3/4) που ακολουθεί η Έλενα Ξενάκη είπε το ναι στον Ολυμπιακό.

Η εκ των κορυφαίων φουνταριστών στον κόσμο (το καλύτερο δίδυμο στον πλανήτη μαζί με την επίσης εξαιρετική Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη) ακολούθησε τον δρόμο της Αλεξάνδρας Ασημάκη, η οποία το 2014 επίσης έφυγε από τη Βουλιαγμένη για τον Ολυμπιακό και έναν χρόνο μετά στον τελικό με την Σαμπαντέλ στον Πειραιά, πανηγύρισε με την πρώτη την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού μπροστά στον κόσμο του Θρύλου.

Η Ξενάκη το Σάββατο (3/4) έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση, όχι γιατί πέτυχε τρία γκολ αλλά γιατί από τη θέση των δύο μέτρων τα έκανε όλα. Σκόραρε, φόρτωσε με ποινές τα κορίτσια της Ουίπεστ, έβγαλε άμυνες, είχε πάθος, ένταση στο παιχνίδι της.

Το περίμενε πως και πως αυτό το φάιναλ φορ. Τώρα έμεινε ο τελικός. Η Σαμπαντέλ που έχει σκληρές παίκτριες, «πονηρές» θα προσπαθήσει να…χαλάσει το μυαλό της Ξενάκη, ωστόσο η διεθνής φουνταριστή είναι έτοιμη να ζήσει με το καλημέρα στο μεγάλο λιμάνι την κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τροπαίου.

ΥΓ Στις 12 Απριλίου 2014, η Έλενα Ξενάκη 16 ετών τότε είχε παίξει στον τελικό της Ευρωλίγκας με το σκουφάκι της Βουλιαγμένης, κόντρα στην Σαμπαντέλ μέσα στη Βαρκελώνη. Είχε σημειώσει ένα τέρμα, μειώνοντας σε 9-2, στην ήττα με 19-10.