Επίσημο: H μεταγραφή της χρονιάς από τον Ολυμπιακό με την Ξενάκη!

Την μεταγραφή της χρονιάς στις γυναίκες έκανε ο Ολυμπιακός. Ανακοίνωσε την απόκτηση της Έλενας Ξενάκη από τη Βουλιαγμένη. Η εκ των κορυφαίων φουνταριστών στον κόσμο ανήκει στον πρωταθλητή Ευρώπης

Επίσημο: H μεταγραφή της χρονιάς από τον Ολυμπιακό με την Ξενάκη!

Φοβερή μεταγραφή για τον Ολυμπιακό στις γυναίκες με μοναδικό στόχο φυσικά το back to back στα Ευρωπαϊκά. Έβαλε στη...μηχανή του μία από τις καλύτερες φουνταριστές στον κόσμο που έχει πάρα πολλά να δώσει στο άθλημα και στον Ολυμπιακό.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης απέκτησε μια Ελληνίδα που διαθέτει αριστερό εξαιρετικό χέρι. Παίζει στα δύο μέτρα και όπως έχουμε ξαναπεί, στην παίκτρια παραπάνω, ο Χάρης Παυλίδης (γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα μας φυσικά) μπορεί να την τραβάει έξω από τα δύο μέτρα και να εκτελεί από την περιφέρεια.

Ο Ολυμπιακός με την Ξενάκη, διαθέτει στα δύο μέτρα πλέον δυο κορίτσια (Μυριοκεφαλιτάκη, Ξενάκη) που είναι μαζί στην Εθνική. Σε εξαιρετική ηλικία. Μιλάμε για το καλύτερο δίδυμο φουνταριστών στην Ευρώπη.

Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού

"Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με την Έλενα Ξενάκη. Η Ελληνίδα διεθνής, που θεωρείται εκ των κορυφαίων φουνταριστών στον κόσμο, (ημ. γέννησης 5/7/1997) υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας και εντάσσεται στο ρόστερ της πρωταθλήτριας Ευρώπης, ομάδας πόλο Γυναικών του συλλόγου μας".

Στις πρώτες της δηλώσεις ως αθλήτρια του Ολυμπιακού, η Έλενα Ξενάκη ανέφερε στο olympiacossfp.gr τα εξής:

«Είμαι πολύ χαρούμενη που ήρθα σε μια ομάδα της οποίας οι στόχοι είναι οι ψηλότεροι δυνατοί. Ο Ολυμπιακός έχει στις τάξεις του την συντριπτική πλειοψηφία της εθνικής ομάδας και αυτό από μόνο του λέει πολλά. Είναι o εν ενέργεια πρωταθλητής Ευρώπης και αυτό, σε συνδυασμό με το νεανικό σύνολο της ομάδας, θέτει πολύ ψηλά τον πήχη για τα επόμενα χρόνια όσον αφορά την διεκδίκηση του ευρωπαϊκού τροπαίου. Από την πλευρά μου ήθελα να είμαι μέρος αυτού του εξαιρετικού πρότζεκτ και θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις να βοηθήσω τον Ολυμπιακό να κατακτήσει τρόπαια και να φανώ αντάξια των προσδοκιών. Θεωρώ μεγάλη τιμή για εμένα ως αθλήτρια το να με διεκδικεί ο πρωταθλητής Ευρώπης και θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο κ. Μιχάλη Κουντούρη και τον προπονητή κ. Χάρη Παυλίδη για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν».

Διακρίσεις με τις Εθνικές Ομάδες

2012: Χρυσό μετάλλιο με την Εθνική Νεανίδων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Περθ της Αυστραλίας.

2013: Χρυσό μετάλλιο με την Εθνική Νεανίδων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Κωνσταντινούπολη. Χάλκινο Μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων στον Βόλο.

2014: 1η θέση στο Ευρωπαϊκό Νέων Γυναικών το 2014 στην Όστια της Ρώμης. 4η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων στην Μαδρίτη.

2015: 6η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών στο Καζάν. 5η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων γυναικών στον Βόλο.

2016: 3η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων γυναικών στη Χάγη της Ολλανδίας.

2017: Ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών το 2017 στον Βόλο. 7η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών στη Βουδαπέστη.

2018: Ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών στη Βαρκελώνη.

2018: Χρυσό μετάλλιο στο Europa Cup στην Ποντεβέδρα της Ισπανίας.

2019: 8η θέση στου Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών στη Γκουανγκζού της Νότιας Κορέας.

Ατομικές διακρίσεις

2013: Πρώτη σκόρερ στο Ευρωπαϊκό Νεανίδων.

2016: Καλύτερη παίκτρια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Γυναικών.

2017: Καλύτερη παίκτρια και πρώτη σκόρερ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Νέων Γυναικών.

Συλλογικές διακρίσεις:

2011-2021: Βουλιαγμένη

Πρωταθλήματα Ελλάδας (2): 2011-12, 2012-13

Κύπελλα Ελλάδας (1): 2018-19