Το ονειρεμένο ξεκίνημα του Βρουσάι στη Βίλεμ

Η περίοδος του 20χρονου διεθνούς Έλληνα επιθετικού στην ολλανδική ομάδα και η προοπτική της κατάκτησης του πρώτου του τίτλου στην χώρα της τουλίπας

Το ονειρεμένο ξεκίνημα του Βρουσάι στη Βίλεμ

Η Βίλεμ πανηγυρίζει την συμμετοχή της στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ολλανδίας για πρώτη φορά μετά από 14 ολόκληρα χρόνια (σ. από το 2005) και ο Μάριος Βρουσάι έχει κάθε λόγο να χαμογελά για την εξέλιξη της πορείας του στον ολλανδικό σύλλογο. Μόλις στα μέσα του περασμένου Γενάρη άφησε τη χώρα μας και τον Ολυμπιακό για να μετακομίσει στους «τρικολόρ» με τη μορφή δανεισμού από τους «ερυθρόλευκους» και μέχρι στιγμής όχι μόνο έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του στα ολλανδικά γήπεδα, αλλά θα έχει και την ευκαιρία να διεκδικήσει (με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του) και το Κύπελλο στον τελικό κόντρα στον Άγιαξ στις 5 Μαΐου στο Ρότερνταμ.

Πέρσι η Βίλεμ δεν κατάφερε να φτάσει ως την τελευταία φάση του θεσμού, καθώς ηττήθηκε στα ημιτελικά με 3-0 από τη Φέγενορντ. Αυτή τη φορά όμως πέτυχε το στόχο της και πήρε το «εισιτήριο» για την τελευταία φάση, χάρη στη νίκη της με 2-1 στα πέναλτι επί της Άλκμααρ, έπειτα από το ισόπαλο 1-1 της κανονικής διάρκειας και της παράτασης. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο Βρουσάι δεν μπόρεσε τελικά να αγωνιστεί λόγω της ίωσης που τον ταλαιπωρούσε, αλλά η πρόκριση είχε…ελληνικό χρώμα, αφού το γκολ της ισοφάρισης της Βίλεμ (1-1) που έστειλε το ματς στην παράταση «σέρβιρε» ο Βαγγέλης Παυλίδης στον Αλεξάντερ Ισάκ.

Για την ιστορία, μάλιστα, η Βίλεμ έχει κατακτήσει μόλις δύο φορές το Κύπελλο Ολλανδίας στην ιστορία της. Η πρώτη ήταν το μακρινό 1944 στο 9-2 επί της Χρούνε Στερ και η δεύτερη πριν από 56 χρόνια, το 1963, στο 3-0 επί της Ντεν Χάαγκ.

Η παραμυθένια πορεία και τα εύσημα

Ο Βρουσάι είχε μετακομίσει στον Ολυμπιακό το 2015 από τον Ναυπακτιακό Αστέρα και από τα πρώτα του κιόλας βήματα στους «ερυθρόλευκους» ξεχώρισε για το ταλέντο του και τη στενή επαφή του με τα αντίπαλα δίχτυα. Χαρακτηριστικό άλλωστε είναι το γεγονός πως υπήρξε πρώτος σκόρερ του Πρωταθλήματος Super League K-20 και φυσικά της ομάδας Νέων του Θρύλου. Στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού έκανε το ντεμπούτο του στη Super League στις 16 Απριλίου του 2018, στο παιχνίδι κόντρα στην Κέρκυρα (5-1) στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την 27η αγωνιστική, όταν αντικατέστησε τον Κέβιν Μιραλάς στο 78ο λεπτό της συνάντησης. Μία ευκαιρία που ο ίδιος άρπαξε από τα μαλλιά και μόλις εννέα λεπτά από την είσοδό του στο παιχνίδι (87’) πέτυχε και το παρθενικό του γκολ σε επαγγελματικό επίπεδο διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Το ταλέντο του δεν πέρασε απαρατήρητο από ομάδες της Γερμανίας και της Αγγλίας, ωστόσο επόμενος προορισμός του έμελλε τελικά να είναι η ολλανδική Βίλεμ, την οποία φρόντισε να δικαιώσει για την επιλογή της από την πρώτη του κιόλας εμφάνιση. Το ημερολόγιο έγραφε 20 Ιανουαρίου όταν κλήθηκε από τον προπονητή του να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στη νέα του ομάδα, στο εντός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος με αντίπαλο την Μπρέντα. Μπήκε ως αλλαγή στο 75ο λεπτό και στις καθυστερήσεις του ματς πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ από «ασίστ» του Παυλίδη «σφραγίζοντας» τη νίκη της Βίλεμ με 2-0.

Αυτή, βέβαια, ήταν μόνο η αρχή για τον νεαρό ποδοσφαιριστή, που αγωνίζεται κυρίως στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Στις έξι συνολικά εμφανίσεις του μέχρι σήμερα στη Βίλεμ βρήκε άλλες δύο φορές το δρόμο για τα αντίπαλα δίχτυα και συγκεκριμένα με αντιπάλους την Χρόνινχεν και την Άλκμααρ. Μοιραία ο Βρουσάι έχει γίνει αποδέκτης διθυραμβικών σχολίων για τη μέχρι τώρα πορεία του όχι μόνο στον ολλανδικό σύλλογο αλλά από τα Μέσα ενημέρωσης της χώρας, που αναμφισβήτητα περιμένουν ανάλογες εμφανίσεις από τον ίδιο και στο μέλλον.