Ολυμπιακός: Όλα τα φετινά γκολ του στο Champions League και το Europa League (vid)

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει το ευρωπαϊκό του ταξίδι και το fosonline.gr συγκέντρωσε όλα τα φετινά γκολ της ομάδας του Πειραιά στο Champions League και στο Europa League.

Ολυμπιακός: Όλα τα φετινά γκολ του στο Champions League και το Europa League (vid)

Ήταν 23 Ιουλίου όταν ο Ολυμπιακός ξεκινούσε το ταξίδι του για τα αστέρια του Champions League. Εννέα μήνες μετά οι «ερυθρόλευκοι» συνεχίζουν την ευρωπαϊκή τους πορεία, αυτή τη φορά στο Europa League, εκεί όπου περιμένουν την επανέναρξη της διοργάνωσης για να αντιμετωπίσουν τη Γουλβς για τη φάση των «16».

Όλα τα γκολ του Ολυμπιακού στη φετινή Super League (vid)

Το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι της φετινής χρονιάς έγινε στην έδρα της Βικτόρια Πλζεν στο πλαίσιο του β' προκριματικού γύρου της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο αγώνας έληξε 0-0, με τους Πειραιώτες να κατακτούν στη ρεβάνς τη νίκη με το εμφατικό 4-0. Για τον γ' προκριματικό γύρο η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς βρέθηκε απέναντι στη Μπασακσεχίρ, όμως το εμπόδιο των Τούρκων δεν ήταν αρκετό για να τη σταματήσει.

Έτσι ο Ολυμπιακός με δύο νίκησε έφτασε στα playoffs της διοργάνωσης, εκεί όπου έπρεπε να κάμψει την αντίσταση της Κράσνονταρ. Με μία μεστή εμφάνιση (4-0) στο «Γ. Καραϊσκάκης» οι γηπεδούχοι εξασφάλισαν με το καλημέρα την είσοδο τους στους ομίλους επιστρέφοντας και πάλι στο κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο.

Για τον πέμπτο όμιλο ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με τις Μπάγερν Μονάχου, Τότεναμ και Ερυθρό Αστέρα. Οι Πειραιώτες κατάφεραν στην τελευταία αγωνιστική να «κλέψουν» την τρίτη θέση από τους Σέρβους και να συνεχίσουν στο Europa League.

Για τη φάση των «32» οι «ερυθρόλευκοι» έπρεπε να κάνουν την υπέρβαση απέναντι στην Άρσεναλ. Με πολλούς να έχουν δεδομένο τον αποκλεισμό, οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς κατάφεραν να γράψουν μία από τις σπουδαιότερες σελίδες στην ιστορία του συλλόγου καθώς άφησαν εκτός συνέχειας τους «κανονιέρηδες».

Στον επόμενο γύρο έμελλε και πάλι ομάδα της Αγγλίας να βρεθεί στο δρόμο του Ολυμπιακού. Συγκεκριμένα η Γουλβς του Ντάνιελ Ποντένσε, η οποία κατάφερε να φύγει με την ισοπαλία (1-1) από το κεκλεισμένων λόγω κορονοϊού θυρών «Γ. Καραϊσκάκης».

Μέχρι να οριστεί ξανά η ρεβάνς απολαύστε όλα τα γκολ του Ολυμπιακού τη φετινή χρονιά στην Ευρώπη.

Β' προκριματικός γύρος Champions League

Ολυμπιακός - Βικτόρια Πλζεν 4-0

Γ' προκριματικός γύρος Champions League

Μπασακσεχίρ - Ολυμπιακός 0-1

Ολυμπιακός - Μπασακσεχίρ 2-0

Playoffs Champions League

Ολυμπιακός - Κράσνονταρ 4-0

Κράσνονταρ - Ολυμπιακός 1-2

Φάση ομίλων - Champions League

Ολυμπιακός - Τότεναμ 2-2

Ερυθρός Αστέρας - Ολυμπιακός 3-1

Ολυμπιακός - Μπάγερν Μονάχου 2-3

Τότεναμ - Ολυμπιακός 4-2

Ολυμπιακός - Ερυθρός Αστέρας 1-0

Φάση των «32» - Europa League

Άρσεναλ - Ολυμπιακός 1-2

Φάση των «16» - Europa League

Ολυμπιακός - Γουλβς 1-1