Κράσνονταρ - Ολυμπιακός 1-2: Ο «τσάρος» φορούσε ερυθρόλευκα!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ: Γ. ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Με δυο γκολ του Ελ Αραμπί ο Ολυμπιακός νίκησε στη Ρωσία με 2-1 την Κράσνονταρ και προκρίθηκε πανηγυρικά στους ομίλους του Champions League.

Κράσνονταρ - Ολυμπιακός 1-2: Ο «τσάρος» φορούσε ερυθρόλευκα!

Στους ομίλους του Champions League οι Πειραιώτες με αυτοκρατορικό τρόπο, κερδίζοντας μέσα στην Ρωσία και τρελαίνοντας ξανά την Ευρώπη. Δύο γκολ ο Ελ Αραμπί, δύο ασίστ ο Βαλμπουενά και… ραντεβού στην κλήρωση της Πέμπτης (29/8, 19.00). Και... λίγα ήταν τα δύο γκολ!

Ελ Αραμπί on fire: Όλα τα γκολ της αναμέτρησης (vid)

Ένας Ολυμπιακός να τον πιεις για ακόμη μία φορά στο ποτήρι. Ένας Ολυμπιακός που ανάγκασε και την Κράσνονταρ να υποκλιθεί στο μεγαλείο του! Ένας Ολυμπιακός που αιφνιδιάστηκε στο ξεκίνημα του ματς, βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ, αλλά κατάφερε γρήγορα να ισοφαρίσει και εν τέλει να φύγει με το διπλό από το επιβλητικό «Krasnodar Stadium» (1-2).

Μεγάλοι πρωταγωνιστές οι Ελ Αραμπί (δύο γκολ) και Ματιέ Βαλμπουενά (δύο ασίστ). Σπουδαία βραδιά και για τον Γκερέρο και τον Τσιμίκα. Πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο ο Μασούρας, «βράχοι» οι Σεμέδο – Μεριά, παλικάρι ο Ελαμπντελαουί, «κέρβερος» ο Σα και ο Ποντένσε αν και θα μπορούσε να τελειώσει καλύτερα κάποιες φάσεις, έδειξε ότι έχει «ξυπνήσει» για τα καλά.

Σπουδαία βραδιά για τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι έγιναν η πρώτη ελληνική ομάδα που περνάει στους ομίλους του Champions League μέσω των προκριματικών από το «μονοπάτι» των μη πρωταθλητών.

Μοναδικό μελανό σημείο ο τραυματισμός του Ρούμπεν Σεμέδο, για τον οποίο όλοι ελπίζουν ότι δεν θα έχει κάτι σοβαρό.

ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ

Την ενδεκάδα των προκρίσεων αποφάσισε να βάλει και στο Κράσνονταρ ο Μαρτίνς. Μόνο που μία άτυχη στιγμή στην προθέρμανση με τον Γκερέρο, τον υποχρέωσε να βάλει άρον-άρον στο αρχικό σχήμα τον Ελ Αραμπί και τη θέση του Γκερέρο στη 18άδα πήρε ο Κούτρης.

Με λίγα λόγια ο Ολυμπιακός κατέβηκε στην Ρωσία με τον Σα στα γκολπόστ, τους Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μεριά και Τσιμίκα στην τετράδα της άμυνας, τους Γκιγιέρμε και Μπουχαλάκη στα χαφ, τον Βαλμπουενά πίσω από τον Ελ Αραμπί και τους Ποντένσε – Μασούρα στα «φτερά» της επίθεσης.

«ΦΟΥΡΙΟΖΑ» Η ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ, ΤΗΣ ΚΟΠΗΚΕ ΑΠΟΤΟΜΑ Ο ΒΗΧΑΣ!

Η Κράσνονταρ ήταν δεδομένο ότι θα πίεζε από το ξεκίνημα. Ήταν δεδομένο ότι το τεχνικό τιμ της ρωσικής ομάδας θα είχε δώσει ρητή εντολή στους ποδοσφαιριστές να πιέσουν ψηλά τον Ολυμπιακό και να τον αιφνιδιάσουν στα πρώτα 10-15 λεπτά.

Μόλις στο 2’ είχε την πρώτη της τελική με το σουτ του Βάντερσον που μπλόκαρε ο Σα και στο αμέσως επόμενο λεπτό ακολούθησε ένα ακόμη σουτ του Μπεργκ (άουτ).

Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να μπει σιγά-σιγά στο παιχνίδι, έφτασε με μία «βολίδα» του Ποντένσε στο 8’ (απέκρουσε ο Κρίτσιουκ) κοντά στο 0-1, αλλά τελικά μετά από ένα επιπόλαιο λάθος του Μπουχαλάκη στη μεσαία γραμμή, η Κράσνονταρ βγήκε στην κόντρα, ο Βάντερσον κέρδισε τις κόντρες και έδωσε ουσιαστικά έτοιμο γκολ στον Ούτκιν που από κοντά άνοιξε το σκορ (1-0) στο 10’.

Κι εκεί που το «Krasnodar Stadium» άρχισε να παίρνει φωτιά και οι παίκτες της ρωσικής ομάδας είχαν «πλημμυριστεί» με ενθουσιασμό, είδαν τον Ελ Αραμπί να τους κόβει απότομα τον βήχα στο 11’. Πριν καλά-καλά κοπάσουν δηλαδή οι πανηγυρισμοί, ο Μαροκινός είπε «ευχαριστώ» στην ωραία πάσα του Βαλμπουενά και κάπου εκεί ουσιαστικά ο Ολυμπιακός «κλείδωσε» την πρόκριση.

Η Κράσνονταρ η αλήθεια είναι ότι έδειξε για τα επόμενα 5 λεπτά ότι δεν θα το έβαζε κάτω, είχε ένα καλοχτυπημένο φάουλ του Σουλεϊμάνοφ (16’, άουτ), όμως, από το 20’ και μετά το ματς ισορρόπησε και αν εξαιρεθεί ο Βάντερσον που «ταλαιπώρησε» αρκετά τον Ελαμπντελαουί και ενίοτε τον Σεμέδο, οι Ρώσοι ήταν αποδείχθηκαν «φλύαροι» εώς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Σε όλα αυτά προσθέστε ότι έχασαν στο 32’ και τον πολύ ταλαντούχο Σουλεϊμάνοφ με τραυματισμό έπειτα από σύγκρουση με τον Τσιμίκα.

ΕΛ… ΓΚΟΛ-ΑΡΑΜΠΙ ΚΑΙ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΜΟΝΑΚΟ

Στο δεύτερο ημίχρονο η Κράσνονταρ βγήκε με σκοπό να ξαναπιέσει τον Ολυμπιακό, μπας και διεκδικούσε ό,τι μπορούσε, αλλά ο Βαλμπουενά ως δημιουργός και ο Ελ Αραμπί ως εκτελεστής είχαν διαφορετική άποψη.

Νωρίς-νωρίς, μόλις στο 48’, ο Μαροκινός φορ που μπήκε από το… παράθυρο στην ενδεκάδα, πέτυχε το δεύτερο γκολ για τον Ολυμπιακό και δεύτερο προσωπικό και κάπου εκεί το «Krasnodar Stadium» σίγησε οριστικά.

Εώς το τέλος του ματς αν μια ομάδα δικαιούταν να πετύχει ένα ακόμη γκολ, αυτή ήταν η ομάδα του Πειραιά. Είχε δύο ευκαιρίες με Μασούρα (54’, 92'), Βαλμπουενά (62’), Ποντένσε (81’) και Σουντανί (86’, 93'), ενώ θα μπορούσε να σκοράρει και σε μία αντεπίθεση στο 69’ αν ο Ποντένσε έδινε την μπάλα στον Μασούρα που έφευγε «φάτσα» με τον τερματοφύλακα. Επίσης, ο Σκόμινα δεν είδε την ανατροπή του Ποντένσε στο 59’ από τον Βιλένα μέσα στην περιοχή.

Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του, έγραψε ιστορία καθώς έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που πέρασε από το μονοπάτι των μη πρωταθλητών και περιμένει τους αντιπάλους του στην κλήρωση της Πέμπτης στο Μονακό (29/8, 19.00).

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: «Stadium Krasnodar»

ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σκόρερ: 10’ Ούτκιν – 11’, 48’ Ελ Αραμπί.

Κίτρινες: Στότσκι (25’), Ναμλί (70’), Όλσον (75’) Σπάχιτς (76’).

Διαιτητής: Σκόμινα (Σλοβενία)

ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ (Σεργκέι Ματβέεφ): Κρίτσιουκ, Πετρόφ (56’ Σκόπιντσεφ), Σπάχιτς, Φιόλουσον, Στότσκι, Όλσον, Βιλένα, Ούτκιν (67’ Ιγκνατίεφ), Σουλεϊμάνοφ (32’ λ.τρ. Ναμλί), Βάντερσον, Μπεργκ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο (64’ λ.τρ. Σισέ), Μεριά, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης, Βαλμπουενά, Μασούρας, Ποντένσε (83’ Καμαρά), Ελ Αραμπί (73’ Σουντανί).