Ερυθρός Αστέρας-Ολυμπιακός 3-1: Παιδικά λάθη και αυτοκτονία στο Βελιγράδι

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ: Αποστολή Αλ. Βιρβίλης: Ο Ολυμπιακός δίκαια φωνάζει για την αυστηρή αποβολή του Μπενζιά, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο δεν εμφανίστηκε στο γήπεδο και έχασε εξαιτίας και των λαθών του Μεριά και των υπολοίπων.

Ερυθρός Αστέρας-Ολυμπιακός 3-1: Παιδικά λάθη και αυτοκτονία στο Βελιγράδι

Την πρώτη του ήττα στη σεζόν γνώρισε ο Ολυμπιακός που έχασε με 3-1 από τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι. Η ομάδα του Πειραιά ήταν διπρόσωπη στο ματς, αφού στο πρώτο ημίχρονο ήταν εξαιρετική, δεν κινδύνεψε από τον Αστέρα και βρέθηκε να προηγείται των Σέρβων με το γκολ του Σεμέδο. Κανείς δεν πίστευε τι θα συνέβαινε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός μάλλον δεν βγήκε από τα αποδυτήρια, στο 58’ έμεινε με δέκα λόγω αποβολής του Μπενζιά και στη συνέχεια μία σειρά από παιδικά λάθη είχαν ως αποτέλεσμα να έρθει αυτό το 3-1. Ο ρέφερι Μπαστιέν και ο Μεριά είναι δύο από τους αρνητικούς πρωταγωνιστές της αναμέτρησης.

Τα γκολ και η αποβολή στο ματς του Βελιγραδίου (vid)

Ενδεκάδα με εκπλήξεις

Οι αποφάσεις του Πέδρο Μαρτίνς για την ενδεκάδα του αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα προκάλεσαν μεγάλη κουβέντα πριν το παιχνίδι. Ο Πορτογάλος άφησε έξω τα πιο βασικά του στελέχη όπως οι Ομάρ, Γκιγιέρμε, Ποντένσε και Βαλμπουενά. Ξεκίνησε, λοιπόν, με τους Σα, Τοροσίδη, Μεριά, Σεμέδο, Τσιμίκα στην άμυνα. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Καμαρά, Μπουχαλάκης με τον Μπενζιά να παίζει μπροστά τους. Στα άκρα έπαιξε δεξιά ο Μασούρας και αριστερά ο Λοβέρα, ενώ ο Γκερέρο ήταν στην κορυφή της επίθεσης. Από την άλλη ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς δεν έκανε καμία έκπληξη στην ενδεκάδα. Παρέταξε το σχήμα που αναμενόταν με τον Ματέο και τον Μάριν να είναι στην ενδεκάδα, ενώ στην επίθεση επέλεξε τελικά τον Τομανέ.

Η κριτική των παικτών: Τραγικός Μεριά, μοιραίος ο Μπενζιά

Το ματς είχε χαμηλό τέμπο και φάνηκε αυτό από το ξεκίνημα. Καμία από τις δύο ομάδες δεν ήθελε να ρισκάρει και να εκτεθεί αμυντικά. Ο Ολυμπιακός πήρε την κατοχή της μπάλας από το ξεκίνημα και ήλεγχε τον αγώνα, αλλά χωρίς να κάνει τη μεγάλη φάση. Το πρώτο σου έγινε στο 12’ από τον Λοβέρα και χωρίς να κινδυνέψει ο Μπόργιαν. Στο 23’ ο Γκερέρο έκανε ένα σουτ έξω από την περιοχή που πέρασε δίπλα από το δοκάρι του πορτιέρε του Αστέρα. Σε γενικές γραμμές, πάντως ο Ολυμπιακός στεκόταν πολύ καλά στο γήπεδο. Ο Καμαρά έκανε το ματς της ζωής του, αφού βρισκόταν σε όλο το γήπεδο, έκοβε και μοίρασε το παιχνίδι. Τον ακολουθούσε σε απόδοση ο Μπουχαλάκης, ενώ ο Μπενζιά πίεζε πολύ καλά τους αντίπαλους αμυντικούς.

Από τον παράδεισο στην κόλαση- Τα highlights του αγώνα

Πιο σίγουρος και δικαίως προηγήθηκε

Τακτικά ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλός σε ένα ματς που είχε χαμηλό ρυθμό, ήταν προσεκτικοί και οι δύο αντίπαλοι, αλλά ο Αστέρας από την πλευρά του ήταν ακίνδυνος. Τους Πειραιώτες δεν τους ανησύχησε καθόλου η ομάδα του Βελιγραδίου που προσπάθησε να απειλήσει με κάποια στημένα ή κάποιες βαθιές μπαλιές του Μάριν.

Σεμέδο: «Να βελτιώσουμε τα λάθη μας»

Παρόλα αυτά στο 37’ ήρθε το γκολ για τον Ολυμπιακό με τον Μασούρα να εκτελεί το φάουλ, ο Σεμέδο να πετάγεται στο δεύτερο δοκάρι και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Με αυτό το σκορ οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες, αφού στο χρόνο που υπολειπόταν δεν άλλαξε κάτι.

Άλλη ομάδα στο β' μέρος αυστηρή αποβολή

Και εκεί που το πρώτο ημίχρονο γέμισε αισιοδοξία τους πάντες πως ο Ολυμπιακός θα περάσει από το Βελιγράδι το σκηνικό άλλαξε άρδην στην επανάληψη. Η ομάδα του Πειραιά ήταν αγνώριστη στο γήπεδο με τον Ερυθρό Αστέρα να έχει ανέβει, να έχει πάρει μέτρα και να πιέζει. Φαινόταν από τα πρώτα λεπτά πως οι πρωταθλητές Σερβίας ήταν αλλαγμένοι προς το καλύτερο σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που ήταν σαν να έχει μείνει στα αποδυτήρια. Οι Σέρβοι διαπίστωσαν πως ο Ολυμπιακός είχε «τρύπα» από την αριστερή του πλευρά και από εκεί εκδήλωναν τις επιθέσεις τους. Πριν προλάβει να κάνει κάτι ο Μαρτίνς, ήρθε στο 58’η πολύ αυστηρή δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον Μπαστιέν στον Μπενζιά και ο Ολυμπιακός έμεινε με δέκα παίκτες.

Μαρτίνς: «Σοβαρό το λάθος του διαιτητή»

Κατάρρευση...

Και επειδή το ένα κακό φέρνει το άλλο στο 63’ ο Μεριά έδιωξε άτσαλα και ο Βούλιτς μέσα από την περιοχή σκόραρε για να φέρει το ματς στα ίσια. Το σοκ ήταν διπλό για τον Ολυμπιακό που μέσα σε λίγα λεπτά είδε τα πάντα να στραβώνουν και να καλείται με δέκα παίκτες να κρατήσει το 1-1. Είναι αλήθεια πως έγινε μεγάλη προσπάθεια από τους ποδοσφαιριστές του Μαρτίνς, αλλά το κακό είχε ξεκινήσει για τους «ερυθρόλευκους». Παρόλα αυτά στο 86’ ο Μεριά είχε την ευκαιρία να εξιλεωθεί για το λάθος του στο γκολ του Αστέρα, αλλά μόνος από τη μικρή περιοχή πλάσαρε άουτ. Και σαν να μην έφτανε αυτό στην επόμενη φάση Μιλούνοβιτς σκόραρε με κεφαλιά και έκανε το 2-1 για τον Ερυθρό Αστέρα εκμεταλλευόμενος την κακή εκτίμηση των Σεμέδο και Μπουχαλάκη στη φάση. Εκεί που ο Ολυμπιακός μπορούσε ακόμα και με το κακό του δεύτερο ημίχρονο, ακόμα και με δέκα παίκτες να πάρει το ματς βρέθηκε να δέχεται και δεύτερο γκολ και στο 90’ και τρίτο με τον Μποάκιε να παίρνει πάλι την κεφαλιά ανάμεσα σε Σεμέδο, Μπουχαλάκη. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το ματς και ο Ολυμπιακός γνώρισε την πρώτη του ήττα στη φετινή σεζόν σε ένα ματς που έδειξε δύο πρόσωπα.

Όμιλος Ολυμπιακού: Βαθμολογία και πρόγραμμα

Μικρογραφία

Ερυθρός Αστέρας-Ολυμπιακός 3-1

Στάδιο: Ράικο Μίτιτς

Σκόρερ: 37’ Σεμέδο, 63’ Βούλιτς, 87’Μιλούνοβιτς, 90’ Μποάκιε

Διαιτητής: Μπαστιάν (Γαλλία)

Κίτρινες: 26’ Ρόντιτς, 36’ Φαν Λα Πάρα, 41’ Μπενζιά, 58’ Μπενζιά, 80’ Μποάκιε, 84’ Πέτροβιτς, 90’ Μάριν, 92’ Τοροσίδης

Κόκκινη: 58’ Μπενζιά

Συνθέσεις:

Ερυθρός Αστέρας: Μπόργιαν, Γκόμπελιτς, Ντέγενεκ, Μιλούνοβιτς, Ρόντιτς, Κάνιας (73’ Πέτροβιτς), Γιόβαντσιτς (55’ Βούλιτς), Ματέο Γκαρσία, Φαν λα Πάρα (61’ Μποάκιε), Μάριν, Τομανέ

Ολυμπιακός: Σα, Τοροσίδης (79’ Ελαμπντελαουί), Μεριά, Σεμέδο, Τσιμίκας, Καμαρά (89’ Ελ Αραμπί), Μπουχαλάκης, Μασούρας, Μπενζιά, Λοβέρα (61’ Ποντένσε), Γκερέρο.