Ολυμπιακός-Μπάγερν Μονάχου 2-3: Την κοίταξε στα μάτια, άξιζε κάτι καλύτερο

Σαν… θηρίο πάλεψε ο Ολυμπιακός απέναντι στην μεγάλη Μπάγερν Μονάχου, αλλά γνώρισε την ήττα με σκορ 3-2 σε ένα ματς που άξιζε να πάρει κάτι περισσότερο.

Ολυμπιακός-Μπάγερν Μονάχου 2-3: Την κοίταξε στα μάτια, άξιζε κάτι καλύτερο

Με ένα θηρίο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου τα έβαλε ο Ολυμπιακός και το κοίταξε στα μάτια. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έχοντας απέναντι της την τεράστια Μπάγερν Μονάχου μπορεί να γνώρισε την ήττα με σκορ 3-2, αλλά μπορεί να αισθάνεται αδικημένη, διότι άξιζε να πάρει κάτι παραπάνω. Κάποιες στιγμές αδράνειας έδωσαν την ευκαιρία στους Βαυαρούς να σκοράρουν και να δείξουν πως δεν συγχωρούν το παραμικρό λάθος. Ο Ολυμπιακός, ωστόσο, όπως και με την Τότεναμ έτσι και με τη Μπάγερν Μονάχου όχι δεν απογοητεύτηκε όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ με δύο γκολ, αλλά πάλεψε μέχρι το τέλος του ματς και ανάγκασε τους Γερμανούς να τρέμει το φυλλοκάρδι τους. Όπως και να 'χει ο Ολυμπιακός ηττήθηκε και μετά από τρία ματς στον δεύτερο όμιλο έμεινε με έναν βαθμό.

Με 4-3-3 ο Μαρτίνς

Κάποια έκπληξη δεν είχε η ενδεκάδα που επέλεξε ο Πέδρο Μαρτίνς στο παιχνίδι με τη Μπάγερν Μονάχου. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με 4-3-3 με Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκη και Καμαρά στα χαφ, Ποντένσε, Μασούρα και Ελ Αραμπί στην επίθεση, ενώ στην άμυνα η τετράδα αποτελούνταν από τους Ομάρ, Σεμέδο, Μεριά και Τσιμίκα. Η Μπάγερν από την πλευρά της παρατάχθηκε με όλα της τα όπλα κι έχοντας στην επίθεση τον Μίλερ, τον Κουτίνιο, τον Γκνάμπρι και τον Λεβαντόφσκι με τη διάταξη να είναι στην αρχή 4-2-3-1. Ο Ολυμπιακός μπήκε στο γήπεδο βγάζοντας επιθετικότητα, όμως, δεν μπόρεσε να κρατήσει τη μπάλα στα πόδια του. Οι Βαυαροί ήταν αυτοί που είχαν την κατοχή από το ξεκίνημα και οι Πειραιώτες περίμεναν στο μισό γήπεδο.

Το 'χει το γκολ ο Ελ Αραμπί

Η ομάδα του Νίκο Κόβατς πήρε τον έλεγχο του ματς και έψαχνε διαδρόμους προς την εστία του Σα. Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να κρατήσει καθόλου τη μπάλα στα πόδια του και η έλλειψη ενός παίκτη που θα έκανε αυτή τη δουλειά ήταν φανερή. Κάτι τέτοιο δεν το επέτρεπε και η Μπάγερν να συμβεί. Η ομάδα του Μονάχου πίεζε ασφυκτικά τους "ερυθρόλευκους" όταν έπαιρναν την κατοχή. Παρόλα αυτά στο 23' ο Ολυμπιακός βρήκε τον τρόπο να επιτεθεί. Ο Ποντένσε έκανε μία ωραία αλλαγή παιχνιδιού για τον Μασούρα, εκείνος βρήκε τον Τσιμίκα, ο οποίος έβγαλε εξαιρετική σέντρα στο δεύτερο δοκάρι για τον Ελ Αραμπί που με κεφαλιά νίκησε τον Νόιερ για το 1-0.

Η κλάση του Λεβαντόφσκι

Ο Ολυμπιακός αν και δεν είχε τη μπάλα στα πόδια του βρήκε τον τρόπο να σκοράρει, ενώ θα μπορούσε να κάνει και το 2-0 στο 31' όταν ο Τσιμίκας έκανε σέντρα, ο Ερνάντεζ στην προσπάθεια του να διώξει έστειλε τη μπάλα προς την εστία του, αλλά ήταν τυχερός, διότι στο σημείο βρισκόταν ο Νόιερ και κράτησε το 1-0. Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε, ενώ ο Κόβατς μετά το γκολ μετέτρεψε το σύστημα του σε 4-4-2 περνώντας τον Μίλερ δίπλα στον Λεβαντόφσκι και στα άκρα τον Γκνάμπρι (δεξιά) και τον Κουτίνιο (αριστερά). Οι Γερμανοί βρήκαν το γκολ στο 34' όταν ο Μίλερ έπιασε σουτ μέσα από την περιοχή, ο Σα απέκρουσε, αλλά η μπάλα πήγε στα πόδια του Λεβαντόφσκι που από κοντά την έστειλε στα δίχτυα για το 1-1. Στο 39' ο Ολυμπιακός γλίτωσε το δεύτερο γκολ όταν ο Τσιμίκας παρεμπόδισε τον Κουτίνιο και προ κενής εστίας έστειλε τη μπάλα άουτ. Ο Ολυμπιακός έκανε παιχνίδι υπομονής στο πρώτο μέρος, περίμενε τη Μπάγερν, η οποία άλλαζε με κινηματογραφική ταχύτητα και ακρίβεια τη μπάλα και έδειχνε στο γήπεδο την ποιότητα της και το τεράστιο μέγεθος της. Κάπως έτσι το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 1-1.

Καλό ξεκίνημα ο Ολυμπιακός, γκολ η Μπάγερν

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ καλά στο γήπεδο και με διάθεση να ψάξει το δεύτερο γκολ. Στο 46' είχε ευκαιρία με τον Μασούρα, στο 47' με τον Μεριά και στο 49' ήταν η σειρά του Γκιγιέρμε να μη βρει στόχο. Οι Πειραιώτες πατούσαν καλά στο γήπεδο και είχαν την κατοχή της μπάλας αναγκάζοντας τη Μπάγερν να μένει στο μισό γήπεδο και να μην μπορεί να βγάλει επίθεση, αλλά ούτε και να κρατήσει τη μπάλα. Κι όμως την πρώτη φορά που πάτησε την περιοχή του Ολυμπιακού, στο 62' βρήκε το γκολ όταν η άμυνα των Πειραιωτών δεν απομάκρυνε μετά το κόρνερ του Κουτίνιο και ο Λεβαντόσφσκι που δεν συγχωρεί από κοντά έκανε το 1-2.

Αντέδρασε και στο 1-3

Οι "ερυθρόλευκοι" αν και πατούσαν καλά στο γήπεδο βρέθηκαν πίσω στο σκορ, αλλά η εικόνα του αγώνα δεν είχε αλλάξει με την ομάδα του Μαρτίνς να έχει την κατοχή της μπάλας. Παρόλα αυτά η Μπάγερν είναι τέτοια κλάση που βρήκε τον τρόπο να βάλει και τρίτο γκολ στο 75' με ένα τρομερό σουτ του Τολισό έξω από την περιοχή. Εκεί έγινε το 1-3 και ο Μαρτίνς έβαλε στο γήπεδο και τον Γκερέρο αντί του Μασούρα, ενώ νωρίτερα είχε περάσει και τον Λοβέρα. Οι "ερυθρόλευκοι" δεν πέταξαν λευκή πετσέτα παρά το γεγονός πως κόντρα στη ροή του ματς βρίσκονταν πίσω στο σκορ με 1-3. Η επιμονή τους, τους δικαίωσε και στο 79' ο Γκιγιέρμε έκανε ένα σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντρα στον Αλκάνταρα και κατέληξε στα δίχτυα του Νόιερ για το 2-3. Οι Πειραιώτες μπήκαν στο… κόλπο με το γκολ του Γκιγιέρμε και πάλεψαν μέχρι το τέλος του αγώνα. Αν και έδειχναν ότι έμειναν από δυνάμεις, δεν το έβαζαν κάτω και συνέχιζαν να ψάχνουν με μανία το τρίτο γκολ. Δεν το βρήκαν και μένουν με την πικρή γεύση της ήττας από μία μεγάλη ομάδα την οποία πίεζαν μέχρι το τέλος.

Μικρογραφία

Ολυμπιακός-Μπάγερν Μονάχου 2-3

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης

Σκόρερ: 23' Ελ Αραμπί, 34', 62' Λεβαντόφσκι, 75' Τολισό, 79' Γκιγιέρμε

Διαιτητής: Μακέλι (Ολλανδία)

Κίτρινες: 50' Αλκάνταρα, 72' Νόιερ

Συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης (69' Λοβέρα), Καμαρά (88' Ραντζέλοβιτς), Ποντένσε, Μασούρας (78' Γκερέρο), Ελ Αραμπί

Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Αλάμπα, Παβάρ, Ερνάντεζ (58' Μπόατενγκ), Τιάγκο Αλκάνταρα, Μαρτίνεθ (46' Τολισό), Κίμιχ, Γκνάμπρι, Κοουτίνιο, Μίλερ (86' Πέρισιτς), Λεβαντόφσκι.