Δεν κάνουν πίσω οι Αγγελόπουλοι

Οι Αγγελόπουλοι, όντες αγανακτισμένοι από τις ανομίες και τα σκάνδαλα σε ΕΟΚ/ΚΕΔ, ζητούν την άμεση παρέμβαση του κράτους στο ελληνικό μπάσκετ και είναι ξεκάθαροι: ξένοι διαιτητές ή διακοπή!

Δεν κάνουν πίσω οι Αγγελόπουλοι

Οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος είναι αγανακτισμένοι με τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στο ελληνικό μπάσκετ. Οι προκλητικές ανομίες της ΕΟΚ και τα σκάνδαλα στην ΚΕΔ που δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα, δείχνουν πως στο σπορ υπάρχουν τεράστια προβλήματα, "σάπιες" καταστάσεις, αλλά και "άρρωστες" συμπεριφορές. Θέματα τα οποία και είχαν επισημάνει με δηλώσεις τους στο παρελθόν: "Η κατάσταση με τη διαιτησία είναι αηδιαστική. Βασιλακόπουλος και Ζαβλανός έχουν καταστρέψει το μπάσκετ. Είναι άρρωστοι και έχουν ξεπεράσει τα πάντα. Ο Βασιλακόπουλος νομίζει ότι το μπάσκετ του ανήκει, έχει θέμα. Έχετε δει πώς είναι η κατάσταση. Εμείς τι άλλο να κάνουμε; Εσείς τα βλέπετε, θ' αντιδράσετε; Ο κ.Βασιλακόπουλος έχει πρόβλημα, είναι άρρωστος Παναθηναϊκός", είχε σχολιάσει κατά την διάρκεια των τελικών του 2014 ο Γιώργος Αγγελόπουλος.

Η ΕΟΚ λειτουργεί και προχωρά εδώ και χρόνια σαν έναν άνομο μπασκετικό κρατίδιο, με αλαζονεία και έπαρση. Με την κυβέρνηση ακόμη και τώρα, παρά τις μηνύσεις, τις συλλήψεις, τα σκάνδαλα και τις παραβλέψεις δικαστικών αποφάσεων, να αδιαφορεί, να μην παίρνει θέση και να μην ασχολείται με το θέμα, λες και όλα αυτά συμβαίνουν σε άλλη χώρα.

Στο ποδόσφαιρο έγινε ο κακός χαμός, στο μπάσκετ;

Στο ποδόσφαιρο έγινε ο κακός χαμός, αλλά στο μπάσκετ... πέρα βρέχει. Ο υφυπουργός Αθλητισμού "αγνοείται", λες και δεν είναι ενήμερος για τις εξελίξεις, οι οποίες έχουν κάνει τον γύρο της Ευρώπης. Για αυτόν τον λόγο οι πρόεδροι της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, αποφάσισαν να στείλουν επιστολή στον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, εκφράζοντας τα παράπονα τους για τα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν στην ελληνική καλαθοσφαίριση, ζητώντας από το κράτος να επέμβει και να ασχοληθεί "ζεστά" με την ΕΟΚ και την ΚΕΔ, τιμωρώντας αυτούς που πρέπει.

Οι διοικητικοί ηγέτες των "ερυθρολεύκων" δεν παρακολουθούν άπραγοι τις εξελίξεις. Είναι αποφασισμένοι να προστατέψουν την ομάδα τους, δεν κάνουν πίσω και είναι πρόθυμοι να φτάσουν μέχρι τέλους. Δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στον Γιώργο Βασιλακόπουλο και τους συνεργάτες του, ζητούν την καθαρότητα, την ισότητα και την νομιμότητα στο ελληνικό μπάσκετ και στα γραφόμενα τους προς τον Αλέξη Τσίπρα ήταν ξεκάθαροι: ή ξένοι διαιτητές ή αναβολή των τελικών!

Η ανομία της ΕΟΚ και το σκάνδαλο στην ΚΕΔ

Η ελληνική Ομοσπονδία κινείται με αυταρχισμό, αλλά και με μία μοναρχική ιδεολογία. Αποφασίζει, διατάζει και ορίζει οτιδήποτε θέλει, δίχως να την ελέγχει κανείς. Η ΚΕΔ θα έπρεπε να βρίσκεται στον ΕΣΑΚΕ εδώ και χρόνια, αλλά η ΕΟΚ δεν αφήνει αυτό να γίνει πράξη, για τους λόγους της. Θα έφτανε όμως και η στιγμή που θα εκτεθεί και μάλιστα με δύο σοβαρά γεγονότα μέσα σε λίγες μέρες:

1) Mε τον παράνομο (και ανήθικο) αποκλεισμό των διαιτητών, Σπύρου Γκόντα και Γιάννη Φούφη, από την κλήρωση των τελικών/ημιτελικών, έχοντας την κατηγορία για "παράβαση καθήκοντος". Όπως είναι γνωστό, επειδή οι συγκεκριμένοι ρέφερι (μαζί με τους Παπαπέτρου, Κορομηλά) τάχθηκαν υπέρ της EuroLeague, η ΕΟΚ/ΚΕΔ τους έβαλε στο... ψυγείο επειδή προτιμά την FIBA. Αφού αρχικά τους άφησε παράνομα εκτός πρωταθλήματος για να τους "τιμωρήσει" (αυτό δεν έγινε σε καμία Ομοσπονδία στον κόσμο), ακολούθως τους... δέχτηκε με το ζόρι, καθώς δεν μπορούσε να κάνει και αλλιώς ύστερα από την δικαίωση των "γκρι" στον ΑΣΕΑΔ με τελεσίδικη απόφαση. Και μετά; Άρχισαν τα καψώνια! Με "εξαφανίσεις" από αγωνιστικές, με ορισμούς σε αγώνες της Α2, με αποκορύφωμα την μη παρουσία τους στην κλήρωση των τελικών/ημιτελικών. Η ασέβεια προς τον νόμο σε όλο της το μεγαλείο, με την Ομοσπονδία να αδιαφορεί για δικαστικές αποφάσεις, λειτουργώντας όπως θέλει.

2) Με τις εξωαγωνιστικές επαγγελματικές σχέσεις της οικογένειας του Στέλιου Συμεωνίδη με την διοίκηση του Προμηθέα. Ο γιος του Στέλιου Συμεωνίδη, ο οποίος είναι διαιτητής και έχει το ίδιο όνομα με τον πατέρα του, διατηρεί κατάστημα καφέ Coffee Island στη Θεσσαλονίκη. Η συγκεκριμένη αλυσίδα καταστημάτων, ανήκει στον ιδιοκτήτη του Προμηθέα Πάτρας, Βαγγέλη Λιόλιο. Ο πατέρας Συμεωνίδης (επί σειρά ετών μέλος της ΚΕΔ), λοιπόν, αντί να προστατέψει τον γιο του, ώστε να μην υπάρχουν «σκιές» και «μουρμούρες», αφήνοντας τον εκτός των αγώνων της πατρινής ομάδας στην Basket League, έβαλε το παιδί του να σφυρίξει στην αναμέτρηση Ολυμπιακός - Προμηθέας!

Το αν ήταν σωστός στις αποφάσεις του ή όχι, είναι άλλο θέμα, αλλά είναι αδιανόητο να τοποθετείται διαιτητής σε παιχνίδι που έχει άμεση επαγγελματική σχέση με την διοίκηση της μιας ομάδας.Στην ΚΕΔ δεν κράτησαν ούτε τα προσχήματα και η ΚΑΕ Ολυμπιακός βγήκε στην επίθεση για το σκάνδαλο που προέκυψε, ζητώντας την άμεση παραίτηση και των δύο. Τόσο του Στέλιου Συμεωνίδη μέλους της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, όσο και του γιου του, ο οποίος είναι ρέφερι του πρωταθλήματος.