Διεθνώς ρεζίλι λόγω Συμεωνίδη

Και εκτός συνόρων έφτασε η χάρη του και του ελληνικού μπάσκετ γενικότερα.

Διεθνώς ρεζίλι λόγω Συμεωνίδη

Δεν έμεινε εντός συνόρων το σκάνδαλο που αφορά το ελληνικό μπάσκετ με τη σύλληψη από την αστυνομία του Στέλιου Συμεωνίδη.

Στο θέμα αναφέρεται με δημοσίευμά της η Mundo Deportivo, η οποία κάνει λόγο για «Σκάνδαλο στην Ελλάδα», μετά τη σύλληψη του πρόεδρου της επιτροπής διαιτητών της χώρας. «Προφανώς η σύλληψη έχει την προέλευσή της στην καταγγελία των δύο από τους τέσσερις Έλληνες διαιτητές που διευθύνουν αγώνες της Ευρωλίγκας», αναφέρει το δημοσίευμα και τονίζει ότι ο Σπύρος Γκοντας και ο Ιωάννης Φούφης, δεν συμπεριλαμβάνονται στους διαιτητές που θα διευθύνουν τους αγώνες ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό».

Η εφημερίδα αναφέρει ότι τέσσερις Έλληνες διαιτητές που σφύριζαν σε αγώνες της Ευρωλίγκας, κέρδισαν το δικαστήριο απέναντι στην Ελληνική Ομοσπονδία και την ΚΕΔ που δεν τους όριζε σε αγώνες πρωταθλήματος.

Αφού κέρδισαν τη δίκη, οι τέσσερις διαιτητές συμπεριλήφθηκαν και πάλι στους πίνακες, όμως έμειναν εκτός για τους τελικούς.

Επίσης γίνεται αναφορά σε «σύνδεσμο επιχειρήσεων μεταξύ του γιου του Συμεωνίδη και τους ιδιοκτήτη του Προμηθέα Πατρών, μια ακμάζουσα ελληνική ομάδα της πρώτης κατηγορίας».