Στέλιος και Λέλος μας... σφυρίζουν, μας… παρκάρουν και μας φτιάχνουν καφέ

Η ιστορία του Στέλιου Συμεωνίδη και του γιου του… Στυλιανού, εκτός παρκέ και διαιτησίας. Η σχέση με τον ιδιοκτήτη του Προμηθέα και οι μεγάλες γνωριμίες.

Στέλιος και Λέλος μας... σφυρίζουν, μας… παρκάρουν και μας φτιάχνουν καφέ

Η οικογένεια Συμεωνίδη ήρθε και πάλι στο προσκήνιο λόγω όσων έγιναν χθες στην κλήρωση των διαιτητών και φυσικά τις συλλήψεις. Η χάρη του έφτασε και εκτός συνόρων καθώς το θέμα πήρε μεγάλη δημοσιότητα.

Ποιοι είναι όμως οι άνθρωποι που για χάρη τους έγινε και πάλι άνω κάτω το μπάσκετ; Ενδιαφέρον έχει η δράση τους εκτός των παρκέ. Άλλωστε αυτή προκάλεσε την αντίδραση του Ολυμπιακού καθώς ο… μικρός Συμεωνίδης έχει σχέση επιχειρηματική με τον ιδιοκτήτη του Προμηθέα Πατρών.

Ας τους δούμε όμως εκτός παρκέ. Στέλιος Συμεωνίδης ο μπαμπάς, Στυλιανός Συμεωνίδης ο γιος, γνωστός σε φίλους και… εχθρούς ως Λέλος.

Ο μπαμπάς, γεννημένος στις 12/12/53 στη Θεσσαλονίκη, είναι απόλυτα ταυτισμένος με το ελληνικό μπάσκετ. Δηλώνει χομπίστας του αθλήματος και η καριέρα του στη διαιτησία κράτησε 27 χρόνια για να περάσει σε διοικητικό πόστο. Στην ΚΕΔ είναι εδώ και 18 χρόνια, αρκετά από αυτά ως πρόεδρος.

Μόνιμος τα τελευταία χρόνια πρόεδρος της ΚΕΔ αλλά για κάποιο διάστημα και Δήμαρχος Πεύκων Θεσσαλονίκης. Με υψηλές γνωριμίες καθώς υπήρξε στέλεχος και συνεργάτης μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών.

Παράλληλα με το μπάσκετ, όπως ο ίδιος έχει πει παρακολουθεί ποδόσφαιρο, στίβο, ακόμα και χόκεϊ. Όμως εκτός από μπασκετάνθρωπος είναι και επιχειρηματίας. Είναι ο διαχειριστής των περισσότερων ιδιωτικών θέσεων πάρκινγκ στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα θεωρήθηκε πρωτοπόρος του χώρου όταν καθιέρωσε έναν νέο τρόπο στάθμευσης με τον ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου που φτάνει στην Θεσσαλονίκη, να το παραδίδει στην Τσιμισκή σε άνθρωπο της εταιρείας του κ. Συμεωνίδη και να αναλαμβάνει αυτό τη στάθμευσή του σε χώρο στη ΧΑΝΘ. Πρόκειται για την υπηρεσία με τον τίτλο «ThessParking».

Ο κ. Συμεωνίδης βρίσκεται ως επιχειρηματίας στο χώρο των ιδιωτικών πάρκινγκ από το 1978, δηλαδή 40 χρόνια. Μάλιστα είναι αυτός που καθιέρωσε το αυτόματο νοίκιασμα ποδηλάτων για βόλτα ή δουλειές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Διαθέτει ακόμα καφετέρια-μπαρ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Το επιχειρηματικό –εκτός από το διαιτητικό- δαιμόνιο του μπαμπά φαίνεται πως κληρονόμησε και ο υιός, κι αυτός Στυλιανός Συμεωνίδης. Έτσι, με τη μέθοδο του franchise άνοιξε στη Θεσσαλονίκη, δύο καταστήματα της αλυσίδας coffee island, τα οποία ανήκουν στον Βαγγέλη Λιόλιο, ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Προμηθέας Πατρών. Μόνο που ουδέποτε δήλωσε κώλυμα και φυσικά σφύριζε κανονικά τις αναμετρήσεις του Προμηθέα. Έγινε διεθνής αν και κόπηκε στις εξετάσεις της FIBA.