Στην επίθεση ο Ολυμπιακός: «Nα παραιτηθεί ο Συμεωνίδης από την ΚΕΔ»

Στην επίθεση η ΚΑΕ Ολυμπιακός, η οποία και ζητά την άμεση παραίτηση τόσο του μέλου της ΚΕΔ, Στέλιου Συμεωνίδη, όσο και του γιου του, ύστερα από την επιχειρηματική σχέση με εταιρεία που ανήκει στον ιδιοκτήτη του Προμηθέα.

Στην επίθεση ο Ολυμπιακός: «Nα παραιτηθεί ο Συμεωνίδης από την ΚΕΔ»

Όπως έγινε γνωστό, ο γιος του Στέλιου Συμεωνίδη, ο οποίος είναι διαιτητής και έχει το ίδιο όνομα με τον πατέρα του, διατηρεί κατάστημα καφέ Coffee Island στη Θεσσαλονίκη. Η συγκεκριμένη αλυσίδα καταστημάτων, ανήκει στον ιδιοκτήτη του Προμηθέα Πάτρας, Βαγγέλη Λιόλιο.

Ο πατέρας Συμεωνίδης (επί σειρά ετών μέλος της ΚΕΔ), λοιπόν, αντί να προστατέψει τον γιο του, ώστε να μην υπάρχουν «σκιές» και «μουρμούρες», αφήνοντας τον εκτός των αγώνων της πατρινής ομάδας στην Basket League, έβαλε το παιδί του να σφυρίξει στην αναμέτρηση Ολυμπιακός - Προμηθέας!

Το αν ήταν σωστός στις αποφάσεις του ή όχι, είναι άλλο θέμα, αλλά είναι αδιανόητο να τοποθετείται διαιτητής σε παιχνίδι που έχει άμεση επαγγελματική σχέση με την διοίκηση της μιας ομάδας.

Στην ΚΕΔ δεν κράτησαν ούτε τα προσχήματα και η ΚΑΕ Ολυμπιακός βγήκε στην επίθεση για το σκάνδαλο που προέκυψε, ζητώντας την άμεση παραίτηση και των δύο. Τόσο του Στέλιου Συμεωνίδη μέλους της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, όσο και του γιου του, ο οποίος είναι ρέφερι του πρωταθλήματος.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός:

«Σε συνέχεια των πρόσφατων δημοσιευμάτων, τα οποία εμφανίζουν το μέλος της ΚΕΔ Στυλιανό Συμεωνίδη του Αποστόλου και τον υιό του, επίσης διεθνή διαιτητή FIBA και Α1 Ανδρών Στυλιανό Συμεωνίδη του Στυλιανού να διατηρούν άμεση επιχειρηματική σχέση με εταιρία που ανήκει στον ιδιοκτήτη της ομάδας του Προμηθέα Πατρών, ζητούμε δημόσια:

1. Την άμεση παραίτηση του Στυλιανού Συμεωνίδη του Αποστόλου από την ΚΕΔ.

2. Την άμεση παραίτηση όλων ανεξαιρέτως των μελών της παρανόμως συγκροτηθείσας ΚΕΔ.

3. Την άμεση αποβολή του Στυλιανού Συμεωνίδη του Στυλιανού από τους οικείους πίνακες της Α1 Ανδρών και της FIBA.

Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματός μας.

ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ»