Στο αστυνομικό τμήμα ο Συμεωνίδης, παραλίγο ο Βασιλακόπουλος

Η σύλληψη των μελών της ΚΕΔ και παραλίγο του Γ. Βασιλακόπουλου είναι πιο σοβαρή υπόθεση από το να… κουκουλωθεί σα να μη συνέβη τίποτε! Το Fosonline έχει τις λεπτομέρειες

Στο αστυνομικό τμήμα ο Συμεωνίδης, παραλίγο ο Βασιλακόπουλος

Σκηνές ροκ εκτυλίχθηκαν στο ΟΑΚΑ την Τετάρτη με δυο μέλη της ΚΕΔ να συλλαμβάνονται και να οδηγούνται στο αστυνομικό τμήμα, τον Γιώργο Βασιλακόπουλο να τη… γλιτώνει στο τσακ χάρη στην παρέμβαση εισαγγελέα και δικηγόρου μετά από μήνυση των διαιτητών Γκόντα και Φούφη!

Λίγες μέρες πριν ξεκινήσουν οι τελικοί των πλέι-οφ, η Επιτροπή Διαιτησίας και η ίδια η ομοσπονδία μοιάζουν να χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους, καθώς η κατηγορία για «παράβαση καθήκοντος» επιφέρει ακόμη και φυλάκιση πέντε ετών. Η ιστορία δεν είναι ούτε για γέλια, πολύ περισσότερο να περνάει στο ντούκου, όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια στη διαιτησία του μπάσκετ. Υπάρχει, άλλωστε, παράλληλα και το θέμα που προέκυψε με τον υιό Συμεωνίδη, μια υπόθεση για την οποία έβγαλε ανακοίνωση και η ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Φυσικά, η ΚΕΔ (με την προστασία της ΕΟΚ) δεν είχε κανένα πρόβλημα να κάνει κανονικά την κλήρωση των διαιτητών για τους τελικούς. Δεν φανταζόταν ότι οι δυο αποκλεισμένοι ρέφερι (παρότι έχουν δικαιωθεί από το ΑΣΕΑΔ και κανονικά έπρεπε να σφυρίζουν στους τελικούς, όπως άλλωστε και οι Κορομηλά ς- Παπαπέτρου, οι οποίοι επίσης δεν θα δώσουν το παρών) θα έφταναν στα άκρα. Νόμιζαν οι υπεύθυνοι της Επιτροπής ότι τα όσα επικαλέστηκαν πριν από την κλήρωση θα έστελναν εκ νέου τους ρέφερι στο σπίτι τους, χωρίς άλλη αντίδραση.

Σπύρος Γκόντας και Γιάννης Φούφης, όμως, είχαν αποφασίσει ότι αυτή τη φορά θα έκαναν αυτό που επιτάσσει και η δικαστική απόφαση του ΑΣΕΑΔ την οποία, για μια ακόμη φορά, οι αρμόδιοι φορείς έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.

Όλοι στο … τμήμα

Πήγαν στο γειτονικό Αστυνομικό Τμήμα και υπέβαλλαν μηνύσεις, καλώντας και το δικηγόρο τους, Γιάννη Μαύρο. Οι αστυνομικοί πήγαν στα Γραφεία της ΚΕΔ για να ακολουθήσει κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν δυο μέλη της ΚΕΔ (Συμεωνίδης, Παπαδόπουλος, οι Κορομηλάς-Ταβουλαρέας έφυγαν από άλλη πόρτα!) ενώ καθώς η μήνυση αφορούσε και τον Γ. Βασιλακόπουλο κατευθύνθηκαν και προς το Γραφείο του Προέδρου της ΕΟΚ. Η… σύλληψη αποφεύχθηκε μετά την παρέμβαση του εισαγγελέα, αν και ο κ Βασιλακόπουλος ακούστηκε σε κάποια στιγμή να λέει με ύφος χιλίων καρδιναλίων «Ξέρετε ποιος είμαι εγώ; αφού υπήρχε τέτοιο θέμα, για ποιο λόγο δεν ερχόσασταν στο Γραφείο μου να τα βρούμε». Λες και δεν έχει γίνει της κακομοίρας όλο το χρόνο. Λες και δεν έχει αποφασίσει το ΑΣΕΑΔ ότι παρανόμως οι συγκεκριμένοι διαιτητές δεν σφυρίζουν στην Μπάσκετ Λιγκ και μάλιστα – σύμφωνα με το σκεπτικό- σε αγώνες ανάλογης της αξίας τους. Ο Βασιλακόπουλος γλίτωσε τη σύλληψη... παρατρίχα.

Κάπως έτσι οδηγήθηκαν όλοι στο Αστυνομικό Τμήμα (εκεί υπέβαλλε μηνύσεις και ο Στ. Συμεωνίδης). Η ουσία είναι ότι η αξιοπιστία ΚΕΔ και ΕΟΚ πήγε περίπατο. Όταν σύρονται στο Αστυνομικό Τμήμα και κυρίως όταν έχει γίνει μήνυση για παράβαση καθήκοντος τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά, από το να κουκουλωθούν και όλοι να κάνουν πως δεν τρέχει τίποτε. Ο Συμεωνίδης τελικά δεν έμεινε στο τμήμα γιατί έκανε απαντητική μήνυση σε Φούφη και Γκόντα.

Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού

Νωρίτερα, ο Ολυμπιακός είχε επιτεθεί ευθέως στην ΚΕΔ και τον διαιτητή Στέλιο Συμεωνίδη ζητώντας παραιτήσεις και αποπομπή του ρέφερι. Το κείμενο της «ερυθρόλευκης» ανακοίνωσης:

«Σε συνέχεια των πρόσφατων δημοσιευμάτων, τα οποία εμφανίζουν το μέλος της ΚΕΔ Στυλιανό Συμεωνίδη του Αποστόλου και τον υιό του, επίσης διεθνή διαιτητή FIBA και Α1 Ανδρών Στυλιανό Συμεωνίδη του Στυλιανού να διατηρούν άμεση επιχειρηματική σχέση με εταιρία που ανήκει στον ιδιοκτήτη της ομάδας του Προμηθέα Πατρών, ζητούμε δημόσια:

1. Την άμεση παραίτηση του Στυλιανού Συμεωνίδη του Αποστόλου από την ΚΕΔ.

2. Την άμεση παραίτηση όλων ανεξαιρέτως των μελών της παρανόμως συγκροτηθείσας ΚΕΔ.

3. Την άμεση αποβολή του Στυλιανού Συμεωνίδη του Στυλιανού από τους οικείους πίνακες της Α1 Ανδρών και της FIBA.

Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματός μας».