Καραλής: Νέο ατομικό ρεκόρ και «εισιτήριο» για Βελιγράδι

Ο Εμμανουήλ Καράλης έπιασε νέο ατομικό ρεκόρ στο μίτινγκ του επί κοντώ ξεπερνώντας τα 5,81μ. στην Ουψάλα με την επίδοσή του να του χαρίζει την πρόκριση στο Παγκόσμιο κλειστού στο Βελιγράδι.

Καραλής: Νέο ατομικό ρεκόρ και «εισιτήριο» για Βελιγράδι

Ο Εμμανουήλ Καραλής βρίσκεται σε σταδιακά ανοδική πορεία, γεγονός που επιβεβαίωσε με το νέο ατομικό ρεκόρ που πέτυχε στο μίτινγκ επί κοντώ του Μόντο Ντουπλάντις στην Ουψάλα. Η επίδοσή του αποτελεί το εισιτήριο για την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο κλειστού στο Βελιγράδι.

Ο αθλητής του Ολυμπιακού ξεπέρασε τα 5,81 μ. και βελτίωσε το απόλυτο ατομικό του ρεκόρ, που ήταν 5,80 μ. και είχε πετύχει στον ανοιχτό στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, αλλά και το 2018 στο Παγκόσμιο κλειστού στο Μπέρμιγχαμ.

Ο Καραλής, ο οποίος ήταν τέταρτος στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, ξεκίνησε τον αγώνα του με έγκυρο άλμα στα 5,55 μ., ξεπέρασε με την πρώτη τα 5,70 μ. και με την πρώτη τα 5,81 μ. αποδεικνύοντας πως φέτος έχει όλα τα φόντα για να φτάσει σε ακόμη μεγαλύτερα άλματα. Ο Καραλής σε όλες τις συμμετχές του φέτος κινήθηκε σε άλματα πάνω από τα 5,70 μ., δείγμα της συνέπειας του σε αυτό το ύψος. Στόχος του αθλητή του Παναγιώτη Συμεωνίδη είναι να σταθεροποιηθεί σε επιδόσεις πάνω από τα 5,75 μ., μέσα από τις οποίες θα μπορέσει σύντομα να επιδιώξει άλματα μεγαλύτερα από το σημερινό του 5,81 μέτρα. Ο Καραλής κατέκτησε την τέταρτη θέση ενώ η επόμενή του εμφάνιση θα είναι στις 17 Φεβρουαρίου στο μίτινγκ της Λιεβέν.

Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη.