Ολυμπιακός: Νοοτροπία νικητή ξανά!

Πιο ιδανική δεν θα μπορούσε να είναι η τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου για τον Ολυμπιακό.

Ολυμπιακός: Νοοτροπία νικητή ξανά!

Οι «ερυθρόλευκοι», πραγματοποιώντας άλλη μια σπουδαία εμφάνιση, νίκησαν 3-0 στο Καραϊσκάκη τον Βόλο και πήραν τα… δώρα του Άρη και του ΟΦΗ. Οι «κίτρινοι» της Θεσσαλονίκης στέρησαν από την ΑΕΚ τη νίκη στο φινάλε (3-3), ενώ και οι Κρητικοί κράτησαν στο «Χ» τον Παναθηναϊκό (2-2). Αν έχανε βαθμούς και ο ΠΑΟΚ, όλα θα ήταν τέλεια για τον Ολυμπιακό.

Οι Πειραιώτες λοιπόν είναι πλέον στο -3 από την κορυφή, με τον «Δικέφαλο του Βορρά» (2-0 τη Λαμία) νέο πρωτοπόρο. Στο -2 από την ΑΕΚ και… καβαλώντας τον Παναθηναϊκό που έπεσε στην 4η θέση.

Ο Ολυμπιακός έχει μεταμορφωθεί με τον Μεντιλίμπαρ στον πάγκο και είναι αήττητος μαζί του. Παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και δεν θυμίζει το σύνολο που βλέπαμε όχι πολύ καιρό πιο πριν. Οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν χθες την 5η συνεχόμενη νίκη τους στη Super League, ενώ μαζί με την Ευρώπη το σερί φτάνει τις 7 νίκες. Η επίθεση… πετάει φωτιές, αλλά και στην άμυνα τα πράγματα έχουν φτιάξει κατά πολύ. Στους τελευταίους εφτά αγώνες οι Πειραιώτες έχουν δεχτεί μόνο 3 γκολ. Και μπροστά έχουν βάλει 17!

Ο Ολυμπιακός βρήκε ξανά τη νοοτροπία νικητή που είχε χάσει και εφόσον συνεχίσει έτσι όλα είναι πιθανά! Η ομάδα του μεγάλου λιμανιού πάει πλέον για τον τίτλο στην Ελλάδα, ενώ και στην Ευρώπη θα προσπαθήσει να φτάσει όσο ψηλότερα γίνεται.

Νέος πρωτοπόρος λοιπόν από χθες ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Λουτσέσκου έφτασε τις τρεις σερί νίκες και μπαίνει με… αέρα στα πλέι οφ. Το θέμα είναι αν θα αντέξει μέχρι τέλους. Η πίεση μπορεί να λυγίσει τους «ασπρόμαυρους».

Η ΑΕΚ έπεσε δεύτερη με την γκέλα της στο Χαριλάου. Θέλει πολύ να υπερασπιστεί τον τίτλο της, γεγονός όμως που της δημιουργεί έξτρα άγχος.

Στη χειρότερη θέση τώρα είναι ο Παναθηναϊκός. Δείχνει… χαμένος στη μετάφραση το τελευταίο διάστημα και μετράει τρεις ισοπαλίες στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές. Εάν δεν υπήρχε και η πρόκριση στο Κύπελλο, θα ήταν πολύ… σκούρα τα πράγματα για τον Τερίμ. Το χειρότερο είναι πως οι «πράσινοι» έχουν αναλωθεί με τη διαιτησία (ασχέτως αν έχουν κάποιο δίκιο να φωνάζουν χθες) και χωρίς ηρεμία δεν θα μπορέσουν να κάνουν κάτι στη συνέχεια. Και τα άσχημα αποτελέσματα επιτείνουν την γκρίνια.

Μπαίνουμε λοιπόν στα πλέι οφ, όπου τα περιμένουν όλοι με… κομμένη την ανάσα. Οι μάχες προβλέπονται συναρπαστικές και ο τίτλος αναμένεται να κριθεί στις λεπτομέρειες. Όποιος φανεί πιο δυνατός (και συνάμα τυχερότερος) θα αναδειχτεί πρωταθλητής. Ο κόσμος έχει επιστρέψει στα γήπεδα (και ενδεχομένως μερικά αποτελέσματα να ήταν αλλιώς, εάν δεν είχαμε άδειες εξέδρες το προηγούμενο διάστημα) και ας το απολαύσουμε όλοι, μακριά από ακρότητες και βία. Το ποδόσφαιρο είναι γιορτή!

Στη μάχη της παραμονής τώρα, μεγάλος κερδισμένος χθες ο Πανσερραϊκός που κέρδισε τον Αστέρα Τρίπολης με 2-1. Κηφισιά και Παναιτωλικός ήρθαν ισόπαλοι, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα έφερε ισοπαλία με τον Ατρόμητο. Πολύτιμο «Χ» για τον ΟΦΗ, που δύσκολα θα κινδυνεύσει, ενώ οι πιο άνετοι της υπόθεσης είναι ο Αστέρας και ο Ατρόμητος. Για την αποφυγή των δυο τελευταίων θέσεων θα παλέψουν έτσι όπως φαίνεται Παναιτωλικός, Βόλος, Κηφισιά και ΠΑΣ. Κάθε πρόβλεψη και εδώ παρακινδυνευμένη, όλα ανοιχτά. Ραντεβού στα πλέι οφ!