Ολυμπιακός - Βόλος 3-0: «Όργια» Ποντένσε, «πολυβόλο» Ελ Κααμπί και με φόρα στα πλέι οφ!

Το γνωστό δίδυμο Ντάνιελ Ποντένσε και Αγιούμπ Ελ Κααμπί έκανε πάλι το καθήκον του στο ματς του Ολυμπιακού με τον Βόλο στο Καραϊσκάκη (3-0). Στην 3η θέση οι Πειραιώτες μετά το στραβοπάτημα του Παναθηναϊκού στο Ηράκλειο, ενώ μείωσαν τη διαφορά και από την ΑΕΚ στους δύο βαθμούς! Aπό την κορυφή απέχουν τρεις βαθμούς. 

Ολυμπιακός - Βόλος 3-0: «Όργια» Ποντένσε, «πολυβόλο» Ελ Κααμπί και με φόρα στα πλέι οφ!

Ο Ολυμπιακός έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει κόντρα στον Βόλο. Τέλος στα ματς - θρίλερ είχε ζητήσει ο Μεντιλίμπαρ από τους παίκτες του και εκείνοι δεν του χάλασαν το χατίρι. Με τον Ποντένσε να κάνει όργια και τον Ελ Κααμπί να μη σταματάει να σκοράρει, οι Πειραιώτες επικράτησαν με 3-0 των Θεσσαλών στο Καραϊσκάκη, χάνοντας και ένα τσουβάλι γκολ για να διευρύνουν το σκορ. Σε συνδυασμό με την γκέλα του Παναθηναϊκού στο Ηράκλειο, ο Ολυμπιακός μπαίνει στα πλέι οφ ως τρίτος, έχοντας κάνει ένα ξέφρενο σερί από την ημέρα που αποχώρησε από τον ερυθρόλευκο πάγκο ο Κάρλος Καρβαλιάλ. Συν τοις άλλοις μείωσε και τη διαφορά από την ΑΕΚ μετά το 3-3 του Χαριλάου! Πολύ καλό ματς έκανε ο Κόβατς που κράτησε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα για τον Βόλο.

ΜΕ ΤΖΟΛΑΚΗ ΚΑΙ ΑΜΠΙ

Είχε νέα πρόσωπα η ενδεκάδα του Ολυμπιακού, με τον Μεντιλίμπαρ να αποφασίζει να ξανακάνει ροτέισον. Κράτησε στον πάγκο τους Πασχαλάκη, Κάρμο και Ναβάρο που είναι στο όριο καρτών. Αποφάσισε να δώσει φανέλα βασικού στον Τζολάκη και να κάνει ντεμπούτο ο Άμπι. Ξεκίνησε λοιπόν με 4-3-3, έχοντας τον Τζολάκη στα γκολπόστ, τους Ροντινέι, Ρέτσο, Άμπι και Ορτέγκα στην τετράδα της άμυνας, τους Έσε, Τσικίνιο και Όρτα στα χαφ, τους Ποντένσε και Μασούρα στα άκρα και τον Ελ Κααμπί στην κορυφή. Στον αντίποδα ο Χρήστος Κόντης παρέταξε τον Βόλο με 4-2-3-1.

ΣΤΟ ΡΕΛΑΝΤΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΟ 2-0

Τα πράγματα για τον Βόλο ήταν εξ αρχής δύσκολα για να διεκδικήσουν κάτι στο Καραϊσκάκη και έγινε ακόμη δυσκολότερα λόγω της ανόητης κόκκινης που πήρε ο Μπαριέντος μόλις στο 6’. Ύψωσε το πόδι του για να γίνει κάτοχος της μπάλας, αλλά τελικά βρήκε το πρόσωπο του Μασούρα και μέσω VAR ο Μπαριέντος πήρε νωρίς-νωρίς την άγουσα για τα αποδυτήρια, αφήνοντας τον Βόλο με δέκα παίκτες. Ο Ολυμπιακός απείλησε για πρώτη φορά στο 10’ με τον Ποντένσε που σούταρε άουτ από καλή θέση, οι Θεσσαλοί «απάντησαν» στις ευκαιρίες με τον Μωραϊτη να μην προλαβαίνει να πιάσει την εξ επαφής κεφαλιά στο 11’ και στη συνέχεια άρχισε η... καταιγίδα ευκαιριών από τους γηπεδούχους. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ποντένσε, ο οποίος έχασε το μέτρημα ως προς τις κάθετες πάσες προς την περιοχή του Βόλου, βγάζοντας τους Ελ Κααμπί (20’, 24’) και Μασούρα σε θέση τετ α τετ (29’). Στο 18’ ο Πορτογάλος βραχύσωμος άσος με εκτέλεση φάουλ λίγο έλειψε να σκοράρει, στέλνοντας την μπάλα ξυστά από το αριστερό δοκάρι της εστίας. Τελικά, ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ από ένα επικίνδυνο γέμισμα του Όρτα και τον Ελ Κααμπί να πηγαίνει προς την μπάλα, στέλνοντάς την στα δίχτυα με το κορμί του για τ ο 1-0 στο 27’. Οι Πειραιώτες φαινόταν στη συνέχεια ότι αργά ή γρήγορα θα έφταναν και σε ένα δεύτερο γκολ. Δεν το κατάφερε στο 43’ ο Ορτέγκα, αλλά το πέτυχε ο Ελ Κααμπί από το σημείο του πέναλτι στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων του α’ μέρους. Ένα πέναλτι που κέρδισε ο Ποντένσε από τον Μύγα, αφού πρώτα ο Τσαγκαράκης ενημερώθηκε σχετικά από το VAR ότι υπάρχει παράβαση, με αποτέλεσμα ο Αθηναίος ρέφερι να κάνει on field review.

ΕΝΑ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ, ΓΚΟΛ Ο ΓΙΟΒΕΤΙΤΣ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΦΟΡΤΣΑΤΟΣ ΣΤΑ ΠΛΕΪ ΟΦ

Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ξανά καταιγιστικός. Ο Ποντένσε εξακολουθούσε να μοιράζει πάσες, εξακολουθούσε να μοιράζει γκολ, αλλά πότε ο Κόβατς που έπιανε τις... κάλτσες του, πότε η αστοχία των επιθετικών και πότε μία κακή επιλογή στην τελική προσπάθεια, είχαν ως αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να φύγει με το... φτωχό 3-0 από το Καραϊσκάκη απέναντι σε έναν Βόλο που περίμενε υπομονετικά να ολοκληρωθεί το ματς και να επιστρέψει στη Μαγνησία. Το τρίτο γκολ σημείωσε ο Γιόβετιτς στο 87’, με τον Ποντένσε να είναι «μέσα» στο ξεκίνημα της φάσης. Ο Πορτογάλος σκόραρε στο 89’, αλλά ακυρώθηκε το γκολ για χέρι του Ναβάρο λίγο πριν το σουτ του Ποντένσε. Ωστόσο, μικρή σημασία είχε αυτό για τους Πειραιώτες. Σημασία για τον Ολυμπιακό είχε ότι προσπέρασε στη βαθμολογία τον Παναθηναϊκό, μπαίνει ως τρίτος στα πλέι οφ και συν τοις άλλοις μείωσε στους δύο τη διαφορά από την ΑΕΚ και βρίσκεται μόλις τρεις βαθμούς μακριά από την κορυφή.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΒΟΛΟΣ 3-0

Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης»

Διαιτητής: Τσαγκαράκης (Αθηνών)

Σκόρερ: 27’, 45’+5’ Ελ Κααμπί, 87’ Γιόβετιτς

Κίτρινες: 58’ Ρέτσος, 77’ Γιόβετιτς - 2’ Ασενούν, 49’ Ολιβέρα

Κόκκινη: 6’ Μπαριέντος

Συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (4-3-3): Τζολάκης - Ροντινέι (61’ Γιόβετιτς), Ρέτσος (61’ Μπιανκόν), Άμπι, Ορτέγκα - Έσε (61’ Αλεξανδρόπουλος), Τσικίνιο (73’ Ναβάρο), Όρτα - Ποντένσε, Μασούρας, Ελ Κααμπί (73’ Ελ Κααμπί)

ΒΟΛΟΣ (4-2-3-1): Κόβατς - Μύγας, Σιέλης, Ράσιτς, Λούνα - Ντε Καμπς (46’ Κίτσος), Μπαριέντος - Ασενούν (76’ Τάχατος), Ολιβέρα (60’ Μπερτόλιο), Κόμπα (83’ Ασλανίδης) - Μωραϊτης