ΟΦΗ - Παναθηναϊκός 2-2 : Άξιος της μοίρας του!

Ο Παναθηναϊκός ήρθε ισόπαλος 2-2 με τον ΟΦΗ στην Κρήτη άφησε ένα ολόκληρο ημίχρονο να φύγει, έχασε πάρα πολλές ευκαιρίες και ξεκινά τα play off τέταρτος

ΟΦΗ - Παναθηναϊκός 2-2 : Άξιος της μοίρας του!

Ακόμα δύο βαθμούς άφησε ο Παναθηναϊκός, που ήρθε ισόπαλος 2-2 με τον ΟΦβΗ στο Ηράκλειο και μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Βόλου θα ξεκινήσει ως τέταρτος τα play off.

Με την ισοπαλία αυτή ο Παναθηναϊκός πέφτει στην τέταρτη θέση με 56 βαθμούς, αφού τον προσπέρασε ο Ολυμπιακός. Ο ΟΦΗ μένει στην 10η θέση με 25 βαθμούς.

Οι «πράσινοι» έχασαν πάρα πολλές ευκαιρίες, είχαν δοκάρι, αλλά και πολλά κενά στην άμυνά τους ειδικά στο πρώτο μέρος και οι μαχητικοί κρητικοί κατάφεραν να πάρουν έναν σημαντικό βαθμό.

Οι κρητικοί ήταν καλύτεροι στο ξεκίνημα του αγώνα, έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων κυρίως επειδή είχαν στα πόδια τους τη μπάλα και τον έλεγχο του ρυθμού.

Από την άλλη πλευρά ο κάθε παίκτης του Παναθηναϊκού φαινόταν σαν να λειτουργεί αυτόνομα. Χωρίς κανένα σχέδιο και δεν είχε κάνει ούτε υποψία ευκαιρίας.

Ασύνδετος, με πρόχειρες μεταβιβάσεις, κακές τοποθετήσεις ο Παναθηναϊκός είχε πρόβλημα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού του, ενώ στο 21’ ο Ακαϊντίν έκανε λάθος επέμβαση και έδωσε χώρο στον Χιμένεθ, που με σουτ έκανε το 1-0.

Από το σημείο εκείνο κι έπειτα η ομάδα του Φατίχ Τερίμ «ξύπνησε» και ανέβασε την ένταση στο παιχνίδι της.

Μάλιστα στο 35’ με τον Ιωαννίδη να δέχεται ωραία κάθετη πάσα από τον Μπερνάρ και να σκοράρει ισορρόπησαν το παιχνίδι και έχασαν μάλιστα μια καλή ευκαιρία με τον Παλάσιος στο 44’.

Ο Παναθηναϊκός στο β’ μέρος πίεσε περισσότερο τον ΟΦΗ, έχασε πάρα πολλές ευκαιρίες, είχε δοκάρι στο 54’ με τον Ιωαννίδη, την ώρα που οι κρητικοί είχαν οχυρωθεί στην άμυνά τους.

Στο 71' έγινε τριπλή αλλαγή των φιλοξενούμενων. Σπόραρ αντί Παλάσιος, Κώτσιρας αντί Βαγιαννίδη και Μαντσίνι στη θέση του Ζέκα, με τον σχηματισμό τους να είναι πλέον το 4-1-3-2.

Κόντρα στη ροή του αγώνα στο 75’ ο Λάρσον έπεσε μέσα στην περιοχή από μαρκάρισμα του Τσέριν και μετά από εξέταση VAR ο Βεργέτης έδωσε πέναλτι. Ο Ισέκα στο 81’ εκτέλεσε εύστοχα και έκανε το 2-1.

Οι «πράσινοι» υποστηρίζουν πως δεν δόθηκε το σωστό πλάνο από το VAR στον Βεργέτη για να δει την επίμαχη φάση και θεωρούν πως δεν υπάρχει πέναλτι.

Σχεδόν αμέσως ήρθε η αντίδραση του Παναθηναϊκού που ισοφάρισε στο 83’. Μετά από σέντρα του Μαντσίνι, έγινε το πλασέ του Σπόραρ μέσα από την περιοχή και 2-2 το σκορ.

Στην υπόλοιπη διάρκεια το «τριφύλλι» έχασε μια καλή ευκαιρία με κεφαλιά του Σπόραρ στο 89’, αλλά δεν κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και οι δύο ομάδες έμειναν ισόπαλες 2-2.

Μικρογραφία

ΟΦΗ – Παναθηναϊκός 2-2

Γήπεδο: «Θ. Βαρδινογιάννης»

Διαιτητής: Χρήστος Βεργέτης (Αρκαδίας)

Σκόρερς: Χιμένεθ (21’), Ισέκα (81’) – Ιωαννίδης (36’), Σπόραρ (83’)

Κίτρινες: Θοράρισον (26’), Βούρος (42’), Αμπάντα(80’), Ισέκα (81’), Λουκάο (94’)- Βαγιαννίδης (15’), Μπακασέτας (26’), Ακαϊντίν (95’)

Κόκκινη: -

Συνθέσεις:

ΟΦΗ (Δέλλας): Μπάουμαν- Λάρσον, Βούρος, Λαμπρόπουλος, Θοράρινσον- Μεγιάδο, Μπάκιτς (74’ Γκλάζερ) - Αποστολάκης (59’ Αμπάντα), Μπακού, Χιμένεθ (59’ Ριέρα) - Ισέκα (87’ Λουκάο)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τερίμ): Ντραγκόφσκι -Βαγιαννίδης (71’ Κώτσιρας), Ακαϊντίν, Ούγκο, Μλαντένοβιτς- Ζέκα (71’ Μαντσίνι), Τσέριν- Μπακασέτας, Παλάσιος (70’ Σπόραρ), Μπερνάρ- Ιωαννίδης.