Πανσερραϊκός-Αστέρας Τρίπολης 2-1: «Χρυσή» νίκη και πιο άνετος στα play out

Σπουδαία νίκη για τον Πανσερραϊκό που επικράτησε με σκορ 2-1 του Αστέρα Τρίπολης και θα είναι πολύ πιο άνετος πλέον στη διαδικασία των play out.

Πανσερραϊκός-Αστέρας Τρίπολης 2-1: «Χρυσή» νίκη και πιο άνετος στα play out

Πολύ σημαντική νίκη πέτυχε ο Πανσερραϊκός που επικράτησε με 2-1 του Αστέρα Τρίπολης σε ένα γεμάτο παιχνίδι με τρία γκολ, δύο δοκάρια και μία κόκκινη. Τα «λιοντάρια» μπαίνουν με μεγαλύτερη άνεση στα play out, αφού έχουν αποκτήσει απόσταση ασφαλείας από τις επικίνδυνες θέσεις.

Ο Πανσερραϊκός ήταν η ομάδα που πατούσε πολύ καλύτερα στο γήπεδο και έδειχνε ότι ήθελε περισσότερο τους τρεις βαθμούς. Τα «λιοντάρια» είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης, αλλά ο Αστέρας από την πλευρά του έδειξε σε κάποιες περιπτώσεις πως όταν ήθελε μπορούσε να γίνει επικίνδυνος.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στο 20’ ο Πανσερραϊκός είχε δοκάρι με τον Πηλέα και στο 22’ «απάντησε» ο Αστέρας με τον Μάντζη να έχει δοκάρι σε απίστευτο τετ α τετ με τον Χοβάν. Στο 29’ αντικαταστάθηκε ο Παπαδόπουλος, ο οποίος επέστρεψε μετά από δύο μήνες που είχε ταλαιπωρηθεί από τραυματισμό. Ο γκολκίπερ των Αρκάδων ένιωσε ξανά ενόχληση και τη θέση του πήρε ο Τσιφτσής. Η εικόνα του αγώνα δεν είχε αλλάξει με τον Πανσερραϊκό να προσπαθεί να επιτεθεί κυρίως από τα άκρα.

Στο 45’+2’ ο Μούργος έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Ουάρντα βρέθηκε στο έδαφος μετά από μαρκάρισμα του Λύρατζη. Ο Ευαγγέλου έδειξε την άσπρη βούλα και οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα, αλλά ο Ουάρντα στο 45’+4’ ευστόχησε από την άσπρη βούλα για το 1-0. Ο Αστέρας είχε απάντηση και στο γκολ των Σερραίων όπως είχε νωρίτερα στο δοκάρι. Στο 45’+6’ ο Ζουγλής έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Καλτσάς με μονοκόμματο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1 σημειώνοντας ένα πανέμορφο τέρμα.

Παρόμοιο ήταν το σκηνικό και στην επανάληψη με τους γηπεδούχους να είναι αυτοί που έψαχναν περισσότερο το δεύτερο γκολ και τον Αστέρα να προσπαθεί να παίξει στην κόντρα. Ο Πανσερραϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 57’ με το τετ α τετ του Άλεξιτς, αλλά στο 68’ άλλαξαν οι ισορροπίες του αγώνα όταν ο Γιαμπλόνσκι αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Στη συνέχεια οι Σερραίοι ανέβασαν κι άλλο στροφές με τον Ουάρντα να είναι αυτός που πήρε πάνω του τις περισσότερες προσπάθειες για να απειλήσει. Είναι αλήθεια πως ο Αστέρας μετά την είσοδο του Μιριτέλο έγινε πιο επικίνδυνος, αλλά τελικά τα «λιοντάρια» βρήκαν το γκολ στο 76’ με τον Ουάρντα, ο οποίος έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στη νίκη της ομάδας του.

Μικρογραφία

Πανσερραϊκός-Αστέρας Τρίπολης 2-1

Γήπεδο: Δημοτικό Σερρών

Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών)

Σκόρερ: 45’+4 πεν. Ουάρντα, 45’+6’ Καλτσάς, 76’ Ουάρντα

Κίτρινες: 32’ Γιαμπλόνσκι, 51’ Πεταυράκης, 65’ Ντανκερλούι, 70’ Μιριτέλο, 80’ Μπεντανκόρ, 81’ Διαμαντής

Κόκκινη: 68’ Γιαμπλόνσκι

Συνθέσεις

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (4-2-3-1): Χοβάν – Ντανκερλούι Μπέργκστρομ Διαμάντης Πεταυράκης (74’ Μπετανκόρ) – Στάικος Ουεντραόγκο – Πηλέας (89’ Γκοτζαμανίδης) Ουάρντα Μούργος (64’ Τομάς) Άλεξιτς (89’ Γούλερι)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (4-2-3-1): Παπαδόπουλος (29’ Τσιφτσής) Λύρατζης Ατιένζα Χριστόπουλος Άλβαρες – Γιαμπλόνσκι Σουρλής – Καλτσάς Ζουγλής (67’ Παλάσιος) Σίτο (67’ Μπαρτόλο) – Μάντζης (67’ Μιριτέλο).