Άρης - ΑΕΚ 3-3: Ο Μορόν και το χέρι του Βίντα έστειλαν την «Ένωση» 2η στα play off!

Η ΑΕΚ όπως και στο προηγούμενο ματς με τον ΠΑΣ προηγήθηκε και έπεσε θύμα ανατροπής πριν κάνει τη δική της, αλλά δεν... έφτανε με τον Άρη να ισοφαρίζει με πέναλτι του Μορόν (90+5'). που την έφερε να τερματίζει δεύτερη στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Super League!

Άρης - ΑΕΚ 3-3: Ο Μορόν και το χέρι του Βίντα έστειλαν την «Ένωση» 2η στα play off!

Για δεύτερο σερί ματς της ΑΕΚ έγινε της ...ανατροπής με την ομάδα του Αλμέιδα να προηγείται, αλλά να βρίσκεται πίσω στο σκορ ακολούθως πριν πετύχει τη δική της «ολική επαναφορά»!

Mόνο που η ...συνταγή με τον ΠΑΣ Γιάννινα, μεσοβδόμαδα, δεν ήταν αρκετή με τον Άρη στο «Βικελίδης» (που είχε κατά νου τον επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό στο ίδιο γήπεδο...) και το 3-3 που διαμορφώθηκε με πέναλτι στις καθυστερήσεις γκρέμισε από την κορυφή την «Ένωση» που θα μπει ως δεύτερη στα play off.

Με τον Λιούμπιτσιτς για πρώτη φορά βασικό, τον Κάλενς να επανακάμπτει (αφού εξέτισε) και τους Πόνσε - Μάνταλο βασικούς να είναι τα νέα πρόσωπα σε σχέση με το προηγούμενο ματς η ΑΕΚ που είχε εκτός αποστολής τους Λιβάι, Φερνάντες, Μουκουντί, Γκατσίνοβιτς και Γαλανοπούλο μπήκε πιο δυνατά.

«Προειδοποίησε» με κεφαλιά του Κάλενς που πέταξε κόρνερ ο Κουέστα (6') και προηγήθηκε στο τέταρτο με πέναλτι του Άμραμπατ που κέρδισε ο ίδιος από τον Μοντόγια (παρά τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων).

Οι «κιτρινόμαυροι» που δεν κινδύνευσαν ιδιαίτερα από τον (δίχως τον Mορόν) αντίπαλο τους ως τα μισά του πρώτου μέρους είχαν την ευκαιρία για το 0-2 αλλά ο Κουέστα απέκρουσε εντυπωσιακά βολίδα του Λιούμπιτσιτς.

Έτσι οι γηπεδούχοι με κεφάτους τους Ανσαριφάρντ (πρώτη φορά βασικός) και Φετφατζίδη να συνεργάζονται και να τιμωρούν τα αμυντικά κενά των φιλοξενούμενων έφτασαν στην ισοφάριση: κεφαλιά πάσα ο Ιρανός κι ο βραδύχσωμος Έλληνας μέσος αφού πέρασε και τον Στάνκοβιτς έφερε το ματς στα ίσα (43')!

Με ...φόρα από το γκολ στο φινάλε του πρώτου μέρους οι γηπεδούχοι βρήκαν την ολική επαναφορά στο ξεκίνημα της επανάληψης (49\) με τον νεοεισελθόντας Μορόν να πιστώνεται ασίστ στον Σαβέριο που με τη ...δεύτερη (αφού το πρώτο σουτ απέκρουσε ασθενώς ο Στάνκοβιτς).

Ωστόσο η «Ένωση» μετά από ...αναμπουμπούλα στο 55' βρήκε γρήγορα την απάντηση με τον Βίντα να εκμεταλλεύεται την απόκρουση με το...τακκούνι του Φατόρε έπειτα από απόκρουση του Κουέστα σε σουτ του Γιόνσον!

Μάλιστα 12 λεπτά μετά (67') η ομάδα του Αλμέιδα έφερε το ματς ξανά ...τούμπα με τον Πόνσε με κεφαλιά (στην πρώτη του τελική!) να νικά, με τη βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού, μετά την σέντρα του Ελίασον από δεξιά, τον Κουέτα!

Ακολούθως οι γηπεδούχοι πίεσαν και στο 85' δόθηκε πέναλτι υπέρ του Μορόν σε χτύπημα από τον Πινέδα αλλά από παρέμβαση του VAR η απόφαση αναιρέθηκε

Τελικά πέναλτι εκτελέστηκε στο 95' όταν ο Βίντα βρήκε την μπάλα με το χέρι σε κεφαλιά του Γιόνσον και παρά τον ...χαμό που ακολούθησε ο Μορόν σκόραρε από τη βούλα του πέναλτι παρότι ο Στάνκοβιτς βρήκε τη γωνιά!

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

APHΣ - ΑΕΚ 3-3

Γήπεδο: «Κλ. Βικελίδης».

Σκόρερς: 43’ Φετφατζίδης, 49' Σαβέριο, 90+5 (πεν.) Μορόν – 13’ (πεν). Άμραμπατ, 55' Βίντα, 67' Πόνσε.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου).

Κίτρινες κάρτες: Μοντόγια (13’), Ζιλ (15’), Βέλεθ (70') - Λιούμπιτσιτς (26’), Τσούμπερ (72'), Σιμάνσκι (90+1')

Κόκκινες κάρτες: -

ΑΡΗΣ (Mάντζιος): Κουέστα - Φατόρε, Φαμπιάνο (46’ Ρόουζ), Μπράμπετς, Μοντόγια – Ζουλ (69’ Bέλεθ), Βερστράτε – Φετφατζίδης (68’ Ρουπ), Σαβέριο, Παναγίδης (82' Σουλεϊμάνοφ) – Ανσαριφάρντ (46’ Μορόν).

ΑΕΚ (Aλμέιδα):): Στάνκοβιτς - Ρότα, Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί - Γιόνσον, Λιούμπισιτς (64’ Πινέδα), Ελίασον (73’ Γιόνσον), Άμραμπατ (λ.τρ. 64’ Πισάρο) – Μάνταλος (64’ Τσούμπερ), Πόνσε (73’ Αραούχο).