Τικίνιο: Τον ξέρει καλά ο Μαρτίνς, αυτά κάνει, γι' αυτό τον θέλει ο Ολυμπιακός. Δείτε τον (vids)

Η ποδοσφαιρική ιστορία του Φρανσίσκο ντας Τσάγας Σοάρες ντος Σάντος ή απλά Τικίνιο Σοάρες, η σχέση του με τον προπονητή του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, και όσα κάνει στο γήπεδο. Δείτε τα βίντεο.

Τικίνιο: Τον ξέρει καλά ο Μαρτίνς, αυτά κάνει, γι' αυτό τον θέλει ο Ολυμπιακός. Δείτε τον (vids)

Φρανσίσκο ντας Τσάγας Σοάρες ντος Σάντος ή απλά Τικίνιο Σοάρες όπως τον ξέρουν οι περισσότεροι. Είναι αυτός που ξέρει ο Πέδρο Μαρτίνς και θέλει ο Ολυμπιακός. Υπάρχει λόγος σοβαρός γι' αυτό.

Ο Βραζιλιάνος σέντερ φορ αποτελεί μόνιμο στόχο, ίσως και πόθο του Πέδρο Μαρτίνς. Προσθέστε ότι κυκλοφορεί ελεύθερος κάτι που κάνει ακόμα πιο δελεαστική την περίπτωσή του.

Ολυμπιακός: Οι δύο κινήσεις έως την «πρώτη» ενόψει της νέας σεζόν

Γεννημένος στις 17/01/1991, ο Βραζιλιάνος επιθετικός, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ποδοσφαιρικός έρωτας του Μαρτίνς. Ο λόγος είναι ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού είναι αυτός που τον ανακάλυψε. Ήταν το καλοκαίρι του 2016, στη Βιτόρια Γκιμαράες, όταν ο νυν προπονητής του Ολυμπιακού τον έφερε με 750.000 ευρώ.

Ο Τικίνιο Σοάρες, η Τράμπζονσπορ και η «κάψα» του Μαρτίνς

Μάλλον πολύ μικρό ποσό μπροστά στα 5,6 εκατομμύρια ευρώ που δαπάνησε η Πόρτο τον Ιανουάριο του 2017 για να τον αποκτήσει. Μια επένδυση που αποδείχθηκε απόλυτα λογική. Αρχικά με με 8 γκολ και 2 ασίστ σε 21 ματς έπεισε και τους πιο δύσπιστους. Συνολικός απολογισμός στην Πόρτο, 140 συμμετοχές, 65 γκολ, 19 ασίστ και τέσσερις τίτλους (2 πρωταθλήματα, 1 Κύπελλο, 1 Σούπερ Καπ). Ένας λόγος για να καμαρώνει ο Μαρτίνς.

Η σχέση του Τικίνιο με Μαρτίνς και γιατί η Πόρτο τον παραχωρεί

Στη συνέχεια ήρθε το χρήμα. Η Τιανζίν Τάιγκερ του έδωσε 15 εκατομμύρια ευρώ για τριετές συμβόλαιο στην Κίνα.

Υπέγραψε αλλά άλλαξαν οι κανονισμοί, έπαιξε ελάχιστα και τώρα, πέντε μήνες αργότερα, κυκλοφορεί ελεύθερος. Μια ευκαιρία που ξέρει καλά ο Μαρτίνς και κάνει στο γήπεδο αυτά που είδατε στα βίντεο.