Η σχέση του Τικίνιο με Μαρτίνς και γιατί η Πόρτο τον παραχωρεί

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου του «Ντραγκάο». Οι τραυματισμοί που τον πήγαν πίσω και η κόντρα του με τον Κονσεϊσάο.

Η σχέση του Τικίνιο με Μαρτίνς και γιατί η Πόρτο τον παραχωρεί

Ο Τικίνιο Σοάρες ήρθε ξανά στο προσκήνιο για τον Ολυμπιακό. Αυτή τη φορά η A Bola φιλοξένησε ρεπορτάζ για τον Βραζιλιάνο επιθετικό της Πόρτο και τους πρωταθλητές Ελλάδας. Ο 27χρονος φορ δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί το «ερυθρόλευκο» ρεπορτάζ. Στην ομάδα του Πειραιά είχε προταθεί και τον Ιανουάριο, αλλά η περίπτωση του δεν είχε προχωρήσει. Το σενάριο τότε τον ήθελε να έρθει στην Ελλάδα με τη μορφή του δανεισμού.

«Πολυβόλο» στην Γκιμαράες

Έχει ενδιαφέρον να δούμε ποια είναι τα δεδομένα της συγκεκριμένης περίπτωσης. Αν θεωρήσουμε πως είναι αληθές το ρεπορτάζ των Πορτογάλων θα ξεκινήσουμε από την εξαιρετική σχέση που έχει ο Τικίνιο με τον Πέδρο Μαρτίνς. Συνυπήρξαν οι δυο τους στην Γκιμαράες και τότε ο 27χρονος επιθετικός είχε σκοράρει 19 φορές στο πρωτάθλημα, ενώ είχε και τρεις ασίστ. Το νούμερο είναι τεράστιο και ο νυν τεχνικός του Ολυμπιακού είχε βρει το κουμπί του Τικίνιο. Η καλή σχέση που διατηρούν οι δύο άνδρες σαφώς και είναι ένα πλεονέκτημα για την συγκεκριμένη περίπτωση.

Ο Τικίνιο κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν είχε αρκετά θέματα στην Πόρτο. Πρώτα απ’ όλα έχει βγάλει τρεις τραυματισμούς, οι οποίοι τον κράτησαν εκτός δράσης και αποδείχτηκε πως τον επηρέασαν αρκετά. Η ιστορία με τους τραυματισμούς ξεκίνησε από τον Αύγουστο για τον Βραζιλιάνο επιθετικό και συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Οι τραυματισμοί και η κόντρα με Κονσεϊσάο

Η απόδοση του δεν ήταν αυτή που περίμεναν και προσδοκούσαν στην Πόρτο και δεν φτάσαμε τυχαία τον Ιανουάριο να τον προτείνουν στον Ολυμπιακό. «Ψάχνονταν» οι «Δράκοι» να δώσουν τον ποδοσφαιριστή και εκείνος να αλλάξει στέγη. Από τη στιγμή που τον Ιανουάριο δεν βρέθηκε λύση να φύγει για κάποια ευρωπαϊκή ομάδα, υπήρξε σενάριο να παραχωρηθεί δανεικός στην Κορίνθιανς κάτι που τελικά δεν προχώρησε και ο παίκτης έμεινε στην Πόρτο.

Τον Φλεβάρη, μάλιστα έβαλε επτά γκολ σε τέσσερα παιχνίδια και στη συνέχεια ήρθε νέος τραυματισμός να τον πάει πίσω. Εκτός από τους τραυματισμούς ο Τικίνιο είχε επεισόδιο με τον προπονητή της ομάδας του, τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο. Ήταν ο ημιτελικός του Λιγκ Καπ Πορτογαλίας με τη Σπόρτινγκ όταν και έγινε αλλαγή από τον Πορτογάλο κόουτς. Πηγαίνοντας στον πάγκο ο Βραζιλιάνος δεν έδωσε το χέρι του στον Κονσεϊσάο, ενώ κλότσησε και ότι βρήκε μπροστά του. «Πες μου τι έκανα και με έβγαλες;», φώναζε στον προπονητή του μόλις πήγε στον πάγκο, σύμφωνα με όσα έγραψαν τα ρεπορτάζ των πορτογαλικών Μέσων.

Η μεγάλη ρήτρα και το συμβόλαιο

Τα παραπάνω γεγονότα καθιστούν δεδομένη την αποχώρηση του από το Ντραγκάο. Η κακή του σχέση με τον Κονσεϊσάο και η σεζόν που δεν εξελίχθηκε όπως θα την ήθελε ο ίδιος και η ομάδα έχουν ως αποτέλεσμα στην Πόρτο να είναι έτοιμοι να τον παραχωρήσουν. Βέβαια πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που έχει συμβόλαιο μέχρι το 2021 με τους «Δράκους», ενώ υπάρχει ρήτρα αποδέσμευσης που φτάνει τα 40 εκατ. ευρώ. Είναι πολύ πιθανή η αποχώρηση του από την Πόρτο, αλλά δεν έχει ξεκαθαρίσει με τι τρόπο θα γίνει αυτή. Φαίνεται, πάντως, ότι δεν είναι απλή περίπτωση, αλλά υπάρχει το πλεονέκτημα της παρουσίας του Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο.