Μπαρτσελόνα: Ο χαμός με Μέσι - Αμπιντάλ και το κόλπο της Σίτι με Πεπ!

Το σχέδιο της Μάντσετσερ Σίτι για να εκμεταλλευτεί τον «εμφύλιο» στην Μπαρτσελόνα μεταξύ Ερίκ Αμπντάλ και Λιονέλ Μέσι, αρπάζοντας τον Αργεντινό για να τον φέρει στο Έτιχαντ με τον Πεπ Γκουαρντιόλα.

Μπαρτσελόνα: Ο χαμός με Μέσι - Αμπιντάλ και το κόλπο της Σίτι με Πεπ!

Στην Μπαρτσελόνα τις τελευταίες ημέρες επικρατεί έντονος αναβρασμός και έχουν προκύψει πολλά εσωτερικά ζητήματα, ως απόρροια του πολέμου μεταξύ Λιονέλ Μέσι και Ερίκ Αμπιντάλ.

Όλα ξεκίνησαν από την τοποθέτηση του αθλητικού διευθυντή των «μπαλουγκράνα» σε συνέντευξή του στη Sport πως «πολλοί παίκτες δεν ήταν ευχαριστημένοι με τον Βαλβέρδε και δεν δούλευαν πολύ». Ο αρχηγός της Μπάρτσα, υπερασπιζόμενος τον ίδιο και τους συμπαίκτες του, δεν άργησε να απαντήσει λέγοντας ότι: «Ειλικρινά δεν μου αρέσει να κάνω αυτά τα πράγματα, αλλά πιστεύω ότι ο καθένας πρέπει να είναι υπεύθυνος για την δουλειά του και να αναλαμβάνει την ευθύνη των αποφάσεών του. Οι παίκτες, για ό,τι συμβαίνει στο γήπεδο, και συν τοις άλλοις είμαστε οι πρώτοι που αναγνωρίζουμε όταν δεν τα πάμε καλά».

Έκτοτε η ατμόσφαιρα στο στρατόπεδο των Καταλανών είναι τεταμένη με τον ιδιοκτήτη του συλλόγου, Γιοζέπ Μαρία Μπαρτομέου, να καλεί τον Αμπιντάλ εκτάκτως σε δίωρη συνάντηση και να αποφασίζει τελικά να τον διατηρήσει στο πόστο του, παρά τις αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν από τις δηλώσεις του.

Mέσι vs Αμπιντάλ: Πρώτο θέμα ο «εμφύλιος» της Μπαρτσελόνα στον ισπανικό Τύπο

Η Σίτι και το... κόλπο γκρόσο με Γκουαρντιόλα!

Υπό αυτές τις συνθήκες είναι λογικό να θεωρείται ότι τα δεδομένα για την παραμονή του Λιονέλ Μέσι στο «Καμπ Νου» έχουν διαφοροποιηθεί, με τον συμβόλαιο του Αργεντινού άσου να εκπνέει το 2021. Μάλιστα, όπως αναφέρει το ESPN, η Μάντσεστερ Σίτι παραμονεύει με στόχο να εκμεταλλευτεί την κατάσταση και να κάνει ένα τεράστιο μεταγραφικό μπαμ.

Σύμφωνα με το εν λόγω ρεπορτάζ, ο σούπερ σταρ των Καταλανών έχει όρο στο υπάρχον συμβόλαιό του που του επιτρέπει να αποχωρήσει από τη Βαρκελώνη το προσεχές καλοκαίρι χωρίς χρήματα. Ωστόσο, δεν είναι σαφές αν θα μπορεί να αγωνιστεί εναντίον της Μπαρτσελόνα στο Champions League.

Οι πρωταθλητές Αγγλίας παραδέχονται ιδιωτικά ότι ακόμα και τώρα η αποχώρησή του από την Βαρκελώνη παραμένει απίθανη, ωστόσο σίγουρα θα ενδιαφέρονταν αν ο Αργεντινός αποφάσιζε να μετακομίσει είτε το καλοκαίρι του 2020, είτε του 2021 (μετά την εκπνοή του συμβολαίου του) στο Μάντσεστερ.

Από εκεί και πέρα, οι «πολίτες» διαθέτουν πολύ καλές πιθανότητες να κάνουν δικό τους για δύο ακόμα λόγους. Πρώτον, έχουν στον πάγκο τους τον Πεπ Γκουανρτιόλα, έναν προπονητή με τον οποίο ο Μέσι έχει άριστες σχέσεις, από την κοινή τους θητεία στους «μπλαουγκράνα» μεταξύ 2008 και 2012. Δεύτερον, συμπεριλαμβάνονται σε μια ελίτ ευρωπαϊκών κλαμπ που μπορούν να δαπανήσουν «χρυσάφι» για να τον καλύψουν οικονομικά, με ένα συμβόλαιο που ενδεχομένως θα ξεπερνάει τα 50 εκατ. ευρώ τον χρόνο!