Χωρίς τέλος τα προβλήματα στην Μπαρτσελόνα

Το «φάουλ» του τεχνικού διευθυντή της Μπαρτσελόνα, Ερίκ Αμπιντάλ, να βγάλει δημόσια στην… σέντρα όλη την ομάδα και τα προβλήματα που δεν τελειώνουν εφέτος στους «μπλαουγκράνα»

Χωρίς τέλος τα προβλήματα στην Μπαρτσελόνα

Δεν έφταναν τα προβλήματα που ήδη είχε η Μπαρτσελόνα την εφετινή αγωνιστική περίοδο, ήρθε πλέον να προστεθεί και η εσωτερική κόντρα με τις δηλώσεις του Ερίκ Αμπιντάλ για να προκαλέσει νέα θέματα στην ομάδα. Τι είπε ο τεχνικός διευθυντής των «μπλαουγκράνα»; Πως αρκετοί παίκτες των Καταλανών δεν ήταν ευχαριστημένοι με τον Ερνέστο Βαλβέρδε, δεν δούλευαν σκληρά και υπήρχε πρόβλημα επικοινωνίας στα αποδυτήρια.

Ανεξάρτητα από το αν είχε δίκιο ή άδικο ο παράγοντας των «μπλαουγκράνα» στην τοποθέτησή του, το «φάουλ» του Γάλλου ήταν ο τρόπος που επέλεξε να χειριστεί την υπόθεση, βγάζοντας δημόσια στην… σέντρα ολόκληρη την ομάδα, αντί να το λύσει εσωτερικά το θέμα μιλώντας με τους παίκτες.

Μοιραία, λοιπόν, ήρθε εν συνεχεία η οργισμένη αντίδραση του αρχηγού Λιονέλ Μέσι, ο οποίος του απάντησε με τον ίδιο τρόπο (σ. δημόσια), μέσω ενός μηνύματος στον προσωπικό του λογαριασμό στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και εν τέλει ο «εμφύλιος» στην ομάδα έγινε πρώτο θέμα στον ισπανικό Τύπο.

Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι η υπόθεση με τις δηλώσεις του Αμπιντάλ, που προκάλεσαν νέα «θέματα» στην Μπάρτσα, ήρθε στο χειρότερο «timing» για τον σύλλογο, ο οποίος συνεχίζει την προσπάθειά του όχι μόνο για την κατάκτηση των τίτλων στις εγχώριες διοργανώσεις, αλλά και στην Ευρώπη.

Σήμερα (06/02) η Μπαρτσελόνα θα κληθεί να διεκδικήσει την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο στο «Σαν Μαμές», ενώ σε λιγότερο από έναν μήνα θα μεταβεί και στην Μαδρίτη για το «κλάσικο» κόντρα στην Ρεάλ, σε ένα κομβικό ντέρμπι στην μάχη που μαίνεται στην La Liga.

Μέσα σ’ όλα, ας μην ξεχνάμε πως οι «μπλαουγκράνα» έχουν και τις αναμετρήσεις στο Champions League, εκεί όπου ελπίζουν εφέτος να επιστρέψουν στον «θρόνο» της πρωταθλήτριας Ευρώπης και θα αντιμετωπίσουν στους «16» την Νάπολι. Το τελευταίο λοιπόν που ήθελαν οι «μπλαουγκράνα» την δεδομένη χρονική στιγμή ήταν να ξεσπάσει και εσωτερική κόντρα στην ομάδα.

Η ουσία είναι ότι την εφετινή σεζόν τα προβλήματα δεν έχουν τέλος στον σύλλογο της Βαρκελώνης. Από την μία τα αποτελέσματα στους αγώνες, που οδήγησαν τον Ερνέστο Βαλβέρδε στην απόλυση από την τεχνική ηγεσία της ομάδας και που με τον Κίκε Σετιέν έχουν φέρει πλέον τους «μπλαουγκράνα» στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος και το -3 από την Ρεάλ Μαδρίτης.

Από την άλλη, τα παράπονα παικτών, όπως του Ιβάν Ράκιτιτς για τον τρόπο με τον οποίο του συμπεριφέρθηκε ο σύλλογος. Και υπάρχει και συνέχεια…

Οι τραυματισμοί βασικών ποδοσφαιριστών, με τελευταίους αυτούς των Λουίς Σουάρες και Ουσμάν Ντεμπελέ, που θα μείνουν για μεγάλο διάστημα μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους και τώρα η υπόθεση με τον Αμπιντάλ. Ενόψει της συνέχειας, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η πορεία της «Μπάρτσα» σε όλες τις διοργανώσεις και αν θα καταφέρει να ξεπεράσει τα «εμπόδια» για να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει.