Mέσι vs Αμπιντάλ: Πρώτο θέμα ο «εμφύλιος» της Μπαρτσελόνα στον ισπανικό Τύπο

Ο ισπανικός αθλητικός Τύπος σχολιάζει τον «εμφύλιο» που έχει ξεσπάσει στην Μπαρτσελόνα μετά την έντονη, δημόσια αντιπαράθεση των Λιονέλ Μέσι και Ερίκ Αμπιντάλ.

Mέσι vs Αμπιντάλ: Πρώτο θέμα ο «εμφύλιος» της Μπαρτσελόνα στον ισπανικό Τύπο

Μετά τη συνέντευξη του Ερίκ Αμπιντάλ στην καταλανική Sport έχει ξεσπάσει «εμφύλιος» στο στρατόπεδο της Μπαρτσελόνα. Ο τεχνικός διευθυντής των «μπλαουγκράνα» υποστήριξε ότι πολλοί παίκτες δεν ήταν ευχαριστημένοι με τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ότι δεν δούλευαν σκληρά και πως δεν υπήρχε καλή επικοινωνία στα αποδυτήρια. Αυτές οι δηλώσεις έφεραν την οργισμένη απάντηση του Λιονέλ Μέσι, ο οποίος υπερασπίστηκε τους συμπαίκτες του και άσκησε έντονη κριτική στον βετεράνο Γάλλο στόπερ.

Όπως ήταν λογικό, ο ισπανικός έχει αφιερώσει την Τετάρτη (5/2) στον «εμφύλιο» που ξέσπασε στο εσωτερικό Καταλανών.

Δείτε τα πρωτοσέλιδα του ισπανικού αθλητικού Τύπου που μαρτυρούν τη σοβαρότητα της κατάστασης:

Sport: «Τσουνάμι»

Με τον πολύ εύστοχο τίτλο «Τσουνάμι» επέλεξε να περιγράψει η Sport την ρήξη μεταξύ των δύο αντρών, ενώ αριστερά και δεξιά παραθέτονται οι εκατέρωθεν δηλώσεις που έφεραν τη μεταξύ τους σύγκρουση.

As: «Χάος FC»

Ακόμα ένας εύστοχος τίτλος από την ισπανική As, η οποία αναφέρει αναλυτικά: «Ο Αμπιντάλ κατηγορεί μερικούς παίκτες ότι "δεν δουλεύουν πολύ" και ο Αργεντινός ζήτησε από τον τεχνικό διευθυντή να "αναλάβει τις ευθύνες του", ενώ του ζήτησε να μιλήσει με ονόματα: «διαφορετικά τους λερώνει όλους».

Mundo Deportivo: «Μέσι εναντίον Αμπιντάλ»

Σε πρώτο πλάνο η κόντρα Μέσι και Αμπιντάλ και στη Mundo Deportivo, με την ισπανική εφημερίδα να καταγράφει τις δηλώσεις τους και τη ρήξη τους.

Marca: «Η γροθιά του Μέσι»

Τέλος, η (φιλο-ρεαλική) Marca επίσης δεν άφησε το θέμα να περάσει... απαρατήρητο και αναφέρει στο δυναμικό της πρωτοσέλιδο: «Η Μπάρτσα είναι ένα βαρέλι πυρίτιδας. Ο αρχηγός εξερράγη!»

Το ζήτημα του συμβολαίου

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μέσι έχει συμβόλαιο μέχρι το 2021 με τους Καταλανούς και δεδομένα θα υπάρξουν συζητήσεις για την ανανέωση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Το θέμα είναι ότι με την υπάρχουσα κατάσταση και τα εσωτερικά ζητήματα στους «μπλαουγκράνα», κάθε άλλο παρά βέβαιο είναι ότι ο Αργεντινός άσος θα υπογράψει νέο συμβόλαιο, αν δεν λάβει πρώτα τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις από τους διοικούντες της ομάδας.

Είναι σίγουρα γεγονός ότι οι δηλώσεις του Αμπιντάλ πάντως δεν εξομαλύνουν την κατάσταση, ούτε οδηγούν προς αυτή την κατεύθυνση.