Τι έκανε ο «αμίλητος» Ζαγοράκης στην Ευρωβουλή: Τελευταίος, με ημέρες δίχως έργα!

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης διανύει τη δεύτερη (πενταετούς διάρκειας) θητεία του στην Ευρωβουλή, ωστόσο τα γεγονότα και οι αριθμοί δεν δικαιολογούν σε καμία περίπτωση τη σχετικά πρόσφατη επανεκλογή του, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα τόσο τον ίδιο, όσο και αυτούς που τον εξέλεξαν. Διαβάστε τα στοιχεία της πρώτης πενταετίας του πρώην πλέον μέλους της Νέας Δημοκρατίας.

Τι έκανε ο «αμίλητος» Ζαγοράκης στην Ευρωβουλή: Τελευταίος, με ημέρες δίχως έργα!

Χωρίς να ξεπερνάμε το γεγονός ότι ο Θοδωρής Ζαγοράκης εκλέχθηκε Ευρωβουλευτής για να στηρίζει και να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της Ελλάδας και όχι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να εξετάσουμε τη μέχρι τώρα παρουσία του στην Ευρωβουλή.

Η τελευταία έχει φροντίσει για την ύπαρξη ενός διαδικτυακού συστήματος, μέσω του οποίου μπορεί κανείς να ελέγξει τα πεπραγμένα οποιουδήποτε Ευρωβουλευτή. Από το ποσοστό παρουσίας στις συνεδριάσεις της, έως τις ερωτήσεις, τις ομιλίες και τις φορές που έχει συμμετάσχει σε ψηφοφορίες.

Δυστυχώς για το πρώην πλέον μέλος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος ωστόσο θα παραμείνει Ευρωβουλευτής μέχρι το τέλος της (δεύτερης σερί) θητείας που ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο, τα στοιχεία αν μη τι άλλο δεν τον... κολακεύουν.

Σε πολλές από τις διαθέσιμες κατηγορίες -συμπεριλαμβανομένης και της γενικής κατάταξης που υπολογίζεται βάσει της προσφοράς του στις επιμέρους κατηγορίες- ο Ζαγοράκης είναι τελευταίος και... καταϊδρωμένος.

Συγκεκριμένα, σε σύνολο 21 Ελλήνων και 751 συνολικά Ευρωβουλευτών, ο Ζαγοράκης είναι αντιστοίχως:

  • 20ός και 683ος στη γενική κατάταξη (score, ξεπερνάει τον Σωτήρη Ζαριανόπουλο του ΚΚΕ)
  • 21ος και 674ος στις επεξηγήσεις (explanations)
  • 21ος και 734ος στο ποσοστό παρουσίας στις συνεδριάσεις (attendance)
  • 21ος και 738ος σε ποσοστό συμμετοχής σε ψηφοφορίες (votes)

Οι αριθμοί αυτοί σε συνδυασμό με τη συμπεριφορά του Ζαγοράκη σε σχέση με τα ποδοσφαιρικά δρώμενα στην Ελλάδα, όπου υπήρξε και συνεχίζει να είναι «στρατιώτης» όχι της χώρας και του ελληνικού λαού αλλά του ΠΑΟΚ, μάς διδάσκει κάτι πολύ χρήσιμο:

Ότι σε αυτή τη χώρα, η αναγνωρισιμότητα φτάνει και περισσεύει ακόμα και για να μπεις στην Ευρωβουλή. Γιατί από ικανότητες και έργα, ας το αφήσουμε καλύτερα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Κατατέθηκε η τροπολογία για Ξάνθη-ΠΑΟΚ: Αφαίρεση 5 έως 10 βαθμών

Δεν μένουμε όντως θεατές: Πολύ απλά, αποφασίζουμε και διατάζουμε!

Στο νομοσχέδιο για το «επίδομα γέννησης» η τροπολογία για τους ΠΑΟΚ, Ξάνθη!

Όταν ο ΠΑΟΚ ψήφιζε να υποβιβαστεί ο Παναθηναϊκός!

Υπόθεση ΠΑΟΚ-Ξάνθης: Ανεβάστε τότε κατηγορία και Ηρακλή, ΠΑΣ Γιάννινα, Φωστήρα, Παναχαϊκή!

Αλλάζει ο νόμος για να μην υποβιβαστούν ΠΑΟΚ, Ξάνθη! (vid)