Δεν μένουμε όντως θεατές: Πολύ απλά, αποφασίζουμε και διατάζουμε!

Η απροκάλυπτη παρέμβαση της κυβέρνησης στα ποδοσφαιρικά δρώμενα, προκειμένου να διασωθεί πρωτίστως ο ΠΑΟΚ και δευτερευόντως η Ξάνθη, δικαιώνει ηθικά στο 100% τον Ολυμπιακό και εκθέτει ανοιχτά τη σαπίλα που χαρακτηρίζει το σύστημα του επαγγελματικού φουτμπόλ της Ελλάδας.

Δεν μένουμε όντως θεατές: Πολύ απλά, αποφασίζουμε και διατάζουμε!

Όταν η πολιτική μπλέκει με το ποδόσφαιρο, ή το ποδόσφαιρο μπλέκει με την πολιτική, νομοτελειακά... χάνεται η μπάλα. Αυτό συνέβη με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο το πρωί της Τρίτης (28/1), όταν ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε ούτε λίγο ούτε πολύ την απροκάλυπτη παρέμβαση της κυβέρνησης στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της κορυφαίας επαγγελματικής κατηγορίας της χώρας, με στόχο έναν και μοναδικό:

Να μην υποβιβαστεί ο ΠΑΟΚ.

Οι δηλώσεις του Πέτσα αποτελούν ηχηρό χαστούκι στη Δικαιοσύνη και ταυτόχρονα τρανό παράδειγμα για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα πράγματα στην Ελλάδα. «Σεβόμαστε το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου, όμως δεν θα μείνουμε θεατές και δεν θα επιτρέψουμε...». Η υποκρισία αυτής της δήλωσης πραγματικά μας ξεπερνάει. Παρότι δεν θα έπρεπε καθώς ζούμε μέσα σε αυτό το σύστημα εδώ και δεκαετίες.

Αλλάζει ο νόμος για να μην υποβιβαστούν ΠΑΟΚ, Ξάνθη! (vid)

Η αντίδραση πανικού τόσο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ όσο και της κυβέρνησης αποτελούν σοβαρές ενδείξεις ενοχής. Διότι αν δεν έχεις λερωμένη τη φωλιά σου, τότε δεν έχεις και πρόβλημα να τηρηθεί ο νόμος. Τι έχεις να φοβηθείς, άλλωστε;

Στις προφάσεις που χρησιμοποίησε ο Πέτσας προκειμένου να δικαιολογήσει την απροκάλυπτη παρέμβαση της κυβέρνησης στο ποδόσφαιρο, να σημειώσουμε δύο πολύ απλά πραγματάκια:

Αρκούδης (ΕΕΑ): «Μας προσβάλλει ο Υπουργός- Θα ήταν νομική ακροβασία αν...»

1. Ο ελληνικός λαός ήταν, είναι και θα είναι διχασμένος. Ο ενδεχόμενος υποβιβασμός του ΠΑΟΚ ή οποιασδήποτε άλλης ομάδας, λοιπόν, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον εθνικό διχασμό, ο οποίος είναι βαθιά ριζωμένος στη χώρα εδώ και πολλές δεκαετίες.

2. Κανένα αυτοδιοίκητο δεν σέβεται η ελληνική κυβέρνηση και είναι ντροπή να διατείνεται περί του αντιθέτου. Με απλά λόγια, σημασία έχουν οι πράξεις και όχι τα λόγια. Συνεπώς μπορώ να λέω όσο θέλω ότι σε σέβομαι και την ίδια ώρα να σε κατακρεουργώ. Αυτό, δηλαδή, που ετοιμάζεται να κάνει το κυβερνών κόμμα στην ποδοσφαιρική δικαιοσύνη.

Υπόθεση ΠΑΟΚ-Ξάνθης: Ανεβάστε τότε κατηγορία και Ηρακλή, ΠΑΣ Γιάννινα, Φωστήρα, Παναχαϊκή!

Εν ολίγοις, επιβεβαιώθηκε γι' άλλη μια φορά ότι σε αυτή τη χώρα η κάθε αρχή αποφασίζει και διατάζει. Εν προκειμένω η αρχή αυτή είναι η κυβέρνηση, η οποία «ευαισθητοποιείται» επιλεκτικά, όπως άλλωστε η εκάστοτε κυβέρνηση. Όπως ΔΕΝ είχαν ευαισθητοποιηθεί κάποτε για άλλες επίσης ιστορικές ομάδες όπως ο Ηρακλής, η Παναχαϊκή και ο Φωστήρας.

Συμπερασματικά, ο μοναδικός νόμος που τηρείται πάντοτε, βρέξει-χιονίσει, στην Ελλάδα είναι αυτός: Αποφασίζουμε και διατάζουμε. Να μας... χαιρόμαστε και εις... κατώτερα!

Υ.Γ.: Ας υποθέσουμε ότι η νομοθεσία αλλάζει και αντί για υποβιβασμό, η υπόθεση ΠΑΟΚ-Ξάνθης επισύρει αφαίρεση βαθμών. Ας υποθέσουμε επίσης ότι στη συνέχεια όντως αφαιρούνται βαθμοί από τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη. Και μετά;

Τα αδικήματα περί πολυϊδιοκτησίας και μετοχολογίου θα συνεχίσουν να υπάρχουν και μετά την αφαίρεση βαθμών. Με άλλα λόγια, ο Ολυμπιακός και οι άλλες ομάδες που θα προκριθούν στα πλέι οφ, θα υποχρεωθούν να αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη (εφόσον αυτή τερματίσει στην πρώτη εξάδα).

Άρα, ποια ακριβώς η τιμωρία του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, εφόσον αμφότεροι θα συνεχίσουν κανονικά στο πρωτάθλημα; Κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας, για άλλη μια φορά σε αυτή τη χώρα...