Φόβοι για χρεοκοπία της Racing Point και της Williams

Η ρευστή κατάσταση που επικρατεί σε όλο τον πλανήτη εξαιτίας του κορονοϊού έχει πλήξει αρκετά τις ομάδες της Formula 1 και κυρίως τις Racing Point και Williams που κινδυνεύουν με χρεοκοπία σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Ρίτσαρντς.

Φόβοι για χρεοκοπία της Racing Point και της Williams

Στις 15 Μαρτίου ήταν προγραμματισμένη η πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος της Formula 1 στην πίστα της Αυστραλίας. Η έξαρση του κορονοϊού ωστόσο ανάγκασε τη διοργανώτρια αρχή να αναβάλει τους πρώτους αγώνες της σεζόν και πλέον οι φίλοι της κορωνίδας των μηχανοκίνητων σπορ περιμένουν το γκραν πρι του Καναδά στις 14 Ιουνίου για να δουν αγωνιστική δράση.

Η Aston Martin αποχωρεί από τη Red Bull και πάει στη Racing Point

Όπως σε όλο τον πλανήτη έτσι και στον κόσμο της Formula 1 υπήρξε μεγάλο οικονομικό έλλειμμα λόγω του ιού. Συγκεκριμένα οι μέχρι τώρα αναβολές των γκραν πρι έχουν κοστίσει πάνω από εκατό εκατομμύρια στις ομάδες. Τα «μεγάλα κεφάλια» του πρωταθλήματος (Mercedes, Ferrari, Red Bull) μπορεί να έχουν τους δικούς τους ανεξάρτητους οικονομικούς πόρους, όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τις μικρότερες ομάδες.

Formula 1: Σκέψεις να ξεκινήσει το πρωτάθλημα τον Ιούνιο

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βρετανικής Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητων Αθλημάτων, Ντέιβιντ Ρίτσαρντς, η Racing Point και η Williams κινδυνεύουν με χρεοκοπία, μιας και αποτελούν δύο από τις ασθενέστερες οικονομικά ομάδες του πρωταθλήματος.

Αναβλήθηκαν τα γκραν πρι της Ολλανδίας, της Ισπανίας και του Μονακό, από το 2022 οι νέοι κανονισμοί

Ο Ρίτσαρντς με δηλώσεις του έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου ζητώντας ουσιαστικά από τη Liberty Media να δώσει ένα χέρι βοηθείας στις δύο ομάδες που εδρεύουν στη Μεγάλη Βρετανία.

Ο Λιούις Χάμιλτον διέψευσε ότι έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό

Μάλιστα αναφέρθηκε στο πρώην αφεντικό της Formula 1, Μπέρνι Έκλεστον, λέγοντας πως ο ίδιος φρόντιζε να έχουν έσοδα οι μικρές ομάδες του πρωταθλήματος προκειμένου να μη βρεθούν στο χείλος του γκρεμού.

Αναβλήθηκε και το γκραν πρι του Αζερμπαϊτζάν

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Η F1 δεν μπορεί να χάσει ομάδες από το πίσω μέρος του grid, επειδή θα ήταν καταστροφή για αυτούς. Ο Μπέρνι σιγουρευόταν πως, όταν υπήρχαν δύσκολοι καιροί, οι μικρότερες ομάδες θα λάμβαναν βοήθεια και ελπίζω η Liberty Media να βρει την κοινή λογική σε αυτό επίσης. Οι μεγάλοι κατασκευαστές όπως η Mercedes και η Renault θα είναι εντάξει, αλλά εάν δείτε τη Williams και τη Racing Point, για παράδειγμα, υπάρχει ορατός κίνδυνος ότι θα χρεοκοπήσουν. Θα υπάρξουν εταιρείες στον μηχανοκίνητο αθλητισμό που δεν θα έχουν τους πόρους ώστε να αντεπεξέλθουν σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Θα είναι μια τεράστια πρόκληση για αυτές».

Η κρίσιμη χρονιά της Williams