Η Aston Martin αποχωρεί από τη Red Bull και πάει στη Racing Point

Το 2021 η Racing Point θα μετονομαστεί σε Aston Martin Formula 1 Team με τη βρετανική ομάδα να αποχωρεί από τη Red Bull.

Η Aston Martin αποχωρεί από τη Red Bull και πάει στη Racing Point

Πριν τη διεξαγωγή του βελγικού γκραν πρι το 2018 η Force India πέρασε στα χέρια του Λορένς Στρολ. Ο Καναδός δισεκατομμυριούχος κατάφερε να σώσει τη βρετανική ομάδα η οποία στη συνέχεια «βαφτίστηκε» σε Racing Point.

Ο πατέρας του Λανς Στρολ απέκτησε προσφάτως το 16% της Aston Martin που τα τελευταία χρόνια είχε ξεκινήσει συνεργασία με τη Red Bull. Ύστερα από την εξαγορά του εν λόγω ποσοστού ο Στρολ αποφάσισε να αρχίσει νέα συνεργασία ανάμεσα στη Racing Point και την Aston Martin.

Γι' αυτό και το 2021 η ομάδα της Formula 1 θα μετονομαστεί σε Aston Martin Formula 1 Team. Ο διευθύνων σύμβουλος της Aston Martin, Άντι Πάλμερ δήλωσε: «Ο κύριος Στρολ φέρνει μια ισχυρή και αποδεδειγμένη εμπειρία τόσο σε αυτοκίνητα όσο και σε πολυτελείς μάρκες, κάτι που πιστεύουμε ότι θα έχει σημαντικό όφελος για την Aston Martin Lagonda. Έχουμε ανακοινώσει τα σχέδια για την έναρξη της συνεργασίας με την Racing Point για την ενίσχυση της εκτέλεσης του σχεδίου».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη συνεργασία με τη Red Bull λέγοντας:«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Red Bull Racing, την οποία θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε φέτος, για την εταιρική σχέση και την υποστήριξή σε εμάς για να μπορέσουμε να το πούμε αυτό σήμερα».