Αναβλήθηκε και το Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν

Στη λίστα αναμονής μπήκε και το Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν καθώς οι διοργανωτές ήρθαν σε συμφωνία με τη Formula 1 για την αναβολή του. 

Αναβλήθηκε και το Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν

Συνέχεια στις αναβολές των Grand Prix έδωσε η Formula 1 μιας και αποφάσισε να μη διεξαχθεί ο αγώνας στο Μπακού στις 7 Ιουνίου.

Αναβλήθηκαν τα Grand Prix της Ολλανδίας, της Ισπανίας και του Μονακό, από το 2022 οι νέοι κανονισμοί

Οι ιθύνοντες της κορωνίδας των μηχανοκίνητων σπορ πίστευαν πως στο Αζερμπαϊτζάν θα ξεκινούσε το φετινό πρωτάθλημα, ωστόσο με τα τωρινά δεδομένα γύρω από τον κορονοϊό προχώρησαν στην αναβολή.

Formula 1: Σκέψεις να ξεκινήσει το πρωτάθλημα τον Ιούνιο

Αυτό σημαίνει πως το Grand Prix του Καναδά στις 14 Ιουνίου παίρνει τη σκυτάλη αλλά δεν είναι σίγουρο το εάν θα ανάψουν οι διοργανωτές το πράσινο φως για τη διεξαγωγή του.

Formula 1: Η κορωνίδα των μηχανοκίνητων σπορ επιστρέφει

Δημοσιεύματα αναφέρουν πως η Liberty Media εξετάζει το ενδεχόμενο να ανοίξει η αυλαία της σεζόν στο Grand Prix της Γαλλίας στις 28 Ιουνίου.

Ο Λιούις Χάμιλτον διέψευσε ότι έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό

Όσον αφορά τις αναβολές το Grand Prix του Μπακού είναι το έκτο στη σειρά που αλλάζει την ημερομηνία του ύστερα από αυτό της Αυστραλίας, της Κίνας, της Ολλανδίας, της Ισπανίας και του Μονακό το οποίο ακυρώθηκε για το 2020.

Grand Prix Αυστραλίας: Αποχωρεί η McLaren λόγω κορονοϊού

Σχετικά με το μέλλον της F1 ο επικεφαλής της Τσέις Κάρεϊ δήλωσε: «Αναγνωρίζουμε ότι όλοι θέλουν να μάθουν τι θα γίνει με τη Formula 1 το 2020. Με βάση τη ρευστότητα της κατάστασης όμως, δεν μπορούμε να δώσουμε σαφείς απαντήσεις. Προγραμματίζουμε ωστόσο, το πρωτάθλημα του 2020 να πραγματοποιηθεί κανονικά, όταν θα είναι ασφαλές να γίνει. Είμαστε σε επαφή με ειδικούς και επίσημους φορείς σε καθημερινή βάση και θέλουμε να δούμε πως θα προχωρήσουμε στους επόμενους μήνες».