Αναβλήθηκαν τα Grand Prix της Ολλανδίας, της Ισπανίας και του Μονακό, από το 2022 οι νέοι κανονισμοί

Ήταν γνωστό πλέον είναι και επίσημο. Η Formula 1 ανέβαλε τα Grand Prix της Ολλανδίας, της Ισπανίας και του Μονακό λόγω του κορονοϊού και πλέον το πρωτάθλημα αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούνιο, ενώ αναβολή θα έχουμε και στους νέους κανονισμούς που ήταν να εφαρμοστούν το 2021.

Αναβλήθηκαν τα Grand Prix της Ολλανδίας, της Ισπανίας και του Μονακό, από το 2022 οι νέοι κανονισμοί

Η αναβολή του Grand Prix της Αυστραλίας δημιούργησε διάφορα σενάρια γύρω από την έναρξη του πρωταθλήματος της φετινής σεζόν.

Grand Prix Αυστραλίας: Αποχωρεί η McLaren λόγω κορονοϊού

Η FIA είχε διαρρεύσει πως η δράση αναμένεται να επιστρέψει στις 7 Ιουνίου στην πίστα του Μπακού και η Formula 1 με ανακοίνωση της επιβεβαίωσε τις φήμες καθώς ανέβαλε τους αγώνες σε Ολλανδία, Ισπανία και Μονακό (ακυρώθηκε για το 2020). Αυτό σημαίνει πως νωρίτερα από τον Ιούνιο δεν πρόκειται να δούμε «μάχες» μεταξύ των οδηγών.

Formula 1: Σκέψεις να ξεκινήσει το πρωτάθλημα τον Ιούνιο

Ύστερα από την τηλεδιάσκεψη που είχαν οι ιθύνοντες των ομάδων με τη Formula 1 και τη Liberty Media αποφασίστηκε από κοινού να καλυφθεί το χαμένο έδαφος των αγώνων με την κατάργηση της καλοκαιρινής διακοπής.

Formula 1: Η κορωνίδα των μηχανοκίνητων σπορ επιστρέφει

Επιπλέον αποφασίσθηκε η αναβολή για ένα χρόνο των κανονισμών που είχαν ανακοινωθεί για το πρωτάθλημα του 2021.

Κοινή ανακοίνωση επτά ομάδων κατά FIA και Ferrari

Ο λόγος της αναβολής αφορά το γεγονός πως ενδέχεται το φετινό αγωνιστικό πρόγραμμα να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2021 με αποτέλεσμα να γίνεται αδύνατη η αλλαγή των κανονισμών μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Formula 1: Τα νέα μονοθέσια και οι νέοι κανονισμοί του 2021

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Λόγω της συνεχιζόμενης ρευστής κατάστασης που επικρατεί με τον COVID-19 σε παγκόσμιο επίπεδο, η FIA, η Formula 1 και οι τρεις διοργανωτές (Ολλανδία, Βαρκελώνη, Μονακό) έχουν λάβει αυτές τις αποφάσεις για να εξασφαλίσουν την υγεία και την ασφάλεια των μελών που ταξιδεύουν, των συμμετεχόντων στο πρωτάθλημα και των οπαδών, που είναι η πρωταρχική μας ανησυχία. Η FIA και η Formula 1 συνεχίζουν να συνεργάζονται στενά με τους εμπλεκόμενους φορείς προώθησης των αγώνων και τις τοπικές αρχές, για να παρακολουθήσουν την κατάσταση και να αξιοποιήσουν το κατάλληλο χρονικό διάστημα για να μελετήσουν τη βιωσιμότητα πιθανών εναλλακτικών ημερομηνιών για κάθε Grand Prix αργότερα μέσα στο έτος, σε περίπτωση βελτίωσης της κατάστασης. Η FIA και η Formula 1 αναμένουν να ξεκινήσουν το πρωτάθλημα του 2020 μόλις είναι ασφαλές να το κάνουν μετά τον Μάιο, και θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τακτικά την τρέχουσα κατάσταση με τον COVID-1».