Πρώτο «Olympic Day Run» στη Θεσσαλονίκη

Το Ολυμπιακό Μουσείο και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη το 1o Olympic Day Run.

Πρώτο «Olympic Day Run» στη Θεσσαλονίκη

Ο αγώνας δρόμου 5000 μ., που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018, διοργανώνεται από το Μουσείο σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, και τελεί υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, της IOPA, της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής Unesco, του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και άλλων θεσμικών φορέων της χώρας.

Κάτω από την σκιά του Ολύμπου, το μυθικό αυτό σύμβολο της αρχαιότητας, το 1o Olympic Day Run θα αναδείξει το μότο ”Κινήσου, Μάθε, Ανακάλυψε” της ΔΟΕ για την Διεθνή Ολυμπιακή Ημέρα παρακινώντας μικρούς και μεγάλους να ζήσουν μια συναρπαστική, ολυμπιακή εμπειρία.

Με αφετηρία το Ολυμπιακό Μουσείο – Protergia, το 1o Olympic Day Run θα διαγράψει πορεία μέσα από δρόμους και στενά της πόλης και θα αναπτυχθεί στο παραλιακό μέτωπο, μεταξύ του φυσικού υδάτινου στοιχείου και του κατασκευασμένου πράσινου τοπίου, για να καταλήξει στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης και να σημάνει την έναρξη μιας υπαίθριας πολιτιστικής εκδήλωσης στον προαύλιο χώρο.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να κατατεθούν ηλεκτρονικά το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018, στη σελίδα www.olympicdayrun.gr. Στις 20 Ιουνίου, δύο ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα, θα γίνονται εγγραφές μόνο στο Ολυμπιακό Μουσείο – Protergia, από τις 10:00 έως 22:00 μέχρι εξαντλήσεως του ορίου συμμετοχών.