Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U21: Πρεμιέρα αύριο (24/01) για την Παπαδημητρίου

Tο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης για αθλητές κι αθλήτριες κάτω των 21 ετών, ο ετήσιος θεσμός που δεν διακόπηκε ούτε την εποχή του κορωνοϊού, διεξάγεται από αύριο Τετάρτη 24/01 στα Σκόπια.

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U21: Πρεμιέρα αύριο (24/01) για την Παπαδημητρίου

Γίνεται για 8η συνεχή χρονιά, θα συγκεντρώσει 55 άνδρες και 55 γυναίκες και η Ελλάδα θα έχει και φέτος εκπρόσωπο μεγαλώνοντας τη δική της παράδοση. Η Μαλαματένια Παπαδημητρίου συμπεριλήφθηκε στις προσκλήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος (ETTU) για 3η σερί χρονιά και με συμμετοχή σε όλα τα ατομικά αγωνίσματα θα κυνηγήσει στο Jane Sandanski Arena το καλύτερο αποτέλεσμα. Στην τεχνική καθοδήγηση θα έχει και φέτος τον εθνικό ομοσπονδιακό προπονητή γυναικών Γιώργο Καρύτσα. Από την έναρξή της διοργάνωσης, το 2017, η χώρα μας σταθερά έχει συμμετοχή στη διοργάνωση, με τουλάχιστον ένα πρόσωπο κάθε φορά και βεβαίως περηφανεύεται για τα δύο χρυσά μετάλλια του Γιάννη Σγουρόπουλου στο απλό το 2019 και το 2021. Οι αγώνες στην πρωτεύουσα της Βόρειας Μακεδονίας θα διαρκέσουν έως τις 28/01 και όπως συμβαίνει από το 2020, το πρόγραμμα περιλαμβάνει το απλό, το διπλό σε αθλητές κι αθλήτριες και το διπλό μικτό.

Από τις συνολικά 48 αθλήτριες, που είχαν μπει στη λίστα προκλήσεων, η Παπαδημητρίου ήταν στην 26η θέση, ενώ στη σημερινή κλήρωση ήταν νούμερο 17 στα seeding του απλού. Για τις κληρώσεις υπολογίζεται ο ευρωπαϊκός πίνακας αξιολόγησης του Ιανουαρίου. Στο διπλό γυναικών Under 21 η πρωταθλήτρια Ελλάδας της κατηγορίας θ’ αγωνιστεί με την Κροάτισσα Ντόρα Κόσικ και είναι Νο 12 στα seeding και στο διπλό μικτό με τον Σλοβάκο Σάμουελ Παλούσεκ και βρίσκονται στο Νο 27.

Το σύστημα διεξαγωγής προβλέπει νοκ άουτ παιχνίδια από την αρχή στα διπλά και γκρουπ αρχικά και συνολικά τρία στάδια στο απλό. Η Παπαδημητρίου κάνει πρεμιέρα από το στάδιο 1, το οποίο αποφεύγουν μόνο τα 8 πρώτα φαβορί.

Οι δύο πρώτες αθλήτριες από το κάθε γκρουπ προκρίνονται στο στάδιο 2, που επίσης θα περιλαμβάνει 8 γκρουπ των 3ων αθλητριών. Οι δύο πρώτες των γκρουπ και σε αυτή τη φάση θα περάσουν στο ταμπλό της τελικής 16άδας. Όλα τα ματς του απλού γίνονται με το σύστημα του καλύτερου των 7 σετ.

Η κλήρωση στο απλό έστειλε την πρωταθλήτριά μας στο 9ο γκρουπ με αντιπάλους τη Ναόμι Πράνκοβιτς από τη Γερμανία (επικεφαλής), την Ισπανίδα Μαρία Μπερθόζα και τη Βικτόρια Πέρσοβα από τη Βουλγαρία.

Στο διπλό γυναικών έγινε ταμπλό των «32». Η Παπαδημητρίου με την Κόσικ κληρώθηκαν στον 1ο γύρο με τις Αϊνχόα Κριστομπάλ/Γιοζεφίνα Νέουμαν από την Ισπανία και τη Γερμανία αντίστοιχα.

Στο διπλό μικτό σχηματίστηκε ταμπλό των «64». Οι Παλούσεκ/Παπαδημητρίου αντιμετωπίζουν στον 1ο γύρο τους Λούκα Στόιτσεφ/Φανί Γιοβάνοφσκα από τη Β. Μακεδονία. Τα διπλά αρχίζουν την Πέμπτη 25/01, απλά δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα οι ώρες των αγώνων.

Το αυριανό (24/01) πρόγραμμα των αγώνων της Παπαδημητρίου σε ώρες Ελλάδας:

Με τη Βικτόρια Πέρσοβα από τη Βουλγαρία στις 11:20 (τραπέζι 1, ζωντανά στο ETTU TV)

Με τη Ναόμι Πράνκοβιτς από τη Γερμανία στις 15:20 (τραπέζι 8)

Με την Ισπανίδα Μαρία Μπερθόζα στις 19:20 (τραπέζι 3)

* Όλοι οι αγώνες από τα τραπέζια 1 και 2 θα μεταδοθούν ζωντανά μέσα από την πλατφόρμα της ETTU TV. Το λινκ της μετάδοσης της Τετάρτης από το τραπέζι 1 είναι Skopje | Table 1.