Ολυμπιακός - Μπαρτσελονέτα: Σύγκρουση κορυφής στον Πειραιά

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπαρτσελονέτα στο ντέρμπι του Α’ Ομίλου του Champions League.

Ολυμπιακός - Μπαρτσελονέτα: Σύγκρουση κορυφής στον Πειραιά

Το πιο σημαντικό –μέχρι το επόμενο βέβαια– ματς της φάσης των ομίλων για τον Ολυμπιακό είναι σήμερα (19:00) στον Πειραιά. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας υποδέχονται την Μπαρτσελονέτα στο ντέρμπι κορυφής του Α’ Ομίλου. Και οι δυο ομάδες έχουν ξεκινήσει εντυπωσιακά, αφού μετράνε τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς και σήμερα για την 5η αγωνιστική πάνε για τη νίκη.

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο «Πέτρος Καπαγέρωφ» για ευρωπαϊκό αγώνα ύστερα από καιρό, αφού μετά την πρεμιέρα και το 9-7 επί της Προ Ρέκο στις 15/11 κέρδισε Ντιναμό Τιφλίδας, Γιαντράν Σπλιτ και Αννόβερο μακριά από τον Πειραιά.

Θέλει σήμερα φυσικά να κάνει ένα ακόμη βήμα, όχι μόνο για την πρόκριση στο φάιναλ 8 αλλά και για την κατάληψη της πρώτης θέσης στον όμιλο. Μάλιστα ο Ολυμπιακός με νίκη θα αφήσει πίσω του και την Μπαρτσελονέτα, που την επόμενη αγωνιστική θα φιλοξενήσει στη Βαρκελώνη την Προ Ρέκο στο μεγάλο ματς της 6ης αγωνιστικής.

Σίγουρα είναι ένα ζήτημα πώς θα παρουσιαστούν οι δυο ομάδες μετά τη διακοπή λόγω Χριστουγέννων, με τον Ολυμπιακό να έχει παίξει με Χίο και ΑΕΚ αυτές τις μέρες, ενώ οι Ισπανοί δεν έχουν δώσει κανένα παιχνίδι. Μάλιστα η εθνική Ισπανίας, με αρκετούς παίκτες της Μπαρτσελονέτα, έκανε και ταξίδι στις ΗΠΑ για προετοιμασία επί αμερικανικού εδάφους.