Ολυμπιακός – Προ Ρέκο 9-7: Ονειρεμένη πρεμιέρα στο λιμάνι (highlights)

Ο Ολυμπιακός υπέταξε την πρωταθλήτρια Ευρώπης Προ Ρέκο στον Πειραιά 9-7 για την 1η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Len Champions League. 

Ολυμπιακός – Προ Ρέκο 9-7: Ονειρεμένη πρεμιέρα στο λιμάνι (highlights)

Εντυπωσιακός ο Ολυμπιακός στην πρεμιέρα του Champions League στο πόλο ανδρών. Επικράτησε 9-7 (το ίδιο σκορ ήταν και στον τελικό στη Γένοβα το 2018 όταν ο Ολυμπιακός σήκωσε το Ευρωπαϊκό με αντίπαλο την Προ Ρέκο) της πρωταθλήτριας Ευρώπης στον Πειραιά και έδειξε με το…καλημέρα τις διαθέσεις του.

Σκληρό το ματς από την πρώτη περίοδο με τις δυο ομάδες να δίνουν βαρύτητα στην άμυνά τους, όπως κάνουν από την αρχή της σεζόν. Δεν είναι τυχαίο πως η Ρέκο το περασμένο Σάββατο πήρε το ντέρμπι κόντρα στην Μπρέσια με 7-4 (!). Ο Ολυμπιακός πιέστηκε και είχε ζητήματα στην άμυνα ζώνης των Ιταλών, ωστόσο ήταν μπροστά με 1-0 με το γκολ του Μάρτον Βάμος (στο τέλος της επίθεσης στον παίκτη παραπάνω), ο οποίος έπαιξε και εξαιρετική άμυνα όπως και όλος ο Ολυμπιακός ενώ ο Μπίγιατς όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί που έπρεπε.

Ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου είχε τις ευκαιρίες για το 2-0. Δεν έγινε και ο Ζαλάνκι ισοφάρισε στον παραπάνω (1/3) αν και νωρίτερα είχε κάνει φοβερή επέμβαση ο Μπίγιατς. Τη στιγμή που οι Πειραιώτες έμοιαζαν να έχουν…κολλήσει στην επίθεση, ο Γκίλλας πήρε πανέξυπνα το πέναλτι αλλά ο Ντελ Λούνγκο είπε όχι στον Βάμος ενώ στη συνέχεια χάθηκε και επίθεση στον παραπάνω. Το σημαντικό για τον Ολυμπιακό ήταν πως δεν δεχόταν γκολ, ήταν άψογος αμυντικά. Ο Φιλίποβιτς στον παραπάνω έγραψε το 2-1 (2.08 πριν από το τέλος του ημιχρόνου) και ο Μπίγιατς ήταν «κέρβερος», κρατώντας το 2-1 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Με τέρμα του Κανέλα ξεκίνησε το τρίτο οκτάλεπτο και η Προ Ρέκο ισοφάρισε ξανά (2-2). Το θέμα για τον Ολυμπιακό ήταν η ζώνη του Σούκνο και έπρεπε να βρει λύσεις για να τη…σπάσει. Δεν μπορούσε όμως να παίξει γρήγορα, ούτε να βγάλει κόντρα μπάλα αφού οι φιλοξενούμενοι είχαν εξαιρετικές επιστροφές. Βέβαια και οι παίκτες του Σούκνο είχαν προβλήματα και στον παραπάνω αλλά και απέναντι στη ζώνη του Ιγκόρ Μιλάνοβιτς. Τελικά οι πρωταθλητές Ευρώπης με τον Ζαλάνκι και πάλι, πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά (2-3), αλλά αμέσως ο Ολυμπιακός…απάντησε με τον Φουντούλη (3-3) και εν συνεχεία έβγαλε και την άμυνα στον λιγότερο με τον Μπίγιατς να λέει όχι στον Κανέλα, ωστόσο οι Πειραιώτες και στον δικό τους παραπάνω δεν μπόρεσαν να σκοράρουν για να περάσουν και πάλι μπροστά.

Έτσι μπήκαμε στην τελευταία περίοδο, με τις δυο ομάδες να βαδίζουν χέρι-χέρι (3-3). Όχι για πολύ βέβαια, αφού ο Φιλίποβιτς στον παραπάνω έγραψε το 4-3, 7.27 πριν από το τέλος της αναμέτρησης. Σημαντικό το γκολ και ακόμη πιο σημαντικό το επόμενο από τον Κώστα Μουρίκη (5-3) από τη θέση του φουνταριστού, μετά την έξοχη πάσα του Παπαναστασίου. Η Ρέκο με το πέναλτι του Γιάνγκερ (5-4), μείωσε αμέσως στο γκολ, ωστόσο ο Μπούσλιε από την περιφέρεια έγραψε το 6-4 σε ένα φοβερό τρίλεπτο για τον Ολυμπιακό, απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Με ένα ακόμη πέναλτι – το έδωσε ο Μαργκέτα σε μια φάση καθαρή όπου δεν υπήρχε παράβαση από τον Μπίγιατς – η Προ Ρέκο πήγε το ματς ξανά στο γκολ (6-5), ενώ είχε βγει η άμυνα στον λιγότερο. Ο Ολυμπιακός όμως ήταν…φωτιά σε αυτό το οκτάλεπτο και με τον Παπαναστασίου στον παραπάνω, πήγε τη διαφορά εκ νέου στα δύο γκολ (7-5) αλλά ο Ούγγρος αριστερόχειρας Ζαλάνκι έπαιζε μόνος του στην επίθεση (μείωσε σε 7-6 στον παραπάνω, 3.27 για το τέλος).

Ο Μουρίκης στην επόμενη επίθεση κέρδισε το πέναλτι, οι Φιλίποβιτς εκτέλεσε τον Ντελ Λούνγκο και κράτησε την ομάδα του ξανά στο +2 (8-6), σε μια περίοδο όπου οι άμυνες δεν μπορούσε να είναι το ίδιο καλές ύστερα από τρία σκληρά οκτάλεπτα. Έτσι ο Γκράτα, ξανά στον παραπάνω για την Προ Ρέκο, έγραψε το 8-7 (2.49 πριν από το τέλος) σε ένα…τρελό οκτάλεπτο με αρκετά γκολ.

1.08 πριν από το τέλος δόθηκε επιθετικό φάουλ. Η Προ Ρέκο «κυνήγησε» την κόντρα αλλά τελικά βγήκε η άμυνα για τον Ολυμπιακό και ο Μιλάνοβιτς 34 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη κάλεσε τάιμ άουτ. Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν πανέξυπνα και ο Παπαναστασίου 11 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη…τέλειωσε το ματς (9-7), με την Προ Ρέκο να μην μπορεί στην τελευταία επίθεση να μειώσει στο γκολ.

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 1-1, 1-2, 6-4.

Ολυμπιακός: Μπίγιατς, Γκίλλας, Βάμος 1, Γενηδουνιάς, Φουντούλης 1, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε 1, Μουρίκης 1, Φιλίποβιτς 3, Κολόμβος, Παπαναστασίου 2, Ζερδεβάς.

Προ Ρέκο: Ντελ Λούνγκο, Ντι Φούλβιο, Ζαλάνκι 4, Φιλιόλι, Γιάνγκερ 1, Φοντέλι, Νίκολας Πρεσιούτι, Τζιάκομο Κανέλλα 1, Γκράτα 1, Βελότο, Αϊκάρντι, Χάλοκ, Νέγκρι.