Ντιναμό Τιφλίδας – Ολυμπιακός 9-21: Γκολ και θέαμα από την αρμάδα του Μιλάνοβιτς (highlights)

Εντυπωσιακός ο Ολυμπιακός έκανε επίδειξη δύναμης στην Τιφλίδα με αντίπαλο την Ντιναμό (9-21), για τη 2η αγωνιστική του Α’ Ομίλου του Champions League στο πόλο ανδρών. Επτά γκολ ο Γιάννης Φουντούλης. 

Ντιναμό Τιφλίδας – Ολυμπιακός 9-21: Γκολ και θέαμα από την αρμάδα του Μιλάνοβιτς (highlights)

Στην πρώτη του Ευρωπαϊκή έξοδο για τη φετινή αγωνιστική περίοδο ο Ολυμπιακός ήταν εντυπωσιακός. Δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην Ντιναμό Τιφλίδας (9-21) που τον περασμένο Μάιο είχε κερδίσει τους Πειραιώτες στο φινάλε της φάσης των ομίλων του Champions League την περσινή σεζόν, όπου ο Ολυμπιακός δεν είχε βαθμολογικό κίνητρο.

Φέτος όμως οι παίκτες του Ιγκόρ Μιλάνοβιτς δεν είχαν…όρεξη για αστεία και μετά τη σπουδαία νίκη επί της Προ Ρέκο στην πρεμιέρα, πέρασαν εντυπωσιακά από την Τιφλίδα απέναντι στην Ντιναμό που στην πρεμιέρα είχε ηττηθεί στην έδρα της από την Μπαρτσελονέτα με 14-8.

Ο Ολυμπιακός είχε…καυτό τον Γιάννη Φουντούλη από την πρώτη περίοδο. Έπαιξε πολύ καλή άμυνα, κολύμπησε, έβγαλε κόντρες και είχε εξαιρετική κυκλοφορίας της μπάλας. Έτσι ήταν μπροστά με 6-2 από την πρώτη περίοδο με τον Φουντούλη να έχει τρία γκολ, δύο ασίστ και την ομάδα του Ιγκόρ Μιλάνοβιτς 1/1 στον παραπάνω και 1/1 στον λιγότερο.

Με γκολ των Φουντούλη (2), Μπούσλιε ξεκίνησε και το δεύτερο οκτάλεπτο (2-9), με τη διαφορά να είναι στο +7 (2-9, 5.24 πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου). Αμυντικά ο Ολυμπιακός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, με την Ντιναμό να μην έχει λύσεις ενώ στην επίθεση μετά το 2-9 υπήρξαν κάποιες βιαστικές επιλογές και για αυτό ο Ιγκόρ Μιλάνοβιτς κάλεσε και τάιμ άουτ. Ο Ολυμπιακός μπήκε με 1/1 στον παραπάνω σε αυτή την περίοδο αλλά έχασε τις επόμενες δύο. Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, ο Ακχβελαντιάνι μείωσε σε 3-9 και ο Βάμος με πετυχημένο παραπάνω έγραψε το 3-10. 3/5 στον παραπάνω στο ημίχρονο ο Ολυμπιακός, 0/2 η Ντιναμό Τιφλίδας.

Στο τρίτο οκτάλεπτο με τη διαφορά στο +7, ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει και πράγματα, όπως για παράδειγμα στην άμυνα του. Πρέσαρε ψηλά και εν συνεχεία γυρνούσε σε ζώνη ενώ στην επίθεση συνέχισε να παίζει γρήγορα και σωστά, βγάζοντας ωραίες φάσεις και συνεργασίες.

Είναι χαρακτηριστικό πως με δυο κόντρες του Αλέξανδρου Παπαναστασίου η διαφορά πήγε και στο + 10 (4-14, 5.05 πριν από το τέλος της περιόδου). Η Ντιναμό εκμεταλλεύτηκε σε εκείνο το σημείο τη χαλάρωση των «ερυθρόλευκων» στην άμυνα και τα λάθη στην επίθεση. έτσι με ένα 2-0, έκλεισε κάπως τη διαφορά (6-14), με τον Παπαναστασίου και πάλι στην κόντρα να κάνει το 6-15 και τον Γκίλλα με τον ίδιο τρόπο (κόντρα) να ανεβάζει και πάλι τη διαφορά στο +10 για τον Ολυμπιακό (6-16). Ο Φουντούλης με το έβδομο τέρμα του στο ματς πήγε για πρώτη φορά τη διαφορά στο +11 για τους Πειραιώτες (6-17, 50 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος της περιόδου) ενώ ο Γενηδουνιάς πριν τελειώσει το οκτάλεπτο με πέναλτι (το κέρδισε ο Παπαναστασίου φεύγοντας στην κόντρα μετά το κλέψιμο σε άμυνα με παίκτη λιγότερο) πέτυχε το 6-18.

Στην τελευταία περίοδο, η Ντιναμό προσπάθησε κάπως να μαζέψει τη διαφορά αλλά ο Ολυμπιακός δεν άφησε πολλά περιθώρια, με τον Ζερδεβά να έρχεται από τον πάγκο και παίρνει επίσης χρόνο συμμετοχής.

Τα οκτάλεπτα: 2-6, 1-4, 3-8, 3-3.

Ντιναμό Τιφλίδας (Ντέγιαν Στανόγιεβιτς): Γκιάπιας, Κιριακίντι, Ακχβελαντιάνι 2, Ντζιχτσιαρένκα, Τσεσελασβίλι, Βλάχοβιτς, Γιακχάια 2, Σάριτς 1, Ιμναϊσβίλι, Μαγκρακβελίντζε 2, Μαλισάου, Πιέσιβατς 2, Ραζμάντζε.

Ολυμπιακός (Ιγκόρ Μιλάνοβιτς): Μπίγιατς, Γκίλλας 1, Βάμος 2, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης 7, Γούβης 1, Δερβίσης, Μπούσλιε 2, Μουρίκης 2, Φιλίποβιτς, Κολόμβος, Παπαναστασίου 4, Ζερδεβάς.