Γιαντράν Σπλιτ – Ολυμπιακός 8-13: «Τρένο» ο Θρύλος, πέρασε και από την Κροατία (highlights)

Ο Ολυμπιακός για την 3η αγωνιστική του Α’ Ομίλου του Champions League στο πόλο ανδρών κέρδισε 13-8 στο Σπλιτ τη Γιαντράν και έκανε το τρία στα τρία. 

Γιαντράν Σπλιτ – Ολυμπιακός 8-13: «Τρένο» ο Θρύλος, πέρασε και από την Κροατία (highlights)

«Τρένο» ο Ολυμπιακός του Ιγκόρ Μιλάνοβιτς και στην Ευρώπη. Επικράτησε 13-8 στο Σπλιτ της Γιαντράν με για την 3η αγωνιστική του Α’ ομίλου και έκανε το τρία στα τρία στη φάση των ομίλων του Champions League.

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο οκτάλεπτο έπαιξε πολύ καλή άμυνα και δεν επέτρεψε στη Γιαντράν να βγάλει κόντρες και βρήκε ένα τέρμα στον παραπάνω. Οι «ερυθρόλευκοι» στην επίθεση είχαν δύο γκολ, προηγήθηκαν 2-0 (Βάμος, Φουντούλης) αλλά θα μπορούσαν να είχαν και ακόμη μεγαλύτερη διαφορά αν είχαν πιο καθαρό μυαλό στην τελική πάσα ή στην τελική προσπάθεια.

Στη δεύτερη περίοδο, ο Φουντούλης στο ξεκίνημα έκανε το 3-1 για τον Ολυμπιακό αλλά η Γιαντράν Σπλιτ, με ένα 2-0 ισοφάρισε, σε ένα διάστημα όπου οι Πειραιώτες δεν είχαν σωστές αποστάσεις, η μπάλα κολλούσε και γενικότερα η ομάδα έβγαλε έναν εκνευρισμό χωρίς λόγο.

Μετά το 3-3, οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν με μυαλό για 2-3 λεπτά. Κυκλοφόρησαν σωστά την μπάλα, πήραν αποβολές και ο Φιλίποβιτς με δύο σερί τέρματα στον παίκτη παραπάνω έγραψε το 5-3 για την ομάδα του Πειραιά που ήταν μπροστά στο ημίχρονο παίζοντας υπέροχα στον παίκτη παραπάνω, αμυντικά στέκονταν καλά αλλά δεν μπορούσαν να βγάλουν κόντρα μπάλες, με τους Κροάτες να έχουν στο μυαλό τους τις καλές επιστροφές και για αυτό αρκετές φορές δεν επιχειρούσαν ούτε σουτ στη δική τους επίθεση.

Η Γιαντράν Σπλιτ σκληρό καρύδι, είναι μια ομάδα που δεν τα παρατάει ποτέ και το ίδιο είχε κάνει και κόντρα στην Προ Ρέκο την προηγούμενη αγωνιστική. Οι Κροάτες τρεις φορές μείωσαν στο γκολ (4-5, 5-6, 6-7) αλλά ο Ολυμπιακός απάντησε ισάριθμες (4-6, 5-7, 6-8) και κράτησε αυτή τη διαφορά των δύο τερμάτων και δεν επέτρεψε στην ομάδα του Σπλιτ να φέρει το παιχνίδι στα ίσα.

Στην τελευταία περίοδο, η Γιαντράν απάντησε άμεσα στο τέρμα του Βάμος (6-9) και μείωσε σε 9-7 αλλά ακολούθησαν τα γκολ των Παπαναστασίου, Δερβίση που πήγαν για πρώτη φορά τη διαφορά στο +4 (7-11). Ο Κάγκαλι μείωσε ξανά στον παίκτη παραπάνω αλλά ο Γενηδουνιάς με μια…φωτοβολίδα 1.06 πριν από το τέλος έγραψε το 8-12 ενώ ο ίδιος έχασε πέναλτι στη συνέχεια αλλά ο Φίλιπ Φιλίποβιτς διαμόρφωσε το τελικό 13-8 για τον Ολυμπιακό μέσα στο Σπλιτ με αντίπαλο τη Γιαντράν.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 2-3, 3-3, 2-5.

Γιαντράν Σπλιτ: Μάρτσελιτς, Μπούριτς 2, Στόγιανατς, Κάγκαλι 3, Μπούτιτς, Τομάσοβιτς, Μπούκιτς, Ζόβιτς, Ντέλιτς 1, Ντόμπουντ 1, Σέτκα, Ντούζεβιτς 1, Άνιτς.

Ολυμπιακός: Μπίγιατς, Γκίλλας, Βάμος 2, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης 2, Γούβης, Δερβίσης 1, Μπούσλιε 1, Μουρίκης, Φιλίποβιτς 3, Κολόμβος, Παπαναστασίου 2, Ζερδεβάς.