Ολυμπιακός: Ψηλά το κεφάλι

Ο φετινός αποκλεισμός από το final 8 του LEN Champions League δεν μπορεί να ξεγράψει τις επιτυχίες που έχει σημειώσει η ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια. 

Ολυμπιακός: Ψηλά το κεφάλι

Αδιαμφισβήτητα η ομάδα πόλο ανδρών του Ολυμπιακού αποτελεί ένα από τα τμήματα του «ερυθρόλευκου» Ερασιτέχνη, που γεμίζει με χαρά τους φίλους του συλλόγου. Πρωτάθλημα, Κύπελλο, ευρωπαϊκές διακρίσεις αποτελούν πλέον αγαπημένη συνήθεια για την ομάδα του Πειραιά, η οποία είναι πιστή κάθε χρόνο στο ραντεβού της. Στη σκιά του κορονοϊού ο Θοδωρής Βλάχος και οι παίκτες του κατάφεραν να στεφθούν νταμπλούχοι Ελλάδας για 19η φορά στην ιστορία του τμήματος και παράλληλα να κλείσουν μία θέση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, παρέα με τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Κάτω από δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας αλλά και των δεδομένων προβλημάτων με το κολυμβητήριο, ο Ολυμπιακός κατόρθωσε να συνεχίσει αυτό για το οποίο οι φίλοι της ομάδας τον αποθεώνουν. Να διατηρήσει τα εγχώρια σκήπτρα του και να ετοιμαστεί για ένα… όνειρο τρελό στην Ευρώπη. Στην προημιτελική φάση του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ οι πρωταθλητές κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, την Μπαρτσελονέτα. Το νωθρό ξεκίνημα των Πειραιωτών έδωσε την ευκαιρία στους αντιπάλους να το εκμεταλλευτούν και με μία διαφορά έξι γκολ να καθαρίσουν ουσιαστικά τη νίκη και παράλληλα την πρόκριση.

Από την άλλη, οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν μακριά από τον καλό τους εαυτό, γνωρίζοντας μία μεγάλη ήττα βάσει του σκορ (22-9). Το τέλος άφησε πικρία στην ομάδα, αφού δεν μπόρεσε να δείξει την πραγματική αξία της. Μία αξία που δεν πρέπει να πέσει καθόλου στα μάτια των φιλάθλων, καθώς αυτοί οι παίκτες έχουν σηκώσει ψηλά τη σημαία του Ολυμπιακού αλλά και της Ελλάδας. Μην ξεχνάμε πως αρκετά μέλη της Εθνικής προέρχονται από τους πρωταθλητές και μάλιστα τη βοήθησαν να προκριθεί στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ωστόσο η εμφάνιση απέναντι στην Μπαρτσελονέτα αφήνει ένα αίσθημα αδικίας, κυρίως για την προσπάθεια της ομάδας του Πειραιά να βρεθεί από την αρχή της σεζόν στην τελική οκτάδα του Βελιγραδίου. Κανείς δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο με την επιτυχία και αυτό πρέπει να το κατανοήσουμε για τα καλά. Μία κακή ήττα δεν μπορεί να διαγράψει τις μεγάλες επιτυχίες του Βλάχου και των παικτών του σε Ελλάδα και Ευρώπη, αντιθέτως αποδεικνύει πόσο ψηλά έχουν θέσει τον πήχη οι «ερυθρόλευκοι» κάθε σεζόν.

Η φετινή χρονιά μπορεί να αποτελέσει οδηγό για την επόμενη, η οποία θα βρει ακόμα πιο δυνατό τον Ολυμπιακό χάρη στην απόκτηση σπουδαίων ονομάτων της υδατοσφαίρισης όπως οι Φιλίποβιτς, Ράντοβιτς και Μπούσλιε. Οι μεταγραφές των τριών παικτών δείχνουν την πρόθεση του Ερασιτέχνη να δυναμώσει κι άλλο τους πρωταθλητές, έτσι ώστε να βρεθούν και πάλι στο Βελιγράδι, εκεί όπου τα πράγματα θα είναι διαφορετικά σε σχέση με φέτος, αφού θα υπάρχουν και φίλαθλοι στις κερκίδες. Φυσικά στόχος παραμένει και η κατάκτηση ενός ακόμα νταμπλ.

Μέχρι τότε οι Πειραιώτες θα έχουν την ευκαιρία να προετοιμαστούν κατάλληλα και να φορέσουν το ερυθρόλευκο σκουφάκι, δηλώνοντας έτοιμοι να δώσουν το «παρών» σε ένα ακόμα ραντεβού. Αυτό της διατήρησης των εγχώριων τίτλων και της ευρωπαϊκής διάκρισης κόντρα σε ομάδες υψηλού επιπέδου. Άλλωστε αυτή η ομάδα είναι γεννημένη για να αντιμετωπίζει δυσκολίες και να καταθέτει την ψυχή της σε κάθε αγώνα, είτε αυτό λέγεται παιχνίδι πρωταθλήματος είτε τελικός Τσάμπιονς Λιγκ.