Ελλάδα - Ρωσία 13-10: Προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες η Εθνική! (vids)

Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών πήρε τον ημι-ΤΕΛΙΚΟ με αντίπαλο τη Ρωσία (13-10) στο προολυμπιακό τουρνουά στο Ρότερνταμ και εξασφάλισε για ακόμη μια φορά (16η) την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες! Από το 1980 και μετά δεν έχει λείψε ΠΟΤΕ από το μεγάλο ραντεβού.  

Ελλάδα - Ρωσία 13-10: Προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες η Εθνική! (vids)

Το ξεκίνημα για την Εθνική ήταν εντυπωσιακό. Αμυντικά αλάνθαστη, ο Ζερδεβάς «κέρβερος» έβγαλε τα σουτ από την περιφέρεια και στην επίθεση καλές επιλογές με τον Βλαχόπουλο να σημειώνει τα δυο πρώτα τέρματα και τους Αργυρόπουλο, Γενηδουνιά να ανεβάζουν τη διαφορά στα τρία γκολ (4-1) στα πρώτα λεπτά.

Στο τελευταίο δίλεπτο όμως της πρώτης περιόδου, η Ρωσία έβγαλε δυο άμυνες, βρήκε ισάριθμα τέρματα και έκανε τον ημιτελικό ντέρμπι (4-3).

Η «γαλανόλευκη» είχε τον πρώτο λόγο, έλεγχε το ματς αλλά δεν μπορούσε να ξεφύγει με τη Ρωσία να μένει μέσα στο παιχνίδι (5-4, 5-5), με τον Γενηδουνιά τελικά στον πρώτο εύστοχο παραπάνω της δεύτερης περιόδου να διαμορφώνει το 6-5 στον παίκτη παραπάνω (2/5 είχε η Εθνική στο ημίχρονο και 2/2 η Ρωσία).

Στο τρίτο οκτάλεπτο, ο ρυθμός άνοιξε με την Εθνική του Θοδωρή Βλάχου βέβαια να μην μένει ποτέ πίσω, απαντώντας στα γκολ των Καρκόφ (6-6), Μερκούλοφ (7-7), με Φουντούλη (7-6), Βλαχόπουλο (8-7) με τον Πανασταστίου να χάνει και τον παραπάνω στη συνέχεια για το 9-7 όπως και πάλι οι Γενηδουνιάς, Παπαναστασίου στον παραπάνω, για να έρθει τελικά να δώσει τη λύση ο Αργυρόπουλος (9-7). Ο Ασάεφ και πάλι μείωσε στο γκολ (9-8) αλλά ο Καπότσης με «βολίδα» από την περιφέρεια έκανε το 10-9 ωστόσο ο Κισέλεφ με τυχερό τέρμα μείωσε εκ νέου στο γκολ (10-9, 32 δευτερόλεπτα για το τέλος της περιόδου) αλλά ο Παπαναστασίου με γκολ σε νεκρό χρόνο έγραψε το 11-9.

Με φοβερή άμυνα στον λιγότερο ξεκίνησε η περίοδος και γκολ στον παραπάνω από τον Βλαχόπουλο (12-9) για την Εθνική που είχε πάει το ματς εκεί που ήθελε, παίζοντας φοβερή άμυνα και πάλι στον λιγότερο, με τον Φουντούλη να...χτυπάει στην κόντρα για το 13-9 (5.50 για το τέλος). Ο Καρκόφ και πάλι από την περιφέρεια μείωσε σε 13-10 (4.33 για το φινάλε του ημιτελικού), σε ένα διάστημα όπου η Εθνική έπαιξε με τον χρόνο και κράτησε την τεράστια νίκη πρόκριση και την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες για ακόμη μία φορά (16η) και σερί από το 1980 και μετά.

Τα οκτάλεπτα: 4-3, 2-2, 5-4, 2-1.

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης, Καπότσης 1, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 2, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης, Βλαχόπουλος 5, Γαλανίδης.

Ρωσία (Σεργκέι Εφτιγκνέεφ): Κόστροφ, Σούτσοφ, Κισέλεφ 1, Ντερεβιάνκιν, Ασάεφ 1, Καρκόφ 5, Μερκούλοφ 2, Ναγκάεφ 1, Προνίν, Κολόντ, Λισούνοφ, Σεπέλεφ, Ιβάνοφ.