Μέγας Ολυμπιακός, ξανά στο final 8 του LEN Champions League!

Και μαθηματικά στο final 8 του LEN Champions League ο Ολυμπιακός του Θοδωρή Βλάχου. Πέμπτη σερί παρουσία στην τελική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης για τους «ερυθρόλευκους».

Μέγας Ολυμπιακός, ξανά στο final 8 του LEN Champions League!

Ο Ολυμπιακός για ακόμη μία σεζόν στις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη στο πόλο. Ο νταμπλούχος μετά τον βαθμό κόντρα στη Γιουγκ (11-11) τη Δευτέρα (19/4) και τη νίκη της Μαρσέιγ επί της Ορτίτζια είναι και μαθηματικά στο final 8 του LEN Champions League που θα διεξαχθεί στο Βελιγράδι.

Γιουγκ – Ολυμπιακός 11-11: Βαθμός χρυσάφι αλλά δεν έχει περάσει και μαθηματικά!

Πέμπτη σερί παρουσία του Ολυμπιακού σε τελική φάση Champions League αφού από το 2016 και μετά η κορυφαία ομάδα της Ελλάδας και μία από τις καλύτερες στην Ευρώπη, δεν λείπει ποτέ από την τελική φάση.

Το 2016 έπαιξε στον τελικό του final 6 στη Βουδαπέστη όπου και ηττήθηκε στα σημεία από τη Γιουγκ. Έναν χρόνο μετά με πάρα πολλά προβλήματα τραυματισμών ήταν στο final 6 της Βουδαπέστης όπου έχασε στον προημιτελικό από τη Γιουγκ.

Το 2018 στη Γένοβα (final 8) ο Ολυμπιακός του Θοδωρή Βλάχου σαρώνει τους πάντες και τα πάντα και κατακτά το Ευρωπαϊκό στον τελικό κόντρα στην «dream team» Προ Ρέκο και έναν χρόνο μετά (2019) κερδίζει και πάλι την πανίσχυρη Ιταλική ομάδα στον ημιτελικό του final 8 στο Ανόβερο (είχε κερδίσει στον προημιτελικό την άλλη Ιταλική ομάδα την Μπρέσια) και χάνει την κούπα στα πέναλτι από τη Φερεντσβάρος.

Πέρσι η σεζόν δεν τελείωσε και έτσι ο Ολυμπιακός δεν πήγε στο Ανόβερο αν και είχε εξασφαλίσει ουσιαστικά την παρουσία του στο final 8.

Έτσι φέτος θα έχουμε την πέμπτη διαδοχική παρουσία της ομάδας του Πειραιά σε τελική φάση LEN Champions League. Θα είναι βέβαια η όγδοη στην ιστορία της ομάδας αφού είχαν προηγηθεί το 2001 (ήττα στον τελικό του φάιναλ φορ ελέω διαιτητή Μαργκέτα από τη Γιουγκ), το 2002 (κατάκτηση του Ευρωπαϊκού μέσα στη Βουδαπέστη με αντίπαλο τη γηπεδούχο Χόνβεντ) και το 2007 (ήττα στον ημιτελικό του φάιναλ φορ από την Προ Ρέκο με το γκολ του Φελούγκο στο φινάλε της αναμέτρησης).

ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ

Α’ ΟΜΙΛΟΣ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ (19/4): Σπαντάου – Προ Ρέκο 7-10, Γιουγκ – Ολυμπιακός 11-11, Ορτίτζια – Μαρσέιγ 7-10.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ (20/4): Ορτίτζια – Γιουγκ (16.15), Μαρσέιγ – Σπαντάου (18.45), Προ Ρέκο – Ολυμπιακός (21.15).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (8 αγώνες): Προ Ρέκο 24, Γιουγκ 16, Ολυμπιακός 11, Μαρσέιγ 10, Σπαντάου 5, Ορτίτζια 3.