Μαρούπα (μέλος ΕΕΑ): «Εταιρία του Σαββίδη και ο Συγγελίδης ζήτησαν άδεια να πάρουν την Ξάνθη»

Τι άλλο ανέφερε για το θέμα των αθλητικών εγκαταστάσεων της ακριτικής ομάδας, αλλά και για το τι ακριβώς λέει ο αθλητικός νόμος.

Μαρούπα (μέλος ΕΕΑ): «Εταιρία του Σαββίδη και ο Συγγελίδης ζήτησαν άδεια να πάρουν την Ξάνθη»

Δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης "Metropolis" έκανε το μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, Ειρήνη Μαρούπα με αφορμή την υπόθεση "ΠΑΟΚ - Ξάνθη" και την καταγγελία του Ολυμπιακού.

Η κα Μαρούπα τόνισε μεταξύ άλλων ότι εταιρία συμφερόντων Σαββίδη και ο Συγγελίδης είχαν ζητήσει άδεια να αποκτήσουν την ΠΑΕ Ξάνθη, η ΕΕΑ είχε ανάψει το πράσινο φως τον περασμένο Μάρτιο, αλλά τελικά η αγοραπωλησία δεν υλοποιήθηκε. Αναφορικά με τις αθλητικές εγκαταστάσεις υποστήριξε πώς "υπήρχε μία ιδιαίτερη αναστάτωση που σηματοδοτεί ενδεχόμενη αλλαγή συμφερόντων" και στη συνέχεια είπε ότι δεν απαγορεύεται να ανήκουν σε άλλον και όχι στον ιδιοκτήτη μίας ΠΑΕ.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων τόνισε: "Την άκουσα την καταγγελία (σ.σ. του Ολυμπιακού) και θα σας πω. Επειδή αφορούσε προγενέστερο χρονικό διάστημα της συμμετοχής μου στην επιτροπή (σ.σ. την πιθανή εμπλοκή του Σαββίδη με την Ξάνθη), δεν ήξερα τα πραγματικά περιστατικά και είχα πει πως θα το διερευνήσω.

Πράγματι, την προηγούμενη εβδομάδα ερεύνησα αυτά τα πράγματα και έμαθα -θυμάστε πως εμένα με είχαν αποπέμψει από την επιτροπή και επανήλθα- Μάρτιο λοιπόν σε καιρό που δεν είχα επανέλθει, είχε ζητήσει άδεια εταιρία συμφερόντων Σαββίδη και ο Συγγελίδης, να πάρουν την Ξάνθη. Πράγματι είχε χορηγηθεί η άδεια από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία όμως έμαθα πως δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Δηλαδή ποτέ δεν πήραν την ομάδα. Έμεινε στον κ. Πανόπουλο.

Στη συνέχεια, αυτό που είχε να κάνει με την καταγγελία του Metropolis, εγώ είχα μάθει πως υπήρχε μια ιδιαίτερη αναστάτωση στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Ξάνθης, που σηματοδοτεί ενδεχόμενη αλλαγή συμφερόντων. Είπα στην επιτροπή πως πρέπει να το δούμε αυτό, να καλέσουμε τους ανθρώπους, να δούμε γιατί δεν υλοποιήθηκε η άδεια που χορήγησε η επιτροπή και να δούμε αν έχει γίνει κάτι άλλο που έχουμε εμείς από τις προσλαμβάνουσες που μόλις σας εξήγησα. Ήμασταν στη φάση να ερευνήσουμε την άδεια που είχε δοθεί, σήμερα όμως έσκασε το ζήτημα και εμείς έχουμε επόμενη συνεδρίαση στις 17 Δεκεμβρίου.

Αθλητικές εγκαταστάσεις δεν απαγορεύεται να είναι άλλου. Μπορεί να είναι δικές μου οι εγκαταστάσεις και να τις παραχωρώ με μίσθωμα ή χωρίς μίσθωμα, με κάποιους όρους δικούς μου, χωρίς όρους σε όποια ομάδα θέλω. Αυτό που είναι σημαντικό στην όλη υπόθεση είναι αν υπάρχει κάποιο παρένθετο πρόσωπο, αν δηλαδή άλλος παριστάνει πως είναι ιδιοκτήτης της ομάδας και άλλος στην πραγματικότητα είναι ιδιοκτήτης. Αυτό αποδεικνύεται από τα πραγματικά περιστατικά και τους εμπλεκόμενους.

Επειδή δεν έχω διαβάσει εφημερίδες, έμαθα από δημοσιογράφους πως υπάρχει αυτό το ζήτημα και κυρίως δεν έχω διαβάσει, ούτε την καταγγελία του Ολυμπιακού θα μου επιτρέψετε να μην έχω καμία άποψη για το θέμα και να μην πω κάτι παραπάνω. Όμως, ο αθλητικός νόμος σίγουρα ενδιαφέρεται αν κάποιος ασκεί ο ίδιος τη διαχείριση της ομάδας που έχει ή κάποιος άλλος για λογαριασμό του. Επίσης υπάρχουν και κάποιες δεσμεύσεις από τον αθλητικό νόμο δεν μπορεί εγώ και ο αδελφός μου να έχουμε δύο ΠΑΕ, γιατί προφανώς υποβόσκει εκεί το πρόβλημα της συνεννόησης μεταξύ μας για επ' ωφελεία των ομάδων μας.​

«Σε εταιρεία συμφερόντων του Σαββίδη ανήκουν οι εγκαταστάσεις της Ξάνθης»

Στην ΕΕΑ ο Ολυμπιακός για το θέμα Ξάνθης - ΠΑΟΚ

Πρώην μέλος του Δ.Σ. του ΠΑΟΚ ίδρυσε την RFA, στην οποία ανήκουν οι εγκαταστάσεις της Ξάνθης

Λ. Σουλούκου: «Έγινε η καταγγελία για την ακεραιότητα του φετινού και του περσινού πρωταθλήματος!»

Από υποβιβασμό μέχρι αποβολή προβλέπει ο Νόμος σε περίπτωση πολυϊδιοκτησίας

Γαβαλάς: Τα δέκα εκατομμύρια του ανιψιού Σαββίδη και το σαββατιάτικο ΠΑΟΚ - Ξάνθη

Επιστολή - χείμαρρος του Κούγια, με αφορμή τις αποκαλύψεις για τη σχέση Ξάνθης - ΠΑΟΚ

Ξάνθη: «Ξέρετε μήπως αν η “ΣΟΥΖΑΝΑ” έβαλε παντελόνια και βγήκε μπροστά;»

Η απάντηση του ΠΑΟΚ για τη σχέση Σαββίδη - Ξάνθης

Και η Super League ζητά φως στις καταγγελίες για τα περί συνιδιοκτησίας ΠΑΟΚ-Ξάνθης

Την αναβολή του ΠΑΟΚ - Ξάνθη ζήτησε από τον Αυγενάκη η ΠΑΕ Ολυμπιακός!

Η απάντηση του ΠΑΟΚ στο αίτημα του Ολυμπιακού για την αναβολή του αγώνα με την Ξάνθη

ΕΕΑ: Διερευνάται ήδη η καταγγελία του Ολυμπιακού

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας