Γαβαλάς: Τα δέκα εκατομμύρια του ανιψιού Σαββίδη και το σαββατιάτικο ΠΑΟΚ - Ξάνθη

Ο Νίκος Γαβαλάς αναφέρθηκε στο σκάνδαλο που προέκυψε: «Ο Ιβάν Σαββίδης είναι ιδιοκτήτης τόσο του ΠΑΟΚ, όσο και της Ξάνθης», τόνισε ο εκπρόσωπος της ΠΑΕ Ολυμπιακός. 

Γαβαλάς: Τα δέκα εκατομμύρια του ανιψιού Σαββίδη και το σαββατιάτικο ΠΑΟΚ - Ξάνθη

Στον ραδιοφωνικό σταθμό SPORT24 Radio 103,3 μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Γαβαλάς, αναφέρθηκε στο μεγάλο σκάνδαλο που προέκυψε στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπάρχει σχέση μεταξύ ΠΑΟΚ και Ξάνθης και οι "ερυθρόλευκοι" απορούν για το πως θα διεξαχθεί η ερχόμενη αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων.

«Σε εταιρεία συμφερόντων του Σαββίδη ανήκουν οι εγκαταστάσεις της Ξάνθης»

Ο Νίκος Γαβαλάς σχολίασε τα εξής για το επίμαχο θέμα: «Η δύναμη του Τύπου είναι πολύ μεγάλη και το αναφέρω μετά την αποκαλυπτική έρευνα του ΟΝΕ Channel. Έπαιξε ένα βίντεο με πολύ σημαντικά στοιχεία και ο τίτλος που συνοδεύει το βίντεο και κάνει λόγο για το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, το 2018 ο ανιψιός του Ιβάν Σαββίδη από το Κιλκίς ονόματι Ιωάννης Καλπαζίδης, γιος της αδελφής του Ιβάν Σαββίδη, Σοφίας, αγόρασε τις εγκαταστάσεις της Ξάνθης μέσω της κυπριακής εταιρείας RfA. Η συγκεκριμένη εταιρεία αγόρασε την εταιρεία Vialand η οποία άνηκε στους Πανόπουλο και Συγγελίδη. Η Vialand είναι ιδιοκτήτρια εταιρεία των εγκαταστάσεων της Ξάνθης. Και μάλιστα λίγο πριν την εξαγορά, δέκα εκατομμύρια ευρώ μπήκαν σε μετρητά στην κυπριακή εταιρεία RFA από τον ίδιο τον ανιψιό του Σαββίδη και φυσικά τα ερωτήματα που γεννιούνται. Ουσιαστικά με τα στοιχεία που φέρνει στη δημοσιότητα το ONE Channel αποδεικνύεται ότι ο Ιβάν Σαββίδης είναι ιδιοκτήτης τόσο του ΠΑΟΚ, όσο και της Ξάνθης. Άμεσα οι αρχές θα πρέπει να συλλέξουν τα στοιχεία αυτά και να κινηθούν όπως πρέπει σε τέτοιες περιπτώσεις.

Η απάντηση του ΠΑΟΚ για τη σχέση Σαββίδη - Ξάνθης

Να θυμίσω ότι το καλοκαίρι η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ θα πήγαινε προς έγκριση διάταξη που θα επέτρεπε σε μεγαλομέτοχο ΠΑΕ να κατέχει μέχρι 5% ποσοστό σε άλλη ΠΑΕ. Η διάταξη αυτή θα άνοιγε τον δρόμο της πολυιδιοκτησίας που αντίκειται στις διατάξεις τις ΦΙΦΑ και στους νόμους του ελληνικού κράτους. Το θυμίζω γιατί είναι κάτι που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις. Τότε είχε επικοινωνήσει ο Υφυπουργός Αθλητισμού ο κύριος Αυγενάκης με τον πρόεδρο της ΕΠΟ τον κύριο Γραμμένο και του είχε ζητήσει σε έντονο ύφος τότε εξηγήσεις. Τελικά εκείνη η διάταξη δεν πέρασε διότι σε περίπτωση πολυιδιοκτησίας αν αποδειχθεί ότι ένα φυσικό πρόσωπο έχει την κατοχή του μετοχές σε δύο ΠΑΕ τότε αυτές οι δύο ομάδες υποβιβάζονται με βάση την κείμενη νομοθεσία».

Για την εξαγορά από τον Καλπαζίδη: «Υπάρχει ένα ποσό δέκα εκατομμυρίων που θα πρέπει να ελέγξουν οι φορολογικές αρχές. Οφείλουν να μην μπερδέψουν τον κόσμο. Είναι κατανοητό τι ακριβώς αποκαλύπτει το συγκεκριμένο τηλεοπτικό δίκτυο. Υπάρχουν όλα τα στοιχεία στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ. Είναι πάρα πολύ σοβαρό το θέμα. Θυμίζω ότι το Σάββατο πρόκειται να διεξαχθεί ο αγώνας του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη. Δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο μπορεί να διεξαχθεί ο αγώνας μετά τα στοιχεία αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Από υποβιβασμό μέχρι αποβολή προβλέπει ο Νόμος σε περίπτωση πολυϊδιοκτησίας

Το λέμε ευθέως. Υπό αυτές τις συνθήκες πως μπορεί να διεξαχθεί ο αγώνας το Σάββατο; Να θυμίσω ότι το 2015 είχε καταθέσει προσφυγή στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ο Εργοτέλης και είχε ζητήσει να υποβιβαστεί η Κέρκυρα, όπως και έγινε, λόγω της ύπαρξης παρένθετου προσώπου στη μετοχική της σύνθεση. Ο νόμος ήταν ο ίδιος. Το καλοκαίρι επιχείρησε η ΕΠΟ να αλλάξει τη διάταξη που αφορά την πολυιδιοκτησία. Δεν ξέρω κατά πόσο ήταν τυχαίο αυτό τότε.

Όλα αυτά τα ζητήματα τα βάζουμε στο τραπέζι, είναι τροφή για σκέψη και επαναλαμβάνω πρέπει άμεσα να κινηθούν οι αρμόδιες αρχές διότι τα στοιχεία που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το ONE Channel είναι αποκαλυπτικά και πολύ σοβαρά».