Στην ΕΕΑ ο Ολυμπιακός για το θέμα Ξάνθης - ΠΑΟΚ

Ο Ολυμπιακός κατήγγειλε στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, όσα αποκάλυψε το ONE TV για τις "υπόγειες" σχέσεις του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη.

Στην ΕΕΑ ο Ολυμπιακός για το θέμα Ξάνθης - ΠΑΟΚ

Οι ερυθρόλευκοι ζήτησαν να διερευνηθούν σε βάθος τα στοιχεία του ρεπορτάζ του καναλιού τού Βαγγέλη Μαρινάκη και αν αποδειχθεί συνιδιοκτησία στο μετοχολόγιο των δύο ομάδων, να επιβληθούν οι κυρώσεις που προβλέπονται από τις διατάξεις του νόμου.

Κατά την αποχώρησή της από την ΕΕΑ, η Γενική Διευθύντρια της "ερυθρόλευκης" ΠΑΕ, Λίνα Σουλούκου υποστήριξε μεταξύ άλλων πως "η καταγγελία γίνεται προκειμένου να διασφαλιστεί η ακεραιότητα του φετινού, αλλά και του περσινού πρωταθλήματος".

Οταν γίνει η καταγγελία, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού θα καλέσει σε ακρόαση τις εμπλεκόμενες ΠΑΕ και εν συνεχεία θα βγάλει το πόρισμα, το οποίο θα το στείλει στην ΕΠΟ.

Εν συνεχεία, θα επιληφθεί η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία θα καλέσει σε απολογία τις ΠΑΕ.

Αν αποδειχθεί πολυϊδιοκτησία, τότε οι ποινές που προβλέπονται από τις διατάξεις είναι από υποβιβασμός έως αποβολή από τις επαγγελματικές κατηγορίες.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού μπορεί να παρέμβει και αυτοβούλως, ώστε να διαπιστώσει αν υπάρχουν παραβάσεις στα μετοχολόγια των δύο ΠΑΕ και πώς προέκυψε η εξαγορά των εγκαταστάσεων της μίας ΠΑΕ από εταιρία συμφερόντων ιδιοκτήτη άλλης ΠΑΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξάνθη: «Ξέρετε μήπως αν η “ΣΟΥΖΑΝΑ” έβαλε παντελόνια και βγήκε μπροστά;»

Η απάντησή της Ξάνθης στις καταγγελίες για τη σχέση με τον Σαββίδη

Επιστολή - χείμαρρος του Κούγια, με αφορμή τις αποκαλύψεις για τη σχέση Ξάνθης - ΠΑΟΚ

Γαβαλάς: Τα δέκα εκατομμύρια του ανιψιού Σαββίδη και το σαββατιάτικο ΠΑΟΚ - Ξάνθη

Η απάντηση του ΠΑΟΚ για τη σχέση Σαββίδη - Ξάνθης

Από υποβιβασμό μέχρι αποβολή προβλέπει ο Νόμος σε περίπτωση πολυϊδιοκτησίας

«Σε εταιρεία συμφερόντων του Σαββίδη ανήκουν οι εγκαταστάσεις της Ξάνθης»