Ολυμπιακός - Λαμία 0-1: Η νύχτα της μεγάλης ντροπής...

Ο Ολυμπιακός γνώρισε πικρό αποκλεισμό από τη Λαμία αφού ηττήθηκε με σκορ 0-1 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» σε ένα παιχνίδι που δεν του πήγε τίποτα καλά. 

Ολυμπιακός - Λαμία 0-1: Η νύχτα της μεγάλης ντροπής...

Η ήττα μπορεί να είναι και αυτή μέρος του αθλητισμού ωστόσο ο Ολυμπιακός το βράδυ της Πέμπτης 28/2 βίωσε την σκληρή της πλευρά, αφού οι ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς έμειναν εκτός του στόχου της κατάκτησης του κυπέλλου Ελλάδος, σε ένα βράδυ που δεν του πήγε τίποτα.

Ήταν πράγματι το κάζο της χρονιάς αυτό που έπαθε ο Ολυμπιακός στο Φάληρο. Στη μοναδική φορά που οι παίκτες του Μάκη Χάβου πάτησαν την περιοχή του Λοντίγκιν κατάφεραν να σκοράρουν και να... σοκάρουν όσους βρέθηκαν στο γήπεδο.

Σε μια χρονιά που το πρωτάθλημα φαίνεται να καταλήγει στον ΠΑΟΚ, το κύπελλο ήταν ο δεύτερος στόχος της ομάδας του Πειραιά, η οποία όμως δεν στάθηκε στο... ύψος της και είδε τη Λαμία να παίρνει αυτή το εισιτήριο για τα ημιτελικά του θεσμού. Μια Λαμία που στάθηκε τυχερή και είδε τον Κομίνη να κλείνει τα μάτια σε πέναλτι του Πλιάτσικα.

Είναι από τις ήττες που προκαλούν αναταράξεις σε μια ομάδα. Με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή ο κόσμος αποδοκίμασε, μη μπορώντας να πιστέψει ότι ο Ολυμπιακός έμεινε εκτός κυπέλλου από μια ομάδα που έκανε μόλις μια τελική ευκαιρία στο φαληρικό γήπεδο.

Αργότερα μάλιστα αντιπροσωπεία της Θύρας 7 βρέθηκε στα αποδυτήρια προκειμένου να εκφράσει τη δυσαρέσκεια των οπαδών στον προπονητή και τους ποδοσφαιριστές, ενώ και ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, Βαγγέλης Μαρινάκης, έστειλε το δικό του μήνυμα για τον ντροπιαστικό αποκλεισμό των Πειραιωτών.

Την ίδια ώρα, κύκλοι της ΠΑΕ σχολίαζαν τα αυτονόητα: Ότι «για τον Ολυμπιακό δεν υπάρχει στόχος που να λέγεται "δεύτερη θέση"».

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται ξανά σε ένα κρίσιμο σημείο. Δίνει δικαιώματα σε τρίτους να μιλάνε για εκείνον, την ώρα που αποδεδειγμένα παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Όμως, τι να τις κάνεις τις φάσεις αν δεν βάζεις την μπάλα στο πλεκτό.

Ο Φεβρουάριος γενικά ήταν ένας μήνας που «στράβωσε» για τον Ολυμπιακό ο οποίος δεν κατάφερε να διαχειριστεί σωστά τα ματς που έδωσε.

Με αυτά και μ' αυτά, το συμπέρασμα μετά από την ήττα του Ολυμπιακού είναι ένα και μοναδικό: Δεν υπάρχουν δικαιολογίες...