Ολυμπιακός-Λαμία 0-1: Το κάζο της χρονιάς, χάθηκε και το Kύπελλο

Ο Ολυμπιακός έχασε στο Καραϊσκάκη 1-0 από τη Λαμία και σε συνδυασμό με το 3-3 του πρώτου αγώνα αποκλείσθηκε από το Κύπελλο. Αστόχησε σε πέναλτι ο Φορτούνης στο 85

Ολυμπιακός-Λαμία 0-1: Το κάζο της χρονιάς, χάθηκε και το Kύπελλο

Η Λαμία απέκλεισε μετά τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, με τεράστια νίκη πρόκριση στο Καραϊσκάκη με 1-0, βάζοντας γκολ στη μοναδική φάση που δημιούργησε στο ματς! Την ώρα που ο Ολυμπιακός έκανε 28 τελικές αλλά έπεσε πάνω στον Σαράνοφ που εκτός των άλλων έπιασε και πέναλτι του Φορτούνη στο 86΄. 'Οπως και στην τρομερή αστοχία των παικτών του που δεν μπορούσαν με τίποτα να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν, ειδικά μετά το γκολ που δέχτηκαν.

Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε πάλι να κρατήσει το μηδέν και το πλήρωσε ακριβά μένοντας έξω και από τον τελευταίο στόχο του στη σεζόν. Και αυτή τη φορά δεν μπόρεσε να σκοράρει, καθώς ο Μαρτίνς είτε υποτίμησε την Λαμία είτε εμπιστεύτηκε υπερβολικά κάποιους παίκτες του. Και ενώ είχε πολλές απουσίες λόγω τραυματισμών, κράτησε και Φορτούνη, Ποντένσε, Χασάν στον πάγκο, βάζοντάς τους στο τελευταίο ημίωρο. Έχει μεγάλες ευθύνες και ο προπονητής, όπως φυσικά και οι παίκτες που στο πρώτο ημίχρονο δεν μπόρεσαν να σκοράρουν όταν το πράγμα ήταν πιο άνετο και στο δεύτερο ό,τι κι αν έκαναν δεν ήταν δυνατό να βρουν δίχτυα.

Ο Σαράνοφ έπιασε το πέναλτι, ο Κομίνης δεν είχε δώσει νωρίτερα ένα άλλο πεντακάθαρο σε χέρι του Πλιάτσικα, αλλά ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να μείνει στη διαιτησία έπειτα από μια τέτοια δική του απελπιστική αστοχία στην επίθεση και τραγική αδυναμία στην άμυνα να μην μπορεί να κρατήσει ούτε ένα παιχνίδι εδώ και πολύ καιρό χωρίς να δεχτεί γκολ. Ο Ολυμπιακός την πάτησε από την πέρα βρέχει εμφάνισή του στο 3-3 του πρώτου αγώνα και στο δεύτερο ματς επειδή πίστεψε ότι είχε ήδη την πρόκριση, αρχίζοντας να παίζει λυσσασμένα μόνο όταν δέχτηκε το γκολ. Αλλά δεν έφτανε…Είχε διάθεση, όχι γκολ.

Ο Πέδρο Μαρτίς έκανε αλλαγές, ως αναμενόταν, αφήνοντας στον πάγκο και τους Φορτούνη, Ποντένσε, Χασάν πέραν των προβλημάτων με τους τραυματίες. Στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου μέρους ο Ολυμπιακός έπαιξε με φορ τον Σολδάνο και εξτρέμ τον Γκερέρο δεξιά και τον Μασούρα αριστερά, αλλά προς το τέλος ο Ισπανός ήρθε πιο κοντά στον Σολδάνο, με τον Νάτχο να πηγαίνει κάπως πιο πλάγια για το 4-4-2. Ο Ολυμπιακός είχε μεγάλη όρεξη και κινητικότητα, πίεσε κατά διαστήματα πολύ την Λαμία, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει στο γκολ. Ο Σαράνοφ ήταν σε καλή θέση στις περισσότερες φάσεις, ενώ σε κάποιες άλλες τα τελειώματα ή η μπαλιές δεν ήταν όπως έπρεπε.Σε αυτό το διάστημα οι Πειραιώτες είχαν 12-0 τελικές (οι 7 στην εστία) και 73% κατοχή μπάλας. Ωστόσο δεν μπόρεσαν να βρουν το γκολ παρότι όλοι σχεδόν επιχείρησαν να το πετύχουν. Ο Μασούρας, ο Γκερέρο και ο Νάτχο τις περισσότερες φορές, αλλά και ο Σολδάνο, με τον Μπουχαλάκη και τον Τσιμίκα. Αμυντικά ο Ολυμπιακός ήταν πολύ προσεκτικός και δεν απειλήθηκε ούτε μία φορά ο Λοντίγκιν, καθώς η ανασταλτική λειτουργία ήταν εξαιρετική για τους γηπεδούχους, αλλά μια φορά στον Ολυμπιακό είναι αρκετή για να τρέχει και να μη φτάνει.

Απίστευτο σοκ. Και όπως συμβαίνει συνήθως στα ματς του Ολυμπιακού το τελευταίο διάστημα, οι ερυθρόλευκοι δέχονται γκολ στην πρώτη τελική του αντίπαλου! Εκεί όπου δεν μπόρεσαν Τσιμίκας και Μπουχαλάκης να κόψουν τη σέντρα του Σκόνδρα, ενώ στο κέντρο της άμυνας Κούτρης, Σισέ και Μιράντα ήταν εκεί που δεν έπρεπε. Ο Επστάιν γύρισε στον Τομάς και ο Ισπανός εύκολα «πάγωσε» το γήπεδο κάνοντας το 0-1.Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να απαντήσει άμεσα με το σουτ του Νάτχο στο 54΄αλλά ο Σαράνοφ απέκρουσε ξανά. Και άμεσα ο Μαρτίνς έριξε στο ματς Φορτούνη και Ποντένσε καθώς η κατάσταση άρχισε να γίνεται πολύ επικίνδυνη. Ο Ολυμπιακός άρχισε να απειλεί σε κάθε φάση. Στο 63΄δεν πήρε πεντακάθαρο πέναλτι σε σουτ του Φορτούνη στο χέρι του Πλιάτσικα. Στο 64΄από ωραία ενέργεια του Μασούρα, ο Ποντένσε μόνος του πήρε την κεφαλιά αλλά πάνω στον Σαράνοφ. Στο 65΄ο Τσιμίκας κόπηκε με ανύπαρκτο οφσάιντ, στο 68΄ο Χασάν έπαισε την κεφαλιά αλλά αστόχησε, στο 69΄τη σέντρα του Φορτούνη δεν πρόλαβε στο κενό τέρμα ο Μασούρας και στο 70΄ο Σαράνοφ έδιωξε με το πόδι το γυριστό του Γκιγιέρμε! Στο 73΄κάθετη του Νάτχο για τον Φορτούνη που μπερδεύτηκε μπροστά από τον Σαράνοφ. Αλλά ο Φορτούνης έκανε εκπληκτικό μπάσιμο στο 77’, γύρισε στον Χασάν κι αυτός από σούπερ ευνοϊκή θέση αστόχησε. Στο 81΄τρομερή διπλή ευκαιρία από Σισέ και Μασούρα μετά το γέμισμα του Φορτούνη. Και στη συνέχεια νέα μεγάλη ευκαιρία ο Ποντένσε! Στο 83΄ο Σαράνοφ έδιωξε και πάλι το δυνατό σουτ του Φορτούνη και στο 86΄τον νίκησε από το πέναλτι! Το κέρδισε ο Ποντένσε σε ανατροπή από τον Ασίγκμπα, με τον Φορτούνη να σουτάρει και τον Σαράνοφ να αποκρούει στη δεξιά γωνία του.

Στα τελευταία λεπτά ο Ολυμπιακός προσπάθησε με ανορθόδοξο τρόπο και πολύ άγχος, με τον Σισέ να παίζει φορ αλλά να μην μπορεί, τον Μασούρα και τον Νάτχο να χάνουν καλές ευκαιρίες και τελικά το ματς να λήγει με την τεράστια πρόκριση της Λαμίας. Με τον Σισέ να χάνει κι άλλη τομερή ευκαιρία στην τελευταία φάση!
Μικρογραφία

Κύπελλο Ελλάδας

Προημιτελική φάση-Β΄αγώνας

Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης»

Ολυμπιακός-Λαμία 0-1

Σκόρερ: 52΄Τομάς

Διαιτητής: Γιώργος Κομίνης

Βοηθοί: Χασάν, Μπουξμπάουμ

Κίτρινες: 39΄Μπουχαλάκης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Λοντίγκιν, Κούτρης, Σισέ, Μιράντα, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης (56΄Φορτούνης), Νάτχο, Γκερέρο (56΄Ποντένσε), Μασούρας, Σολδάνο (66΄Χασάν)Πάγκος: Σα, Χασάν, Μεριά, Ξενιτίδης, Μαρίνος.

ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Σαράνοφ, Ασίγκμπα, Καρυπίδης, Πλιάτσικας, Σκόνδρας, Μπεχαράνο (80΄Βασιλαντωνόπουλος), Μπλάζιτς (67΄Μπλάζιτς), Ασούμπρε (58΄Ρόμανιτς), Τομάς, Επστάιν, Καραμάνος.Πάγκος: Κατσίκας, Τσούκαλος, Τζανετόπουλος, Κωστίκας.