Ο Μαρτίνς δεν διαχειρίστηκε σωστά τα σημαντικά ματς του Φεβρουαρίου

O Γιώργος Στασινόπουλος επιμερίζει τις ευθύνες για την εφετινή χαμένη χρονιά του Ολυμπιακού και αναφέρει ότι ο καλός προπονητής Μαρτίνς δεν έκανε καλή προσέγγιση στα σπουδαία ματς του Φεβρουαρίου

Ο Μαρτίνς δεν διαχειρίστηκε σωστά τα σημαντικά ματς του Φεβρουαρίου

Τελεία στη φετινή χρονιά έβαλαν στον Ολυμπιακό μετά το κάζο από τη Λαμία. «Η δεύτερη θέση δεν είναι στόχος», έλεγαν από την πειραϊκή ΠΑΕ δείχνοντας την απογοήτευση τους μετά τον αποκλεισμό-ντροπή από την αξιόμαχη ομάδα της Φθιώτιδας.

Για να βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά όταν στραβώνει τόσο πολύ το πράγμα φταίνε όλοι. Διότι όταν είσαι ομάδα, δεν γίνεται ποτέ να φταίει μόνο ένας. Φταίνε όλοι σε έναν οργανισμό, όπως έχουν ευθύνη στις επιτυχίες.

Ξεκινώντας από τον Πέδρο Μαρτίνς να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν παίρνουμε λέξη πίσω απ' όσα θετικά έχουμε γράψει γι' αυτόν. Ο Πορτογάλος έχει κάνει πράγματι μία πολύ καλή δουλειά με πολλά νέα πρόσωπα, αλλά στο τέλος κάνεις το ταμείο και αυτό το "τέλος" γράφτηκε το βράδυ της Τσικνοπέμπτης στο φαληρικό γήπεδο.

Από το "έτσι ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό" φτάσαμε στη γιούχα μετά τη Λαμία. Ο Μαρτίνς έχει σοβαρές ευθύνες για όλα. Δεν μπόρεσε να διαχειριστεί σωστά κανένα από τα σημαντικά ματς του Φλεβάρη. Στην Τούμπα πήγε να κάνει περίπατο και υποτίμησε τον ΠΑΟΚ. Δεν διάβασε το ματς και δέχτηκε τρία γκολ. Αυτό έφερε πίεση στην ομάδα στο ματς με τη Ντιναμό την ομάδα δεν μπόρεσε να τη νικήσει στο "Γ. Καραϊσκάκης". Έτσι το παιχνίδι με την ΑΕΚ απέκτησε τον χαρακτήρα τελικού.

Σε αυτό ο Μαρτίνς έπαιξε με όλους τους βασικούς του ποδοσφαιριστές και έδειξε να αφήνει σε δεύτερη μοίρα τη ρεβάνς στο Κίεβο. Έμεινε έξω από τη Ντιναμό και έθεσε ως προτεραιότητα το Κύπελλο. Δεν το έδειξε, όμως, με τον τρόπο που διαχειρίστηκε τα παιχνίδια. Με τον ΟΦΗ έβαλε όλους τους βασικούς, με τη Λαμία κράτησε βασικά του στελέχη, ενώ έχει μπροστά του το ματς με τον ήδη υποβιβασμένο Απόλλωνα. Ο Μαρτίνς δεν έβαλε σωστά τις προτεραιότητες του και την πάτησε. Διότι για να είμαστε σωστοί ο Ολυμπιακός άλλαξε την εικόνα του όταν στο γήπεδο μπήκε ο Φορτούνης και ο Ποντένσε.

Ο Μαρτίνς δεν έμαθε από τα λάθη που είχε κάνει στα προηγούμενα παιχνίδια του Φεβρουαρίου με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από τη Λαμία και να γράψει μαύρη σελίδα στην ιστορία του συλλόγου.

Ο οργανισμός "Ολυμπιακός" έκανε γενικά λάθη σε όλη αυτή την πορεία που οδήγησαν στο κάζο της Τσικνοπέμπτης. Τα ματς με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ χαρακτηρίστηκαν "τελικοί" για μία ομάδα που μέσα της δεν πίστευε ότι θα πάρει το πρωτάθλημα. Σαφώς και έχει μεγάλη ανάγκη ο Ολυμπιακός τις νίκες στα ντέρμπι, όμως, δεν έβαλε τις προτεραιότητες του σε μία σωστή σειρά για να ξέρει τι πραγματικά θέλει και τι κυνηγάει. Ακόμα και από το ξεκίνημα της σεζόν οι Πειραιώτες δεν είχαν βάλει τα πράγματα σε μία βάση, διότι όταν χτίζεις μία νέα ομάδα πρέπει να της δίνει και το περιθώριο και τον… αέρα που χρειάζεται για να βρει τα πατήματα της και να αναπνεύσει!

Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός έφτασε στον οδυνηρό αποκλεισμό από τη Λαμία και ελλοχεύει ο κίνδυνος να γίνει μεγαλύτερη ζημιά. Από εδώ και στο εξής στον Πειραιά θα βάλουν τα πράγματα κάτω θα αξιολογήσουν με καθαρό μυαλό τι πήγε στραβά και τι έφταιξε για να πάει στραβά και θα πάρουν τις σωστές αποφάσεις. Τουλάχιστον ας αποφύγουν λάθη του παρελθόντος που οδήγησαν και σε άλλες χαμένες χρονιές.