Άξιος της μοίρας του ο Ολυμπιακός

Η καλύτερη ομάδα της Ελλάδας δίνει πάτημα στον ΠΑΟΚ να μιλάει ειρωνικά για «Μπαρτσελόνες» και στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟ να «σβήνουν» ιστορικούς αποκλεισμούς τους από τη Λαμιά, παλιούς ή πρόσφατους.

Άξιος της μοίρας του ο Ολυμπιακός

Είναι ντροπή και μαχαιριά για τον Ολυμπιακό αυτός ο αποκλεισμός, όπως είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στους παίκτες στα αποδυτήρια. Είναι ρεζίλι για το σύλλογο, να μένει εκτός από τον τελευταίο στόχο του προτού μπει καν ο Μάρτιος. Είναι κρίμα γιατί αυτή η ομάδα είναι καλή. Όποιος το αμφισβητεί, ας επιστρέψει το μυαλό μέσα στο θυμό του στο ματς και την πρόκριση με την Μίλαν.

Όποιος έχει αποκλείσει στην Ευρώπη την Μίλαν ενώ χρειαζόταν δύο γκολ για να περάσει και αποκλείεται στο Κύπελλο από την Λαμία ενώ προκρινόταν και με ισοπαλία στην έδρα του, τότε είναι άξιος της μοίρας του. Ούτε για τα κατορθώματα του Κομίνη μπορεί να μιλάει, ούτε για την γκαντεμιά στις ευκαιρίες, ούτε γιατί έφαγε γκολ σε μία τελική του αντίπαλου σε ολόκληρο το ματς.

Αυτή η ομάδα του Ολυμπιακού παραμένει η καλύτερη στην Ελλάδα και θα είναι έγκλημα αν διαλυθεί από αυτόν τον αποκλεισμό. Θα είναι χειρότερο έγκλημα από αυτό που έγινε χτες με τον ιστορικό αποκλεισμό.

Διότι όπως έγινε και στο ντέρμπι της Τούμπας που ο Ολυμπιακός δεν εμφανίστηκε και έδωσε το δικαίωμα στον ΠΑΟΚ να αμφισβητήσει την πανθομολογούμενη ανωτερότητά του, έτσι και τώρα δίνει πατήματα στους άλλους. Ο ΠΑΟΚ έβγαλε ανακοίνωση και ειρωνευόταν για «Μπαρτσελόνες» της Ελλάδας. Κι ο Ολυμπιακός αντί να λυσσάξει και να αδημονεί να τον αντιμετωπίσει στο Κύπελλο ώστε να αποδείξει τα αυτονόητα, πήγε και έκανε χαρακίρι στα δύο ματς με την Λαμία. Και στο 3-3 του πρώτου αγώνα όταν δεχόταν φάσεις και γκολ σαν να είναι ομάδα σχολείου, αλλά και στο Φάληρο όταν μόνο στα λόγια δεν υποτίμησε τον αντίπαλο. Κι όταν σταμάτησε να τον υποτιμά είχε πρωτοφανή γκίνια και (όχι και τόσο...πρωτοφανή σε βάρος του) διαιτησία να τον εμποδίζουν. Όπως φυσικά και μια πολύ καλά οργανωμένη άμυνα με πρωταγωνιστή τον Σαράνοφ να κάνει ό,τι μπορεί για να τον σταματήσει.

Ο Ολυμπιακός αδικεί τον εαυτό του. Έπρεπε να έχει την ευκαιρία να αποδείξει στο Κύπελλο ότι είναι μακράν καλύτερος από τους άλλους. Και τώρα αυτό που πέτυχε είναι να προσθέσει και το δικό του όνομα στις μεγάλες ομάδες που έχουν αποκλειστεί από την Λαμία. Η ΑΕΚ το είχε πάθει βέβαια όταν η συμπαθής ομάδα της Φθιώτιδας ήταν στις χαμηλότερες κατηγορίες, ο Παναθηναϊκός προσφάτως, αν και δεν είναι αυτός πλέον τόσο δυνατός. Η ουσία είναι ότι η ιστορία θα γράψει πως ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από την Λαμία στο Κύπελλο, όπως είχε συμβεί παλιότερα από τον ΠΑΣ με το γκολ του Κοντογουλίδη και ενδιάμεσα στις Σέρρες επί Μίτσελ. Αλλά αυτός ο τωρινός αποκλεισμός είναι ο χειρότερος όλων.

Το μόνο που μπορεί να διορθώσει το κάζο και την ξεφτίλα, είναι να έχει ο ίδιος ο Ολυμπιακός τη δύναμη να τα ξεπεράσει σύντομα όλα αυτά και να συνεχίσει να προσπαθεί για να κάνει μια ομάδα πολύ πιο δυνατή και απαλλαγμένη από τέτοιου είδους αδυναμίες που οδήγησαν στο σημερινό ντροπιαστικό αποκλεισμό. Για τον οποίο φταίνε όλοι μέσα στον Ολυμπιακό, μηδενός εξαιρουμένου.