Η «άγρια» ομορφιά και η «σούπα» στο ΟΑΚΑ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έβαλε ξανά δύσκολα τον Ολυμπιακό, ενώ στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ ταλαιπώρησαν κατά μεγάλα διαστήματα την μπάλα και ως συνέπεια και τα… μάτια μας.

Η «άγρια» ομορφιά και η «σούπα» στο ΟΑΚΑ

Δεύτερο ματς ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός στους «Ζωσιμάδες», δεύτερο 1-1, σε ένα παιχνίδι σχεδόν καρμπόν του πρώτου αγώνα των δύο ομάδων για το πρωτάθλημα. Οι Ηπειρώτες έβαλαν ξανά δύσκολα στους «ερυθρόλευκους», κοίταξαν στα μάτια για ακόμη μία φορά έναν από τους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου και εντέλει πήραν αποτέλεσμα.

Διότι αυτό το 1-1 αφήνει περιθώρια στον ΠΑΣ να ελπίζει σε πρόκριση στον επαναληπτικό του Καραϊσκάκη, έστω και αν αυτά δεν είναι μεγάλα. Αυτός, άλλωστε, ήταν ο βασικός στόχος της γιαννιώτικης ομάδας από αυτό το πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό: να μείνει «ζωντανή» ενόψει του επαναληπτικού. Και το πέτυχε.

Στον αντίποδα η ομάδα του Πειραιά έδειξε χαρακτήρα σε ένα ακόμη παιχνίδι που της… στραβώνει. Όπως έκανε στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ, στο «Βικελίδης» με τον Άρη και ακόμα ακόμα στον αγώνα του πρώτου γύρου με τον ΠΑΣ στους «Ζωσιμάδες», ο Ολυμπιακός πολύ απλά αρνείται να χάσει, βρίσκοντας τον τρόπο να αντιδράσει και να σκοράρει φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα.

Η αναμέτρηση αυτή καθαυτή είχε μια «άγρια» ομορφιά, όπως ακριβώς είχε συμβεί και όταν οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στα Γιάννινα στις αρχές του πρωταθλήματος. Τότε ο ΠΑΣ είχε απειλήσει ξεκάθαρα τον Ολυμπιακό με ήττα, ενώ και η ομάδα του Πειραιά θα μπορούσε κάλλιστα να έχει φύγει με ολόκληρο το τρίποντο από την ηπειρώτικη πόλη.

Αυτό συνέβη και χθες. Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν το άχαστο στο ξεκίνημα με τον Χασάν, έμειναν πίσω στο σκορ και απειλήθηκαν σοβαρά και με ένα 2-0 από τον ΠΑΣ, κάτι που θα άλλαζε εντελώς την… κουβέντα σε ό,τι έχει να κάνει με την υπόθεση πρόκριση από το συγκεκριμένο ζευγάρι.

Ακολούθως ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με τον Αιγύπτιο και θα μπορούσε εύκολα να έχει κάνει και το 1-2 σε κάποιες περιπτώσεις, ενώ και ο ΠΑΣ έχασε ευκαιρίες για το 2-1. Ματσάρα με τα όλα της, με λίγα λόγια, στην οποία οποιοδήποτε αποτέλεσμα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί δίκαιο, βάσει του ξέφρενου ρυθμού και των ευκαιριών που καταγράφηκαν ένθεν κι ένθεν.

Έχοντας, λοιπόν, δει αυτό το υπέροχο παιχνίδι, τι μπορούμε να πούμε για τον έτερο αγώνα Κυπέλλου που έγινε χθες στο ΟΑΚΑ; Εκεί όπου οι δύο «Δικέφαλοι»… ταλαιπώρησαν κατά μεγάλα διαστήματα την μπάλα και ως συνέπεια και τα… μάτια μας!

Παιχνίδι κέντρου, αψιμαχίες, γκρίνιες στον διαιτητή, διαμαρτυρίες, νεύρα και φάσεις με το… σταγονόμετρο. Όλα τα απαραίτητα στοιχεία, δηλαδή, για να παρακολουθήσει κανείς μια ωραιότατη ποδοσφαιρική «σούπα».

Όποιος, βέβαια, είχε λάβει υπόψη του την αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι δύο ομάδες πριν από τη σέντρα, θα έπρεπε να περιμένει αυτήν την κατάληξη, με την πλήρη απουσία συγκινήσεων και θεάματος στο χορτάρι του ΟΑΚΑ.

Η μεν ΑΕΚ προερχόταν από την ιστορική ήττα με πεντάρα από τον Ολυμπιακό, τα λαϊκά δικαστήρια από τους οπαδούς, την κατσάδα του Μελισσανίδη προς τους παίκτες αλλά και την εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας για αφαίρεση 10 βαθμών από την ομάδα και ισόβιο αποκλεισμό του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ από το άθλημα.

Ο δε ΠΑΟΚ έγινε έρμαιο στις ορέξεις του Παναθηναϊκού χάνοντας 3-0 στο πρόσφατο ματς πρωταθλήματος. Λογική και επόμενη, λοιπόν, η ποδοσφαιρική… μουντζούρα στο ΟΑΚΑ καθώς και το τελικό 0-1, που αφήνει ορθάνοιχτους λογαριασμούς για τη ρεβάνς της Τούμπας, με προβάδισμα φυσικά για τους «ασπρόμαυρους»…